Mic ghid de accesare a fondurilor de la stat

//Mic ghid de accesare a fondurilor de la stat

Mic ghid de accesare a fondurilor de la stat

Până acum ne-am ocupat doar de date oficiale, stricte, care pot fi găsite public. Cu toate astea, în acest articol dorim să tratăm câteva subiecte, care nu sunt atinse în ghiduri sau proceduri oficiale, însa evident, sunt foarte utile de cunoscut, mai ales dacă doreşti să accesezi de unul singur finanţările.

Duratele de obţinere a acordului de finanţare şi mai apoi, a banilor sunt destul de scurte. Astfel, la SRL-D, evaluarea (din momentul inscrierii pana la semnarea contractului de finanţarea) dureaza 1 luna – 1 lună jumătate (care se dubleaza în cazul în care se solicita credit) iar plata banilor se face in aproximativ 2 săptămâni – 1 lună din momentul depunerii cererii de tragere. Evident, acestea sunt perioade medii. Pentru programele START sau Comerţ, evaluarea poate dura până la 2 luni, care la fel, se poate dubla, în cazul în care se solicita credit. Puteţi să vă aşteptaţi şi la intârzieri de 1 lună în medie faţă de calendarul din procedură. Pentru că în acest caz banii se primesc prin decontare, va fi necesar să găsiţi furnizori care să fie dispuşi să livreze produsele la sediul dvs doar pe baza unui avans. Aveţi oficial la dispoziţie 60 de zile lucrătoare în care să cereţi decontarea banilor, însă oficialii de la minister vor fi dispuşi să prelungeasca perioda dintr-un motiv destul de simplu: dacă renunţaţi la finanţare banii se întorc în bugetul de stat şi nu vor putea fi folosiţi pentru ajutorul mediului antreprenorial.

Majoritatea programelor se deruleaza prin CEC Bank. În cazul în care alegeţi credit bancar, acesta de obicei e acordat de CEC (în condiţii destul de avantajoase – până la 12 luni graţie, DAE in jur de 10%), dar şi dacă nu solicitaţi credit, plăţile din cadrul programelor se vor face prin intermediul unui cont deschis la CEC. Din păcate, nu toate filialele CEC sunt puse la punct cu programele acestea, de aceea recomandarea generală e ca alegerea filialei CEC cu care se va lucra sa se faca pe baza experienţei acesteia, si nu pe proximitate faţă de locaţia afacerii. Se va economisi în acest mod mult timp preţios. Şi mulţi neuroni. Şi fire de păr colorate încă. Dar tot nu va fi simplu. Birocraţie tot va exista. Deci trebuie să va înarmaţi cu răbdare multă. Nu uitaţi că pe dvs vă intereseaza să obţineţi finanţarea.

Nu este nevoie de vreo atenţie pentru obţinerea finanţărilor. Modalitatea de evaluare şi sumele mici obţinute fac obţinerea finanţării un lucru destul de transparent şi uşor. Cu toate acestea, nu trebuie uitat faptul că, în condiţiile unor proceduri stufoase, tot timpul se vor putea găsi motive pentru care sa nu se accepte finanţarea. Dacă cineva doreşte acest lucru.

Planul de afaceri trebuie sa fie bine facut. Majoritatea progremelor oferă deja un model de plan de afaceri, un template care trebuie completat. Cu toate acestea, procedura si ghidul solicitantului trebuie sa fie foarte bine citite şi înţelese. Fiecare plan de afaceri conţine chei de verificare, astfel încăt cei care le evalueaza sa poată să le identifice uşor pe cele care vor fi respinse. Regula de bază e simplă: un plan de afaceri bine făcut şi cât mai aproape de realitate este cea mai bună soluţie pentru obţinerea finanţării. Atâta timp cât evident, îndeplineşte condiţiile de eligibilitate.

Este foarte greu de inceput o afacere fără niciun ban. Excepţie o fac evident afacerile în domeniul serviciilor care lucreaza doar cu resursa umană (gen consultanţă). În rest, este nevoie de un capital de început. Chiar dacă de exemplu, la SRL-D, solicitaţi un credit, tot aveţi nevoie de bani din surse proprii pentru garantarea parţiala a creditului, realizarea de cheltuieli neeligibile, plata TVA-ului si asigurarea unui cash flow, mai ales la început.

În final ţineţi cont de lucrurile la care renunţaţi. La costul de oportunitate. E adevărat, se poate obţine o sumă de bani importantă. Însă veţi renunţa la o parte din flexibilitate, agilitate, veţi consuma timp pentru obţinerea finanţării care ar putea fi folosit mai bine pentru aspecte mai importante (precum găsirea unui avantaj competitiv). De asemenea, nu vă aruncaţi la efectuarea unor cheltuieli doar de dragul de a obţine finanţarea. Regula este simplă. Vă faceţi un plan de afaceri ca şi cum aţi începe afacerea doar din banii proprii şi abia apoi, analizaţi dacă se mulează o finanţare existentă pe planul de afaceri creat iniţial.

În final, dacă mai aveţi nelămuriri, nu ezitaţi să ne contactaţi şi vă vom ajuta cu cea mai mare plăcere.

By | ianuarie 1st, 2014|Blog - Planul de afaceri|174 Comments

About the Author:

174 Comments

 1. Simion Dorina 6 ianuarie 2020 at 13:20 - Reply

  Buna ziua. Daca am o firma de constructii infintata in 2019, dar inca nu am inceput activitatea pot sa ma inscriu in program?
  Multumesc.

  • CILV Consulting 10 ianuarie 2020 at 11:22 - Reply

   Depinde de program. Trebuie sa vedeti la programul in care va inscrieti ce conditii de eligibiltiate sunt.

 2. stan 12 aprilie 2019 at 23:12 - Reply

  Buna ziua,

  Detin o suprafata de teren in mediu rural si as dori sa accesez fonduri pentru construirea unei baze sportive si/sau centru recreere care sa includa teren minifotbal, sala squash, padball, sală de fitness, piscina, sauna eventual combinat cu centru recuperare sportiva (criosauna, fizioterapie …_)
  Ce variante exista?

  Multumesc anticipat!

  • CILV Consulting 2 mai 2019 at 20:20 - Reply

   Startup Nation. Trebuie insa vazute conditiile de anul aceasta, care vor aparea pe final de an.

 3. Iulian 10 ianuarie 2019 at 0:06 - Reply

  Buna ziua, am 1000 mp de teren 800 + 250 cotele de drum. As putea sa fac o pensiune cu 6 camere plus sala, bucatarie.. ma intereseaza cati bani trebuie sa am eu. Si da a se poate pe acel teren

  • CILV Consulting 10 ianuarie 2019 at 15:50 - Reply

   Momentan nu exista programe de finantare pe care le puteti accesa.

 4. catalin 12 martie 2018 at 0:10 - Reply

  Buna seara as dori sa fac o intrebare. Este posibil sa deschid un atelier de tamplarie cu sprijin nerambursabil cod CAEN 3109 prin Programului Național de Dezvoltare Rurală

  • CILV Consulting 12 martie 2018 at 12:36 - Reply

   Buna ziua! Va puteti deschide atelierul si cu ajutorul StartUp Nation. Contactati-ne pentru a afla toate detaliile!

 5. […] În cazul în care vreți sa aflați mai multe despre acest program, vă las un link ➡️ Aici. […]

 6. ionela matei 6 septembrie 2016 at 16:25 - Reply

  Bunaziua !
  As dori sa imi infiintez un laborator de cofetărie . Am sanse sa accesez aceste fonduri ?

  • Silviu Draganescu 11 septembrie 2016 at 17:01 - Reply

   Depinde de fond.

   • Nicoleta 11 aprilie 2019 at 15:29 - Reply

    Si eu as dori sa-mi deschid un mic laborator de cofetarie si gelaterie de sezon.ce program pot accesa ? Se mai fac inscrieri pt diaspora start up ?

    • CILV Consulting 2 mai 2019 at 20:20 - Reply

     Nu mai se poate Diaspora. Doar Startup Nation. Dar trebuie vazute conditiile de anul aceasta, care vor aparea pe final de an.

 7. Cristina 8 iunie 2016 at 17:56 - Reply

  Bună ziua. Am un pfa înființat în 2014 cu obiectul principal: videochat. Anul acesta (2016) am adăugat o anexa la acest pfa cu domeniul masaj ( întreținere corporala) . Când as putea beneficia de un împrumut de la banca sau finanțare cu fonduri europene pentru desfășurarea activității? Adică, doar sa deschid un mic salon. Aștept un răspuns. Mulțumesc

  • Silviu Draganescu 8 iunie 2016 at 18:42 - Reply

   PFA-ul in general este mai greu de finantat.

 8. Alex tz 2 aprilie 2016 at 13:59 - Reply

  Doresc sa infiintez o societate comerciala care are o gama mai mare de servicii: bar/local + sala de jocuri xbox / playstation + sala de biliard + internet cafe, este eligibila pt programul START ?

  • admin 3 aprilie 2016 at 10:00 - Reply

   Finantare se poate obtine pentru o singura activitate. Insa oricum, daca nu aveti punctaj maxim, sanse extrem de mici de a obtine finantare pentru start.

 9. Marius 2 martie 2016 at 21:19 - Reply

  Buna seara,

  Am deschis de curand o firma, cu domeniul de activitate principal, Software.

  Pentru a beneficia de acest program, achizitionare de tehnica de calcul, si toate cele necesare pentru ca firma sa se poata dezvolta mai usor, ce trebuie sa fac, pentru a obtine punctajul maxim pentru aceste fonduri..

  • admin 3 martie 2016 at 14:33 - Reply

   Ati postat la un articol general. Nu puteti primi un raspuns specific la o intrebare generala dintr-un topic general.

 10. Steve 25 februarie 2016 at 2:15 - Reply

  Buna ziua!

  Doresc sa înființez un magazin de echipament sportiv – Arcuri, Arbalete, Săgeți și accesorii pentru cele mai devreme menționate. Intenționez ca pe viitor sa pot participa la diferite ocazii (festivaluri, târguri, parcuri de distracție, etc) cu un Atelier de Tir cu Arcul (care sa respecte la litera rigorile legilor în vigoare), în scopul închirierii respectivului echipament către publicul larg.
  O alta latura a activității ar putea fi organizarea de evenimente tip Team Building având specificul deja menționat.
  De asemenea, alta posibila oportunitate ar fi și înființarea unui club de tir cu arcul/arbaleta, respectând toate normele și toate rigorile actuale.
  Știu deja ca pentru achiziționarea arbaletelor, este necesara respectarea unui set de legi ce implica notificarea organelor acreditate și obținerea dreptului de a achiziționare în urma unui răspuns scris de la acestea.

  Menționez ca am deja 35 ani împliniți, în caz ca acest lucru poate fi o piedica la înființarea unui SRL-D.

  Întrebarea mea pentru dumneavoastră ar fi care este încadrarea juridica a acestor „produse”? Sunt ele considerate arme sau sunt considerate echipament sportiv? Știu ca arbaletele sunt încadrate la categoria arme neletale, dar comerțul acestor produse în ce tip de SRL poate fi efectuat?

  Mulțumesc anticipat!

  • admin 28 februarie 2016 at 19:17 - Reply

   V-ati raspuns singur. E o speta de natura juridica. Nu suntem o firma de consultanta juridica, ci manageriala, pentru obtinerea de finantari.

 11. Nicolae 23 februarie 2016 at 19:12 - Reply

  INTRODUCERE
  Buna ziua ! Dorim sa ne deschidem un SRL-D cu domeniu principal de activitate 1812 (ALTE ACTIVITATI DE TIPARIRE).Dorim sa ne ocupam cu sublimarea,stantarea,gravura pe diferite obiecte ( de la faianta,la huse de telefoane mobile,cani,farfurii,diferite tipuri de metale,etc ).In acest moment nu avem nicio forma de organizare juridica,dar in schimb avem o masina de sublimare si o imprimanta pe care le-am folosit la inceput pentru ” testarea pietei ” De asemenea avem si un site,realizat si optimizat destul de bine.Acum vrem sa ne extindem,si vrem sa ne mai cumparam cateva masini utile pentru acest tip de activitate si evident sa ne deschidem si o firma.NU detinem spatiu,probabil vom inchiria unul.

  INTREBARI :
  1.Sa presupunem ca aplic pentru START 2016.In grila de evaluare propusa observ : „Valoarea proiectului de investiţii este mai mare de 175000 lei fără TVA” pentru a obtine ultimile 20 de puncte,asta inseamna undeva aprox 39.000 euro,asta ar insemna ca peste cei 25.000,noi trebuie sa mai venim cu inca minim 18.000 pentru a obtine punctajul ? Sau cum se calculeaza exact „valoarea proiectului de investitie ?
  Este reprezentata de catre cifra de afaceri ? Pentru ca in acest sens,cu tot cu un stoc bunicel,ne putem apropia…
  2.Noi deja am investit in jur de 4000 de euro in masinariile pe care deja le detinem,si au fost cumaparte noi,din alta tara,insa si intr-un stoc cumparat destul de ieftin din china.Cand vom introduce in firma ca aport propriu ce avem noi,cum vor fi evaluate ? Multumesc.

  • admin 28 februarie 2016 at 18:49 - Reply

   1. S-a modificat grila, se tine cont de procentul de contributie proprie din valoarea proietului fara TVA
   2. Nu vor fi evaluate. Se tine cont doar de contributia proprie.

 12. Sorina 17 februarie 2016 at 0:05 - Reply

  Buna seara . As dori si eu sa stiu
  1:daca un proiect pt un salon de infrumusetare (cosmetica,coafura etc) este eligibil pt finantarea din programul START 2016
  2: care ar fi suma maxima ce ar putea fi obtinuta
  3; care ar fi procentul contributiei proprii necesare
  4:banii se dau, o parte, imediat dupa ce finantarea este aprobata sau achizitionarea utilajelor pe baza de avans, care vor fi decontate ulterior?
  Multumesc

  • admin 18 februarie 2016 at 10:07 - Reply

   1. Da, dar nu aveti sanse.

 13. Puiu 12 februarie 2016 at 21:15 - Reply

  buna seara! doresc sa deschid un SRL-D cu activitatea transport marfa si doresc sa achizitionez o duba de marfa. pot plati integral duba de marfa daca accesez fondul START? multumesc!

  • admin 14 februarie 2016 at 20:59 - Reply

   Am raspuns deja. Spor la citit.

 14. Beatrix 3 februarie 2016 at 18:00 - Reply

  Buna ziua! Am o intrebare: in criteriile de evaluare pt finantare se da +10puncte daca administratorul a urmat un curs de antreprenoriat. Eu am participat la un curs de „Abilitati manageriale” dasfasurat in cadrul unui proiect in 2012. Aceasta se considera ca si curs de antreprenoriat?

  • admin 3 februarie 2016 at 22:54 - Reply

   Nu

 15. Airinei Cristian Andrei 31 ianuarie 2016 at 14:42 - Reply

  Nu, vroiam sa zic cand se poate depube cererea de finantare pentru 2016?multumesc

  • admin 31 ianuarie 2016 at 18:03 - Reply

   Nu s-a anuntat. Nu mai devreme de aprilie oricum.

 16. Nick 30 ianuarie 2016 at 13:30 - Reply

  Buna ziua,firma mea se ocupa cu televiziunea si internetul prin cablu(fibra optica),avem 5 sate abonate si doresc sa sa mai adaug cateva sate la portofoliu,aceste sate sunt subdezvoltate,doresc sa stiu daca se poate obtine finantare pentru acest proiect(introducerea internetului in aceste sate subdezvoltate) si care este suma maxima nerambursabila care se poate obtine pentru acest scop.Ar trebui sa mentionez ca firma este pe profit de 20 de ani.Multumesc anticipat!

  • admin 31 ianuarie 2016 at 18:48 - Reply

   Dintre programele de care ne ocupam noi, nu cred ca vi se potriveste ceva.

 17. sergiu 24 ianuarie 2016 at 14:03 - Reply

  Buna,
  Creditul acordat de banca se va acorda pe firma sau pe persoana fizica?
  multumesc,

  • admin 25 ianuarie 2016 at 12:18 - Reply

   Firma.

   • Airinei Cristian Andrei 28 ianuarie 2016 at 20:28 - Reply

    Cand se deschide programul?

    • admin 29 ianuarie 2016 at 8:55 - Reply

     Care program? Ati postat la un articol generalist.

 18. iulia 21 ianuarie 2016 at 10:06 - Reply

  Buna ziua

  as dori sa infiintez un srl in constructii , mai precis construirea de garduri/hali
  intrebarea este daca sunt eligibile aceste tipuri de activitati
  daca da: in ce program, DMI se incadreaza
  si unde as putea accesa si ce demersuri sunt pentru obtinerea de fonduri europene si nu in ultimul rand care sunt criteriterile pe care trebuie sa le indeplinesc ca tanar finantator (ma refer la ceva de genu : la obtinerea de fonduri pentru tinerii noi intreprinzatori)

  multumesc

  • admin 22 ianuarie 2016 at 9:19 - Reply

   Este eligibila activitatea in multe programe, insa alegerea corecta se face in special in functie de bugetul necesar.

 19. ILIE DANIELA 8 ianuarie 2016 at 21:20 - Reply

  Pot infiinta un SRL_D in domeniul sanatatii , respectiv o farmacie ?

  • admin 10 ianuarie 2016 at 21:16 - Reply

   Da

 20. Tudor 5 decembrie 2015 at 20:19 - Reply

  Va salut!! As dori sa infiintez un SRL-D avand ca obiect de activitate, executie de mobila la comanda. Exista finantari in acest domeniu? Are vreo relevanta, in economia obtinerii finantarii,faptul ca sunt specializat deja in domeiu?

  • admin 7 decembrie 2015 at 0:49 - Reply

   Finantari sunt mai multe, deja descrise pe acest site.

 21. roxana 13 septembrie 2015 at 18:07 - Reply

  Buna ziua,
  As dori sa infintez un SRL-D cu activitate Pet Shop. Se poate obtine finantare pe acest domeniu? Daca da, a-si dori sa iau legatura cu dumneavoastra.Multumesc!

  • admin 14 septembrie 2015 at 6:17 - Reply

   Ne puteti contacta folosind numerele din pagina de contact.

 22. Emilia 7 august 2015 at 10:01 - Reply

  Buna ziua,
  Am urmatoarele intrebari :
  Pentru prelucrarea unor produse rezultate din productia agricola se poate accesa programul SRL-D?
  Cand vor fi publicate ghidurile pentru 2016?
  M

  • admin 10 august 2015 at 13:21 - Reply

   In principiu prelucrarea primara nu e eligibila. Ghidurile au fost deja publicate.

 23. Madalina 21 iulie 2015 at 22:32 - Reply

  Buna ziua,
  As dori sa deschid o firma care sa aiba ca profil organizarea de evenimente, doar ca nu stiu ce anume s-ar potrivi, Mai degraba as merge pe programul femeia-manager, doar ca nu stiu daca activitatea este eligibila si daca se pot accesa fonduri si la cateva zile dupa deschiderea firmei. E nevoie de o vechime a firmei pentru a putea accesa fondurile?

  • admin 22 iulie 2015 at 0:26 - Reply

   Cititi descrierile programelor si o sa va lamuriti.

 24. Catalina 16 iulie 2015 at 18:59 - Reply

  Buna ziua.Mi-am facut un SRL-D si as vrea sa accesez fondurile de stat.Am citit ca se acorda puncte si pentru cursul de antreprenoriat.Mai exact in ce consta acest curs.Este valabil si un curs de management sau strict curs de antreprenoriat?Va multumesc

  • admin 20 iulie 2015 at 7:14 - Reply

   Strict de antreprenoriat. Sa asteptam insa varianta finala de procedura, e posibil sa se scoata acest aspect.

 25. Pintrijel Costel 7 mai 2015 at 23:02 - Reply

  As dori sa deschid si eu o firma de instalatii elctrice termice si sanitare si as dori sa aflu daca titularul trebuie sa fie calificat in aceste domenii

 26. Codrut 20 martie 2015 at 14:17 - Reply

  Doresc sa infiintez o firma pentru prestare servicii foto-video cat si materiale publicitare. Se poate obtine finantare pe acest domeniu? Multumesc.

  • admin 22 martie 2015 at 8:02 - Reply

   Da

 27. Elga 7 martie 2015 at 21:23 - Reply

  Buna seara! Am o mare dilema cu privire la infiintarea srl-d-ului si anume: pe lista codurilor caen interzise pt ininfiitare este trecuta si fabriccarea si comercializarea produselor alcoolice si din tutun…insa, si pe forumul dvs si pe alte site-uri am citit ca se pot deschide srld uri pt baruri sau si implicit pt codul caen 5630. Va rog, imi puteti spune exact pana la urma daca se poate deschide un srld in acest domeniu? Multumesc anticipat

  • admin 8 martie 2015 at 8:56 - Reply

   Barurile pot fi si doar ceainarii sau cafenele. Legea e destul de ambigua insa.

 28. Almajan Alexandru 18 februarie 2015 at 21:38 - Reply

  Activitatea de proiectare, implementare si intretinere peisagistica este una eligibila in cazul AFN-ului? Intreb asta pentru ca in unele surse, peisagistica intra sub incidenta codului 0141, adica servicii anexe agriculturii, care din start nu sunt eligibile. In alte parti peisagistica intra la codul 8130, ceea ce ar fi eligibil. Care e varianta corecta? Multumesc.

  • admin 19 februarie 2015 at 10:12 - Reply

   Folositi atunci codul caen eligibil.

 29. moldovan lucian 7 februarie 2015 at 10:44 - Reply

  As dori sa infintez un srl d cu domeniul vulcanizare auto si sa aduc cauciucuri sh de afara oare as avea posibilitatea de a obtine ceva de la stat macar pentru vulcanizare ca de cauciucuri ma ocup eu cu bani dar as dori pentru echipamentele de vulcanizare sa obtin fonduri. As avea si eu banii necesari dar daca as putea obtine nerambursabili ar fii mai bine. Va multumesc

  • admin 8 februarie 2015 at 16:34 - Reply

   Se poate. Contactati-ne.

 30. Andreo 13 ianuarie 2015 at 22:15 - Reply

  Buna ziua,

  Pot aplica la mai multe programe simultan (programul srld-d, programul start, femeia manager)?

  • admin 14 ianuarie 2015 at 8:23 - Reply

   Da

   • Andreo 14 ianuarie 2015 at 22:10 - Reply

    O pot face pentru acelasi proiect? Intreb pentru ca proiectul valoreaza aprox 80k euro si am nevoie de finantare din cat mai multe surse. Daca sunt nerambursabile cu atat mai bine

    • admin 15 ianuarie 2015 at 8:23 - Reply

     Puteti gandi aplicarile ca facand parte dintr-un proiect mai mare, insa ideal e sa fie independente, pentru ca daca nu luati un program, sa nu va paralizeze complet tot proiectul.

 31. mishu 12 ianuarie 2015 at 22:29 - Reply

  am inteles ca sprijinul acordat prin CEC pt srl-d nu mai exista. adevarat??

  • admin 13 ianuarie 2015 at 10:40 - Reply

   Nu se stie momentan. E posibil insa.

 32. Andrei 31 decembrie 2014 at 13:13 - Reply

  Buna ziua.

  Daca doresc sa aplic pentru programu Tineri si investitia ar fi undeva la 35.000 euro, s-ar putea obtine finantare si credit in acelasi timp daca nu dispun de bani?

  Multumesc

  • admin 5 ianuarie 2015 at 9:30 - Reply

   Creditul trebuie discutat la banca.

 33. Eduard 29 decembrie 2014 at 4:50 - Reply

  buna ziua. as vrea sa infiintez un srl pt a presta activitatea cu o rulota fast-food. este posibil? se poate presta activitatea si in spatiul european? multumesc

  • admin 29 decembrie 2014 at 9:25 - Reply

   Activitatea trebuie in Romania.

 34. Andrei 7 decembrie 2014 at 17:34 - Reply

  Buna ziua! Va multumim pentru informatii, sunteti de foarte mare ajutor. As dori sa va cer si eu cateva informatii. Doresc sa incep o afacere de transport persoane (cod CAEN 4932 )
  1. Autoturismele pentru transport sunt considerate active sau echipament? Ma intereseaza daca pot fi achizitionate la mana a doua.
  Va multumesc!

  • admin 8 decembrie 2014 at 8:25 - Reply

   Nu se poate achizitiona nimic SH.

 35. Alin 22 noiembrie 2014 at 23:51 - Reply

  Aș dori sa înființez un SRL-D,având domeniul de activitate Reparatia si intretinerea autovehiculelor,o spalatorie.As dori daca puteti sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
  1.Trebuie sa detin terenul pe care va fi amplasata spalatoria?
  2.In cat timp de la aprobarea finantarii trebuie sa termin complet proiectul?
  3.Odata ce miam infiintat firma trebuie sa detin si angajati?
  4.Pot sa o iau pas cu pas,dupa ce primesc finantarea,ca si cum toti banii ar fi ai mei.
  Va multumesc!

  • admin 23 noiembrie 2014 at 21:13 - Reply

   1. Nu neaparat
   2. 1 an
   3. nu
   4. Nu inteleg.

 36. alina 12 noiembrie 2014 at 9:18 - Reply

  buna ziua , as dori sa deschid un srl/d cu domeniul de activitate:
  1. bar
  2 alimentatie publica
  3. comercializare piese utilaje agricole si auto
  4.prestari servicii reparatii utilaje agricole
  As dori sa stiu
  1. pot obtine aceasta finantare?
  2. in cat timp se poate obtine?
  3.conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc?
  4 pasii pe care trebuie sa ii urmez?
  5cat timp voi fi ,,supravegheata,,?
  6 care sunt costurile pana la obtinerea acestor fonduri?

  • admin 16 noiembrie 2014 at 8:26 - Reply

   1. Da
   2. In 2-3 luni din momentul inscrierii
   3-4 Sunt deja explicati in pagina dedicata
   5. 3 ani
   6. Variabile. Trebuie sa ne contactati pentru a discuta mai pe lart.

 37. Neagoie Daniela 18 octombrie 2014 at 9:52 - Reply

  Ma intereseaza programul SRL-D.
  1. Am infiintat un SRL-d la sf. lunii august. La infiintare am angajat 2 persoane. Spuneti-mi, va rog, in momentul aplicarii pentru finantare aceste 2 persoane se iau in calcul pentru punctaj, deoarece mai vreau sa angajez luna viitoare o persoana si in cazul in care nu se ia in calcul atunci , cu 3 angajati, nu as lua nici un punct.
  2. As dorii sa infiintez un loc de joaca pentru copii (organizare petreceri, diferite ateliere, etc). Detin spatiul, trebuie doar sa-l amenajez. Spuneti-mi, ce cheltuieli sunt eligibile. Sunt eligibile cheltuielile de amenajare (zugraveli, faianta, gresie)?.
  Multumesc mult

  • admin 19 octombrie 2014 at 23:00 - Reply

   Personalul trebuie angajat dupa semnarea contractului de finantare. Ce cod CAEN folosit pentru activitate?

   • Neagoie Daniela 20 octombrie 2014 at 22:02 - Reply

    Buna seara
    932- Alte activitati recreative si distractive

    • admin 22 octombrie 2014 at 8:40 - Reply

     Angajatii trebuie sa-i aveti dupa obtinerea finantarii. Codurile CAEN cu 93xx permit si decontarea amenajarii.

     • Andrecan Adriana 25 octombrie 2014 at 19:09

      Buna ziua! Dispun de suma de 3500 euro. Doresc infiintarea unui SRL-D. Am cateva intrebari:
      1.Cat va fi valoarea finantarii nerambursabile?
      2.Pe data de 30 ianuarie 2015 implinesc 35 ani. Reusesc sa obtin in timp util aprobarea fondului nerambursabil?
      3.Pot lua legatura cu dumneavoastra personal(fata in fata) pentru detalii amanuntite?
      4.Care este pretul serviciilor pe care le oferiti?

     • admin 26 octombrie 2014 at 9:04

      1. Toti cei 10.000. Nu va cer dovada faptului ca aveti cofinantare in momentul aprobarii.
      2. S-a eliminat criteriul de varsta.
      3. Folositi datele de la contact.
      4. Idem.

 38. anda d 17 octombrie 2014 at 1:56 - Reply

  Buna ziua,
  Pentru codul caen 5630 Baruri si alte activitati de servire a bauturilor se poate aplica pentru Programul Start din anul 2015 (daca va fi activat si conditiile vor fi asemanatoare cu cele de anul acesta) ?
  Mentionez ca am activitate cu un Srl de un an si as dori sa extind actvitatea cu ajutorul acestor fonduri.
  Am observat la lista de caen-uri ca e eligibil Baruri si alte activitati de servire a bauturilor
  CU EXCEPTIA BAUTURILOR ALCOOLICE SI TUTUNULUI dar pe certificatul firmei de inregistrare scrie doar cod Caen 5630 Baruri si alte activitati de servire a bauturilor.

  Deasemenea vreau sa va intreb daca cu acest cod caen se poate deschide un SRL-D de catre cineva care nu a mai avut firma inainte.

  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  • admin 19 octombrie 2014 at 22:42 - Reply

   Se poate. Dar in cadrul proiectului de finantare nu trebuie sa afirmati ca veti comercializa alcool.

 39. Lungu Georgiana 16 septembrie 2014 at 19:33 - Reply

  Buna ziua,
  As dori sa stiu ce se intampla daca in 2 ani de la infiintarea SRL-D-ului nu accesez fonduri europene. Aceasta situatie atrage penalitati?
  Multumesc!

  • admin 17 septembrie 2014 at 1:37 - Reply

   Nu

 40. cristian 11 septembrie 2014 at 18:14 - Reply

  Buna ziua pentru infintarea srl-d ,cand se depun dosarele? si cat timp dureaza pana primesc saspunsul din momentul depuneri dosarului ,mentionez ca as vrea sa incep activitatea din vara 2015 ca domeniu de activitate (panificatie) si daca este eligibila .va multumesc mult .

  • admin 12 septembrie 2014 at 8:04 - Reply

   Dosarul se depune online pe aippimm.ro. Daca il depunem anul viitor in primavara, pana in vara cand vreti sa dati drumul aveti si banii.

   • cristian 14 septembrie 2014 at 10:16 - Reply

    va multumesc mult

 41. Alexandru 11 septembrie 2014 at 1:50 - Reply

  Buna ziua! m.ar interesa sa infiintez un srl-d cu domeniul in transportul de animale vii.
  am sanse sa primesc finantare?

  • admin 11 septembrie 2014 at 5:59 - Reply

   Activitatea e eligibila, dar nu veti putea lua mijloace de transport.

 42. Blanaru Andrei 11 august 2014 at 19:23 - Reply

  Buna ziua, as dori sa infiintez o sala de jocuri play station 3 ( incluzand si un minibar fara bauturi alcoolice ) asemanatoare unui internet cafe, detin spatiu comercial si tin sa precizez ca in oras nu exista nici o sala de play station. Acest tip de afacere este eligil in vederea accesarii programului de START ? Am 26 de ani, absolvent al unei facultati . Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul d-voastra !

  • admin 13 august 2014 at 8:42 - Reply

   E activitate eligibila.

 43. Claudio 1 august 2014 at 13:16 - Reply

  Salut

  Eu am un srl d din 18.05.2011 .. la sfarsitul acestui an expira ? Ce se intampla cand expira ?
  Am urmatoarele coduri caen : 4724 , 8121 , 8122 , 8129 , 9602 sunt 5 coduri dar de fapt 3 grupe nu ? acum as dori sa introduc codul 4645 …trebuie scos unul si introdus acesta ? ce trebuie sa fac si unde, cat m-ar COSTA ? trebuie sa il introduc daca il am pe 4724 ?
  Multumesc anticipat

  • admin 1 august 2014 at 19:05 - Reply

   Trebuie sa mergeti la ONRC. Ei va pot oferi raspunsurile la intrebarile dvs.

 44. Naskwik 28 iulie 2014 at 22:36 - Reply

  Buna ziua

  As vrea sa fac o cofetarie cu un SRL-D. Se poate?

  • admin 29 iulie 2014 at 0:01 - Reply

   Da

 45. Diaconu Mihai 24 iunie 2014 at 15:00 - Reply

  Buna ziua, sunt intresat de proiectul START pentru anul 2015. Am cateva intrebari daca se poate: 1) Daca sunt PFA pot fi asociat cu cineva la un SRL (50% 50%)?
  2)Am inteles ca putem solicita finantare si pentru francize?
  Multumesc pentru raspuns anticipat.

  • admin 24 iunie 2014 at 22:49 - Reply

   1. Da
   2. Da

 46. claudia 21 iunie 2014 at 9:57 - Reply

  buna ziua, as vrea sa deschid unsalon de infrumusetare, eu am diploma de coafor si cumnata de masaj si vreau sa stiu ce ar trebui sa dotam n oi salonul si apoi sa aplicam pt fonduri. Ce investitie trebuie sa vina din artea noastra? si cat ne-ar costa sa ne faceti un priect

  • admin 22 iunie 2014 at 10:00 - Reply

   Depinde de proiect. Va rog sa ne contactati pentru a putea discuta mai pe larg.

 47. adrian s 12 iunie 2014 at 17:54 - Reply

  buna, daca anfintez un srl cu activitate vanzare si reparati utilaje agricole minim 3 angajati beneficiez de fonduri sincer nimeni nu ma ajuta nimeni astept un ajutor de la dumnavoastra ,va multumesc/

  • admin 13 iunie 2014 at 8:48 - Reply

   În principiu da. Ne puteți contacta telefonic pentru a putea discuta mai pe larg.

 48. Simona Valea 6 iunie 2014 at 15:46 - Reply

  Buna! O lamurire va rog! Am un Srl-d infiintat in iulie 2013, dar nu am avut angajati si nici activitate. La inceputul anului 2014 am schimbat domeniul de activitate, am avut un angajat pe o perioada de 3 zile, acum nu mai functioneaza. Intrebarea mea este urmatoarea: as putea schimba din nou domeniul de activitate si sa aplic pentru fonduri nerambursabile? Mentionez ca am depasit varsta de 35 ani.
  Va multumesc anticipat!

  • admin 7 iunie 2014 at 20:15 - Reply

   Da

 49. andrei 3 iunie 2014 at 22:52 - Reply

  buna ziua! mi-am deschis un srl-d, sau mai exact intr-o saptamana termin toate actele. acest „se ocupa” cu comercializarea oualor de prepelita. am o ferma micuta de prepelite si vreau cu ajutorul acestor fonduri sa ma extind. ce ar trebui sa fac ca sa obtin fondurile? multumesc anticipat!

  • admin 4 iunie 2014 at 23:51 - Reply

   Nu se acorda fonduri de stat pentru cresterea animalelor.

 50. Andy 1 mai 2014 at 11:36 - Reply

  Buna ziua . Când este data limita pt depunerea actelor sau se poate aplica in orice perioada a anului? Firma se poate înființa înainte sau si ulterior ? Este suficient doar planul de afaceri pt început?Având in vedere faptul ca nu este 100% sigur ca primesti finanțarea… In sistem franciza se acorda aceast ajutor nerambursabil sau nu? Pt ca nu am înțeles exact ..va multumesc.

  • admin 1 mai 2014 at 14:32 - Reply

   Nu ati precizat la ce program va referiti. Datele limite se regasesc in descrierea fiecarui program. Si evident, este nevoie de o firma pentru a putea accesa oricare program de finantare.

 51. Vio 28 aprilie 2014 at 15:22 - Reply

  Buna ziua

  Daca caen apare in certif constatator inseamna ca e autorizat? Sunt coduri caen de ex servicii care nu necesita autorizare speciala ci s.au autorizat prin decl pe proprie rasp a administratorului

  • admin 28 aprilie 2014 at 21:18 - Reply

   Codurile caen autorizate apar in certificatul constator la rubrica „Sedii si sau activitati autorizate”.

 52. ardeleanu 12 aprilie 2014 at 15:28 - Reply

  Buna ziua. M-ar interesa sa stiu daca mai sunt fonduri pentru infiintarea unui SRL-D ?

  • admin 14 aprilie 2014 at 7:19 - Reply

   Teoretic, fondurile sunt intacte, inca nu au dat nicio finantare pe anul aceasta iar inscrierile inca sunt deschise.

 53. Cristina 4 aprilie 2014 at 10:07 - Reply

  Buna ziua,
  as dori sa va intreb urmatoarele, in legatura cu un proiect SRL-D:
  1. Firma are un sediu social, dar activitatea se desfasoara in locatii variabile (organizare evenimente). Se accepta?
  2. Durata proiectului este de maximum 12 luni?
  3. Activele achizitionate sa fie considerate mijloace de inventar = fiecare activ achizitionat trebuie sa aiba valoarea de minimum 2500 lei?
  Multumesc frumos.

  • admin 5 aprilie 2014 at 12:14 - Reply

   1. Da
   2. Da
   3. Pot sa fie si active amortizabile si mijloace de inventar (sub 2500 lei)

   • Cristina 7 aprilie 2014 at 19:03 - Reply

    Multumesc frumos pentru raspuns.

 54. Raluca 3 aprilie 2014 at 15:48 - Reply

  buna ziua, programul pt tineri pt SRL D max 10k EUR, s-a incheiat pe 2014? Am vazut ca pe siteul http://programenationale2013.aippimm.ro/# este inactiv. De obicei cam in ce perioada a anului se desfasoara, cum as putea sa ma pregatesc pt asta din timp?

  • admin 3 aprilie 2014 at 22:40 - Reply

   Daca va uitati in linkul postat, apare un an, 2013. Deci folositi un link vechi. Acesta este cel nou: http://programe2014.aippimm.ro/ Dar deja sunt inscrisi foarte multi. Pentru a va pregati din timp, trebuie sa incepeti inca din luna ianuarie.

 55. Florin 31 martie 2014 at 23:27 - Reply

  Buna seara se mai pot accesa fonduri prin programul START?Eu as dori sa imi deschid un magazin in zona rurala dar si confectii metalice.Trebuie sa introduc in cadrul programului doar unul din cele 2 domenii de activitate? sau primesc fonduri pentru ambele domenii de activitate?Va multumesc!

  • admin 31 martie 2014 at 23:59 - Reply

   Finantarea se acorda pentru o singura activitate. Programul START pe anul aceasta s-a terminat deja.

 56. admin 23 martie 2014 at 18:58 - Reply

  Nu se pricizeaza tipul de angajati. E posibil insa ca timpul sa fie prea scurt.

 57. nan paula 22 martie 2014 at 12:20 - Reply

  buna ziua!
  pentru a aplica la programul Start trebuie sa am cel putin un angajat in momentul aplicarii. Nu am gasit nicaieri daca trebuie sa fie angajat cu norma intreaga sau nu.
  Daca se aproba proiectul trebuie sa achizitionez minim 50% din e4chipamente in prima transa. Pot solicita restituirea banilor adica cei 80% ca sa pot achizitiona si restul de echipamante? sau timpul nu-mi permite?

 58. Adriana 20 martie 2014 at 22:56 - Reply

  Sunt studenta la psihologie, am absolvit inca o universitate si am un master de managementul resurselor umane.
  Doresc sa deschid o firma pt recrutare si plasare personal ingrijitori batrani pt mai multe tari din Europa.
  Nu doresc sa investesc si nici sa accesez fonduri. Daca aleg un SRL D sunt scutita de mai multe taxe decat as fii pt un srl normal, fiind studenta?
  Care ar fii investitia necesara, fiind vb de acest domeniu?
  Pot adauga ulterior alte domenii de activitate?

  Va multumesc.

  • admin 21 martie 2014 at 11:59 - Reply

   Beneficiati de scutirea de CAS pentru 4 angajati. Investitia necesara dvs o decideti. Se pot adauga la infiintare coduri caen din maximum 5 grupe. Se pot schimba ulterior, dar trebuie sa se respecte aceasta regula cat sunteti srl-d.

 59. admin 20 martie 2014 at 20:04 - Reply

  1. Da
  2. Nu trebuie nimeni sa se prezinte.

 60. Victor 20 martie 2014 at 19:52 - Reply

  Va multumesc enorm pt informatii. Sunteti un sprijin enorm de mare pt tinerii afaceristi din Romania, fapt pt care va suntem enorm de recunoscatori.
  Va rog mult sa ma mai lamuriti cu inca ceva detalii:
  1. In proiectul START se da 5 puncte daca unul din angajati este absolvent universitar ce este pentru prima data angajat. Pot eu ca proprietarul unic al firmei sa ma angajez pe mine in firma mea. Sunt absolvent universitar care nu am muncit niciodata in Romania. Poate firma mea sa faca contract de munca cu mine… Adica eu sa fiu unul din cei 3 angajati ai firmei?
  2. Cind se ajunge la pasul „Verificarea veridicităţii şi coerenţei informaţiilor înscrise în planul de afaceri” care dureaza 5 + 20 de zile lucratiare, Va fi nevoie sa ma mai prezint (sau voi mai fi chemat) la sediul OTIMMC de care apartin, pentru ca verificarea sa se faca cu mine si cu explicatiile mele??? Daca in aceasta perioada va trebui ceva explicatii sau acte de la mine, poate sa mearga altcineva in locul meu?
  Va multumes enorm de ajutor.

 61. admin 18 martie 2014 at 12:58 - Reply

  Repet. Nu se pune problema. Daca veti face o plata in euro, se calculeaza in lei valoarea ei la cursul din momentul platii. Asa se si inregistreaza in contabilitate. In lei. In planul de afaceri toate valorile sunt in lei. 42568 era valabil pentru programul SRL-D si acolo conta doar la calcularea ajutorului financiar, pentru ca programul a fost gandit de la inceput ca un ajutor de 10.000 de euro. Nu e cazul aici.

 62. Victor 18 martie 2014 at 12:55 - Reply

  Scuze de deranj.
  Cred ca nu mam exprimat corect…
  Eu ma refer la faptul ca cind prin proiect START-2014 procur echipamente din UE in Euro la ce curs Euro/RON mi se va calcula suma AFN? Eu stiu ca in 2013 cursul in proiect era 4.2568 RON/Euro, As dori sa stiu care e acest curs pt START-2014?
  Va multumesc.

 63. Victor 18 martie 2014 at 11:38 - Reply

  Buna.
  Va rog sa ma informati care este cursul EURO/RON care se calculeaza la decontare pentru programul START 2014 ?
  Va multumesc.

  • admin 18 martie 2014 at 12:03 - Reply

   Nu se pune problema de curs valutar.

 64. Denisa 15 martie 2014 at 18:06 - Reply

  Buna ziua. Vreau sa imi infiintez un SRL-D dar nu dispun de nici un capital in afara de cel de infiintare, credeti ca as avea vre-o sansa la cele 2 programe pentru a-mi initia o afacere?

  • admin 16 martie 2014 at 13:57 - Reply

   Este dificil fara niciun ban. Precum am scris deja in acest articol.

 65. Marina Alexandru 14 martie 2014 at 21:02 - Reply

  codul CAEN 0146 este eligibil ?

  • admin 15 martie 2014 at 8:22 - Reply

   Nu

 66. Victor 14 martie 2014 at 19:12 - Reply

  Buna.
  1.Am un SRL-D din 2013 fara activitate inca. Pot aplica pt START?
  2.Echipamentele vreau sa le achizitionez din UE in Euro si stiu doar pretul aproximativ. Cum se face decontarea facturilor in EURO, cursul valutar EURO/RON si ce se intimpla daca in planul de afacere scriu un pret si la achizitie va fi altul? Va rog un exemplu in care aduc o factura din UE pe care scrie 1000 EURO, cit primesc decontare in acest caz?
  3.Achizitia si depunerea actelor necesare se face in 60 zile de la semnarea contractului de finantare, Dar in cit timp de la depunerea actelor necesare de achizitie se restituie bani si cum?
  4.Suma maxima a proiectului trebuie sa fie pina in 120000 RON fara TVA, sau poate fi si mai mare? Adica 100000 RON AFN si restul fara limita aport propriu?
  Va multumesc anticipat.

  • admin 15 martie 2014 at 8:28 - Reply

   1. Da
   2. O sa primiti decontare pentru cat ati cerut. Daca factura finala va fi mai mare, diferenta o suportati dvs, daca e mai mica, ei va vor da doar procentul din valoarea mai mica.
   3. Nu se precizeaza.
   4. Poate sa fie si mai mare, dar nu are sens.

 67. bogdan 12 martie 2014 at 19:22 - Reply

  buna ziua, se poate inscrie si un srl-d nou infiintat avand in vedere ca la prima sectiune din planul de afaceri ,se cere bilantul ultimilor 2 ani si ultima balanta pe 2014?va multumesc

  • admin 13 martie 2014 at 13:37 - Reply

   Da

 68. Alexandra 11 martie 2014 at 14:16 - Reply

  Buna ziua,
  Am observat ca in planul de afaceri se solicita si informatii legate de locatia implementarii proiectului. Asta inseamna ca trebuie sa avem deja un punct de lucru sau el se poate stabili si dupa obtinerea finantarii?

  • admin 12 martie 2014 at 8:18 - Reply

   Se poate si dupa.

 69. George 11 martie 2014 at 10:22 - Reply

  buna ziua . As vrea sa-mi infiintez un SRL-D pentru ambalare zahar,miere. implinesc varsta de 35 ani in mai . este posibil sa fac ce imi doresc cu ajutorul fondurilor de la stat ? mai exact ,este o idee de proiect eligibla pentru obtinerea de fonduri ?Srl-D nou infiintat(inca nu au demarat procesul de inregistrare la Registru) poate accesa programul Start care o sa inceapa din 17 martie sau doar programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri care a inceput ieri
  multumesc anticipat

  • admin 12 martie 2014 at 8:20 - Reply

   Este eligibila activitatea. Puteti infiinta un SRL-D pana cand impliniti 35 de ani, si o sa aveti statutul timp de 3 ani. Si puteti participa si la START.

 70. erica 7 martie 2014 at 19:58 - Reply

  as vrea sa infiintez un srl-d undeva la tara si vreau sa stiu daca sunt eligibile pe langa achizitionarea de echipamente …si gresie,faianta sau de ex.cele necesare constructiei unei terase in fata magazinului?

  • admin 7 martie 2014 at 19:58 - Reply

   Amenajarea nu este eligibila.

 71. John 5 martie 2014 at 1:09 - Reply

  buna ziua . As vrea sa-mi infiintez un SRL-D pentru un magazin alimentar . Sunt student , am 22 de ani . este posibil sa fac ce imi doresc cu ajutorul fondurilor de la stat ? mai exact ,este o idee de proiect eligibla pentru obtinerea de fonduri ?multumesc anticipat

  • admin 5 martie 2014 at 6:18 - Reply

   Activitatea este una eligibila.

 72. Adrian 3 martie 2014 at 10:46 - Reply

  Buna ziua
  Sunt student, am 22 de ani si vreau sa imi infiintez un SRL-D, pentru comert electronic. Mai exact, doresc sa aduc din Anglia suplimente sportive. Este o idee de proiect eligibla pentru obtinerea de fonduri de la stat?

  • admin 4 martie 2014 at 17:23 - Reply

   Activitatea este una eligibila.

   • Adrian 5 martie 2014 at 1:05 - Reply

    As dori sa apelez la serviciile dumneavoastra. Am 3 intrebari la care va rog sa imi raspundeti cat mai detaliat posibil. (1) In ce mod se desfasoara acest serviciu pe care il oferiti? (cred ca indicat ar fi ‘face to face’). (2) Cat costa planul de afacere, realizat pentru mine, tinand cont ca banii pentru investitie sunt undeva la 10.000 lei. (3) Daca proiectul nu este eligibil si nu primesc fonduri, trebuie sa va platesc aceeasi suma sau deloc? Multumesc. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra!

    • admin 5 martie 2014 at 5:15 - Reply

     Va rog sa ne contactati folosind datele de contact de pe site.

 73. s 28 februarie 2014 at 18:51 - Reply

  Buna!
  As dori sa stiu daca pot beneficia de fonduri europene , programul SRL-D ,in conditiile in care eu nu am bacalaureatul?
  Multumesc!

  • admin 2 martie 2014 at 12:26 - Reply

   Da, se poate.

 74. admin 27 februarie 2014 at 15:09 - Reply

  Puteti

 75. George 27 februarie 2014 at 15:05 - Reply

  Imi cer scuze, nu m-am exprimat bine. Vroiam sa zic ce sanse mai am pentru fondul de stat START, daca obtin inainte si un fond european in cadrul aceleiasi societati? Vreau sa stiu daca pot beneficia de amandoua fonduri. Multumesc

 76. admin 27 februarie 2014 at 9:12 - Reply

  In primul rand sunt fonduri de stat, nu europene. Programul se va deschide undeva anul asta, se va anunta cu 5 zile inainte si inscrierea va ramane deschisa 10 zile. Se pot cheltui si mai putini bani. Nu se poate scapa de plata TVA, decat daca va inregistrati platitor de tva si luati echipamentele din UE.

 77. George 25 februarie 2014 at 8:33 - Reply

  Buna ziua,
  Referitor la programul START, cofinantarea solicitantului la ce suma ajunge? Sa ma corectati va rog daca gresesc.
  30000 ron reprezentand 30 % + 31200 ron reprezentand TVA ?
  Din care 24000 se pot lua prin credit, iar restul de 31200+6000 din buzunar?
  Multumesc anticipat.

  • admin 25 februarie 2014 at 19:50 - Reply

   La Programul START de anul acesta s-au modificat un pic conditiile. Nu se mai poate solicita credit pentru contributia proprie, dar aceasta este de doar 20% din valoarea proiectului fara TVA. TVA-ul intregului proiect e suportat de dvs.

   • George 27 februarie 2014 at 8:52 - Reply

    Multumesc pentru raspuns.
    Exista o data limita pentru depunerea proiectului?
    Pot scapa de plata TVA-ului?
    Trebuie sa folosesc toata suma de 100000 lei sau pot cheltui doar o parte?
    Ce sanse am sa mi se aprobe proiectul daca infiintez S.R.L.-D in topografie cu achizitionarea instrumentelor de baza din fonduri Europene?
    Multumesc

 78. admin 20 februarie 2014 at 22:17 - Reply

  In procedura nu se face diferenta. Cel mai probabil s-a modificat doar modalitatea de acordare a punctajului, care acum nu mai face diferenta intre firma cu activitate sau fara.

 79. adela 20 februarie 2014 at 22:07 - Reply

  Buna seara!
  Am citit noul ghid pentru Programul Start, sunt unele schimbari semnificative fata de cel din 2013, printre care:
  Cel de anul trecut specifica clar in planul de afacere 2 situatii: intreprindere nou infiintata si cu activitate; ghidul de anul acesta nu mai face diferenta.
  Ce sa inteleg ca pentru intreprinderi nou infiintate nu se mai aplica programul?
  Va multumesc!

 80. Alexandra 18 februarie 2014 at 17:28 - Reply

  va multumesc!

 81. Alexandra 18 februarie 2014 at 16:13 - Reply

  Buna ziua,
  Pt infiintarea unui S.R.L. a carui activitate va fi comertul electronic , se poate obtine finantare?
  multumesc anticipat,

  • admin 18 februarie 2014 at 16:17 - Reply

   Pentru un SRL normal, sunteti eligibila pentru programul START, insa punctajul mic si cheltuielile eligibile reduse nu va avantajeaza prea mult.

 82. ilie daniela 31 ianuarie 2014 at 11:27 - Reply

  Care sunt grupele de cod CAEN acceptate pt infintarea de S.R.L.-D , Si daca persoana a depus la Registrul Comertului o cerere de preluare ca administrator la o firma in decembrie 2013 dar nu a facut inca actele de inregistrare pe numele lui mai poate sa deschida un S.R.L. -D

  • admin 31 ianuarie 2014 at 16:34 - Reply

   Codurile CAEN acceptate sunt toate, cu exceptia celor mentionate in Ghidul Solicitantului. Nu are importanta daca ati fost sau sunteti administrator in cadrul altor firme.

   • AlexandraC 11 martie 2014 at 14:37 - Reply

    Buna ziua,
    va felicit pentru initiativa si pentru raspunsurile la obiect.
    Mentionati mai sus ca pentru infiintarea unui SRL-D „Nu are importanta daca ati fost sau sunteti administrator in cadrul altor firme”.
    In ghidul solicitantului unul din criteriile de eligibilitate la programul pentru pentru infiintarea unui SRL-D este „anterior datei înmatriculării societăţii în Registrul Comerţului nu au mai deţinut şi nu deţine calitatea de acţionar sau asociat al unei întreprinderi constituite în Spaţiul Economic European”.
    Intrebarea mea este: in cazul in care anterior aplicarii la programul pentru infiintarea unui SRL-D am detinut functia de actionar cu 5% intr-un SRL, pot aplica la acest program?
    Va multumesc.

    • admin 12 martie 2014 at 8:22 - Reply

     Este diferenta intre actionar si administrator. Daca ati fost chiar si 5% actionar in alta firma, nu mai puteti crea un SRL-D.

 83. Ana 30 ianuarie 2014 at 19:27 - Reply

  buna seara doresc sa infiintez un srl-d
  firma va avea ca si activitate reconditionarea cazilor de baie
  as dori sa aflu in ce grupa caen se incadreaza si daca este eligibila
  astept un raspuns va multumesc

 84. Ciobanu Mihaela 28 ianuarie 2014 at 10:47 - Reply

  Buna ziua,
  Ati mentionat mai sus ca „exista posibilitatea platii consultantei, integral, dupa si doar daca se obtine finanatarea”. Exista si situatii in care se plateste consultanta indiferent daca se aproba sau nu proiectul ? Va multumesc.

  • admin 28 ianuarie 2014 at 10:48 - Reply

   Pentru fiecare program exista mai multe variante de plata, clientul avand de obicei posibilitatea sa aleaga plata care ii convine mai mult.

 85. Valentin Iosif 27 ianuarie 2014 at 15:21 - Reply

  Buna ziua,

  Se poate face un proiect si de abia dupa acceptarea acestuia si tragerea banilor din program sa se faca plata acestuia?
  Firma dvs. accepta acest lucru ? Ca e cam greu sa investesti 2000 de lei si sa vezi ca nu mai sunt fonduri.

  Multumesc.

  • admin 27 ianuarie 2014 at 15:31 - Reply

   Evident. Exista posibilitatea platii consultantei, integral, dupa si doar dacă se obţine finantarea.

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×