POR 2.1 – Investitii pentru microintreprinderi

//POR 2.1 – Investitii pentru microintreprinderi

Update 2018: Program inchis din mai 2017. Redeschiderea este conditionata cel mai probabil de o suplimentare a bugetului. 

Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR) lansează un nou program de finanțare în cadrul Axei prioritare 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Am sanse sa obtin finantare cu afacerea mea? 

Poți afla și singur foarte simplu. În primul rand trebuie sa citești foarte bine acest articol, nu iți ia mai mult de 3 minute. Trebuie sa stabilești eligibilitatea, care e data în primul rând de domeniul de activitate și de tipul de cheltuieli pe care vrei să le efectuezi. De asemenea, tine cont si de punctajul obtinut, pentru că banii se dau in funcție de punctaj, iar un punctaj mic de obicei duce efectiv la imposibilitatea obținerii unei finanțări. Despre modul în care sa îți alegi finanțarea potrivită am vorbit și aici. Nu in ultimul rand, trebuie să știi ca dacă nu ai niciun ban nu poți implementa niciun program de finanțare. Am explicat mai bine de ce în linkul acesta. Acum, spor la citit.

Cine poate să obţină aceşti bani?

Pentru accesarea programului de finațare POR 2.1, firmele solicitante trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, dintre care, cele mai importante, le enumărăm mai jos:

– Sunt societăți comerciale sau cooperative ce se încadrează în categoria microîntreprinderilor (întreprinderi cu maximum 9 salariaţi şi cu o cifră de afaceri anuală netă sau active totale de maxim 2 milioane de euro);

Au cel puțin 1 an fiscal de la înregistrarea la Registrul Comerţului la data înscrierii la finanțare (înființate cel târziu la 1 ianuarie 2015);

– Au înregistrat profit din exploatare și/sau financiar în anul fiscal precedent datei de depunere a cererii de finanţare;

– Locația de implementare a proiectului se află în mediul urban, într-una din regiunile de dezvoltare: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru (Procedurile de acordare a finanțării pentru proiectele din regiunea București-Ilfov vor fi stabilite în perioada următoare);

– Nu au datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale

– Nu au depăşit plafonul de minimis de 200.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare pentru o întreprindere unică;

– Au codul CAEN cu care se înscriu la finanțare (o singură activitate pentru care se solicit finanțare), autorizat la ONRC pentru locul de implementare a proiectului, în momentul depunerii cererii de finanțare.

Acest program acordă finanțări pentru activitatile de producție si sevicii din anexa disponibilă spre descărcare la sfârșitul acestui articol.

Câţi bani pot să iau?

Valoare eligibilă a fiecărui proiect trebuie să fie cuprinsă între 25.000 și 200.000 euro și reprezintă 90% finanțare nerambursabilă.

Cum pot cheltui aceşti bani?

Principalele categorii de cheltuieli eligibile sunt:

–     Cheltuieli aferente activităților de construire/ extindere/ modernizare a spaţiilor de producţie/ prestare de servicii ale microîntreprinderilor, inclusiv a utilităţilor generale aferente (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, PSI);

–     Cheltuielile efectuate pentru lucrări şi acţiuni de protecţia mediului;

–     Cheltuieli cu achiziţionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe;

–     Cheltuieli cu achiziţionarea de instalaţii/ echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile/ alternative de energie pentru eficientizarea activităţilor pentru care a solicitat finanţare (în limita a 15% din totalul cheltuielilor din proiect);

–     Cheltuieli cu achiziționarea de brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi şi active similare;

–     Cheltuieli cu activități de realizare de website-uri pentru prezentarea activităţii şi a produselor sau serviciilor proprii, inclusiv instrumente de comercializare on-line;

–     Servicii de consultanță/ asistență (în limita a 7% din valoarea totala a proiectului), în această categorie fiind incluse elaborarea documentaţiilor necesare obţinerii acordurilor, avizelor şi autorizaţiilor aferente obiectivului de investiţie, elaborarea planului de afaceri pentru obținerea finanțării etc.

–     Cheltuieli aferente implementării proiectului privind taxele și comisioanele pentru obţinerea autorizaţiei de execuţie a lucrărilor de organizare de şantier, a lucrărilor de construcție etc.

Nu sunt eligibile la acest program de finanțare următoarele:

– Achiziționarea de terenuri si/sau construcții;

– Achiziţionarea autovehiculelor și a mijloacelor de transport;

– Costurile operationale, administrative, de functionare, de testare și intretinere;

– Salariile angajaților;

– Cheltuieli financiare (prime de asigurare, taxe, comisioane, rata și dobânzi aferente creditelor);

– Cheltuieli de leasing.

Cum se acordă sprijinul nerambursabil și care sunt obligativitățile firmei finanțate?

Sprijinul nerambursabil se acordă sub forma unui avans, pe care solicitantul va trebui ulterior să îl justifice prin documente de achiziție (facturi, procese verbale etc) și în urma unor inspecții la locația de implementare a proiectului.

Perioada de implementare a proiectului, în care beneficiarul trebuie să realizeze toate investițiile menționate în planul de afaceri, este de 3 ani de la data semnării acordului de finanțare.

Principalele obligații ale firmei care beneficiază de ajutorul financiar nerambursabil în cadrul proiectului, sunt:

–   Respectarea achizițiilor conform planului de afaceri depus spre finanțare;

–   Respectarea procentului de creștere a productivității muncii, la 2 ani după finalizarea implementării proiectului, conform procentului asumat în planul de afaceri, pentru care firma solicitantă a primit un punctaj corespunzător la evaluare;

–   Menținerea investițiilor în cadrul societății, fără a le înstrăina, pentru cel puțin 3 ani fiscali de la încheierea perioadei de implementare a proiectului.

Cum și când mă înscriu?

Cererile de finanțare se vor depune online, prin utilizarea aplicaţiei MySMIS, aplicaţie ce este pusa la dispozitia solicitanților de către Ministerul Fondurilor Europene.

Cum se face evaluarea?

Evaluarea planurilor de afaceri pentru programul de finanțare POR 2.1 se realizează în două etape:

Etapa 1 – Conformitatea administrativă și eligibilitatea solicitantului la finanțare (verificarea respectării procedurii de inscriere, verificarea autorizării codului CAEN la punctul de lucru declarat in proiect, depunerea documentației complete la înscriere etc).

Etapa 2 – Evaluarea efectivă a planului de afaceri.

Fiecărei luni de depunere a proiectelor la finanțare îi corespunde un prag de calitate, respectiv un punctaj minim pentru care proiectele sunt analizate. Pentru a parcurge cele 2 etape de evaluare, proiectele trebuie să obțină un punctaj cel puțin egal cu pragul de calitate specific fiecărei luni, astfel:

–   85 de puncte pentru proiectele depuse în primele două luni de înscrieri;

–   80 de puncte pentru proiectele depuse în luna a treia de înscrieri;

–   75 de puncte pentru proiectele depuse în luna a patra de înscrieri;

–   70 de puncte pentru proiectele depuse în luna a cincea de înscrieri;

–   65 de puncte pentru proiectele depuse în luna a șasea de înscrieri.

Proiectele care obțin sub 50 de puncte sunt respinse de la finanțare.

În cazul în care bugetul disponibil nu este acoperit într-o anumită lună de proiectele care îndeplinesc pragul de calitate lunar corespunzător, în lunile următoare se vor bugeta proiectele care au obținut între 50 și 85 de puncte, menținându-se, astfel, în competiția pentru finanțare; spre exemplu, proiectele de 80 de puncte depuse atât în primele două luni, cât și în luna a treia, vor putea fi contractate dacă bugetul alocat nu a fost epuizat de proiectele cu 85 de puncte.

Grila de punctaj în funcție de care se va realiza evaluarea este atasata în arhiva de mai jos.

 • Cum putem sa te ajutăm noi? Click aici!
 • Vrei o cotaţie de preţ în ceea ce priveşte consultanţa acordată pentru realizarea planului de afaceri? Poți merge direct la Contact.
 • Finantarea aceasta nu ti se potriveste? Mergi pe prima pagina pentru a identifica o noua oportunitate sau poti intra pe tabelul centralizator cu finantarile disponibile.

Status program: Inchis din mai 2017. Redeschidere incerta. 

91 Comments

 1. Dorian STAN 1 august 2017 at 17:52 - Reply

  Buna ziua,

  Ma intereseaza daca se mai deschide anul acesta masura 2.1 sau asteptam pentru la anul? Ma intereseaza sa accesez fonduri pentru servicii IT fie in rural fie in urban. Suntem o firma cu vechime si recent am mai deschis o alta societate pentru SUN. Multumesc anticipat!

  • CILV Consulting 4 august 2017 at 12:12 - Reply

   S-a inchis POR 2.1 si nu se stie daca se va mai deschide.

 2. Solomon Nicolae 25 februarie 2017 at 9:49 - Reply

  Buna ziua pentru cod caen 5610 pentru constructii si modernizare zona de turism se pot accesa fonduri ?

  • Silviu Draganescu 25 februarie 2017 at 11:52 - Reply

   Ce cheltuieli vreti sa faceti?

 3. Marinescu Victor Petrisor 22 ianuarie 2017 at 17:43 - Reply

  Salut ma numesc Marinescu Victor Petrisor am 24 ani,întrebarea este dacă pot accesa fondurile fie rambursabile sau nerambursabile pentru un servis auto

  • Silviu Draganescu 7 februarie 2017 at 8:11 - Reply

   Da.

 4. George 6 ianuarie 2017 at 19:34 - Reply

  Unde ati vazut ca trebuie infiintata cel tarziu in 2015, 1 ianuarie daca trebuie sa aiba un exercitiu fiscal intreg la data depunerii si data limita a depunerii este 27.01.2017? Am mai auzit limita de 2015 dar nu vad de unde este dedusa. Din exemplul Ghidului? Pe axa 2.2 au trecut in exemplificare infiintare cel tarziu 5 ianuarie 2016, intrucat depunerile se fac complet in 2017. Pe 2.1 se fac in decursul a doi ani, ca atare, depui in 2016, limita infiintare 5 ianuarie 2015, depui in 2017, limita infiintare 05 ianuarie 2016. In cazul in care gresesc, va rog sa ma indrumati catre textul/articolul care reglementeaza altfel acest aspect intruct Ghidul NU reglementeaza asa ceva ci este destul de clar: 1 exercitiu fiscal intreg.

  • Silviu Draganescu 7 februarie 2017 at 8:13 - Reply

   S-au adaugat acum clarificari, si pentru ca s-a prelungit periaoda, se admit si firmele infiintate cel mai tarziu pe 1 ianuarie 2016.

 5. Vasilescu 5 decembrie 2016 at 20:42 - Reply

  Si daca am firma o intreprindere individuala infiintata in mai 2015 nu pot aplica la acest program?

  • Silviu Draganescu 9 decembrie 2016 at 19:02 - Reply

   Nu

 6. Alina Chereji 24 noiembrie 2016 at 19:15 - Reply

  Buna, mai sunt fonduri, se poate participa la aceasta finantare?

  • Silviu Draganescu 29 noiembrie 2016 at 12:28 - Reply

   Da

 7. Nicolae Sergiu 9 noiembrie 2016 at 21:14 - Reply

  Buna seara!

  As putea lua fonduri pentru dezvoltarea unei platforme de stiri online?

  • Silviu Draganescu 19 noiembrie 2016 at 16:14 - Reply

   Ce cod CAEN aveti?

 8. Liviu 24 octombrie 2016 at 8:05 - Reply

  Buna ziua,as dori sa fac o spalatorie profesionala de covoare,nu este in orasul meu.ajunge undeva la 150.000 euro…ce pot face ?cum pot face?

  • Silviu Draganescu 25 octombrie 2016 at 8:41 - Reply

   Va rog sa ne contactati telefonic pentru a putea discuta mai pe larg.

 9. Lavinia 30 septembrie 2016 at 19:07 - Reply

  Buna ziua.
  Doresc sa construiesc o fabrica pt confectii textile. Am un teren de 2000mp si cateva utilaje. Sunt in domeniu de 20 ani, lucrez impreuna cu mama mea care face meserie aceasta de 45 ani. Imi doresc sa duc mai departe aceasta meserie. Ce trebuie sa fac sa pot accesa fondurile europene. Va multumesc

  • Silviu Draganescu 2 octombrie 2016 at 20:04 - Reply

   Va rog sa ne contactati telefonic pentru a discuta mai pe larg.

 10. Ovidiu Balan 29 septembrie 2016 at 20:32 - Reply

  Buna seara, am un SRL din 2008, micro, in prezent fara angajati, caen 3314, am ceva profit pe ultimul exercitiu financiar. As dori finantare pentru un „service auto mobil”. Achizitionarea autoutilitarei si echiparea acesteia in acest scop ar fi un proiect eligibil? As crea doua locuri de munca, un mecanic si un electrician electronist auto amandoi calificati cu diplome. Multumesc.

  • Silviu Draganescu 2 octombrie 2016 at 20:03 - Reply

   Va rog sa ne contactati telefonic pentru a discuta mai pe larg.

 11. George Pas 21 septembrie 2016 at 1:24 - Reply

  Salut! As vrea sa accesez fonduri nerambursabile pentru construirea unui depozit si a unei cladiri de birouri pentru activitatea de logistica si transport, in mediul rural, pentru anul 2017. ce conditii trebuie indeplinite si care este suma care poate fi accessta? Multumesc!

  • Silviu Draganescu 25 septembrie 2016 at 10:45 - Reply

   Pentru 2017 va rugam sa reveniti in 2017 prin februarie, momentan nu se cunosc conditiile pentru anul viitor. Totusi activitatea cu care doriti sa accesati finantare nu are sanse foarte mari de a obtine finantare.

 12. petru 17 septembrie 2016 at 20:53 - Reply

  indeplinesc conditii de finantare punctaj85 ,mediul rural,dar nu vreau sa platesc 800 euro la semnarea contractlui cum vor toti cei se ocupa de astfel de oferte
  platesc numai dupa semnarea contractului de finantare suma ptr intocmirea documentatiei este eligibila este cuprinsa in valoarea totala a proiectului

  • Silviu Draganescu 19 septembrie 2016 at 7:29 - Reply

   In aceasta pagina scrie foarte clar ca pentru a fi eligibil trebuie sa fiti in mediul urban, nu rural. Deci nu puteti indeplini conditiile de finantare de la acest proiect.

   • Fotea Andrei 19 ianuarie 2017 at 17:25 - Reply

    Buna ziua! As dori sa infiintez un cabinet de radiologie dentara prin accesarea de fonduri nerambursabile.Imi puteti darui informatii mai concise spre pornirea acestui proiect? Va multumesc!

    • Silviu Draganescu 7 februarie 2017 at 8:11 - Reply

     Programul este destinat firmelor mai vechi de 1 an. Nu puteti accesa programul cu firma noua.

 13. Stefan 15 septembrie 2016 at 21:39 - Reply

  Buna ziua, Ma numesc Stefan, din Satu Mare, am 30 de ani. As dori o vopsitorie auto, nu am diploma pt ca am invatat meseria de la un prieten. Se poate deschid fara diploma? Sau in prima data deschid o mica vopsitorie auto pe rural si dupa cateva luni cer 6.4 pt modernizare (ex.: cabina, elevatoare etc. care sunt scumpe). Nu este o ideie buna? Se poate? Multumesc.

  • Silviu Draganescu 19 septembrie 2016 at 7:28 - Reply

   Ati postat un comentariu la un articol dedicat unui program de finantare la care se pot inscrie doar firmele mai vechi de 1 an. Va rog sa postati la sectiunea corespunzatoare pentru a putea primi un raspuns.

 14. bratescu carmen ramona 16 august 2016 at 22:54 - Reply

  Buna ziua.ma numesc carmem.momentan lucrez in italia, as dori sa ma intorc in tara si sa accesez fondurile europene nerambursabile pentru dedchiderea unei macelarii.credeti ca as avea succes? Va multumesc

  • Silviu Draganescu 21 august 2016 at 14:31 - Reply

   Discutia e un pic mai complexa. Va rog sa ne contactati telefonic pentru a discuta mai pe larg.

 15. Radu Branda 30 iulie 2016 at 13:53 - Reply

  Detin un teren agricol intravilan, cultivat cu pruni, in mediu rural, avand front stradal de 7 m si as dori sa-mi construiesc o pensiune turistica dar nu dispun de bani.Ce sfaturi imi dati?

  • Silviu Draganescu 1 august 2016 at 6:28 - Reply

   Faceti rost de bani intai. Nicio finantarea nerambursabila nu puteti implementa daca nu aveti bani.

 16. Hilda 21 iulie 2016 at 18:34 - Reply

  Buna ziua. Am o firma de exploatare forestiera si un canton silvic pe care as dori sa-l renovez pentru a putea folosi ca spatiu sau loc de procesare a materialului lemnos (ex. decojire a lemnului in prima faza) sau ca loc turistic in mijlocul naturii. Am sanse sa obtin finantare prin POR 2.1? Va multumesc.

  • Silviu Draganescu 26 iulie 2016 at 9:06 - Reply

   Trebuie calculat un punctaj. Discutia e mai complexa. Va recomand sa ne contactati telefonic.

 17. Costi 21 iulie 2016 at 16:21 - Reply

  Buna ziua, am o firma pe pierdere in anul 2015 cu activitate comert online, doresc sa incep o afacere de productie cu accesarea programului POR 2.1(firma mea nu este eligibila pentru ca nu are profit in 2015) intrebarile ar fi daca: 1. preiau o firma pe profit in 2015 pot accesa POR 2.1 , 2. este obligatoriu ca acea firma sa fi avut profit pe activitatea de productie ?

  • Silviu Draganescu 26 iulie 2016 at 9:05 - Reply

   Nu conteaza din ce ati avut profit.

 18. Dan 4 iunie 2016 at 18:48 - Reply

  Buna!!! Ma numesc Dan Stiube am 24 de ani locuiesc in zona rurala si as dorii sa infiintez un service de camioane avand in urma 5 ani de experienta lucrand ca mecanic la o reprezentanta de camioane…credeti ca ar fi vreo sansa sa accesez aceste fonduri? Multumesc!

  • Silviu Draganescu 5 iunie 2016 at 20:06 - Reply

   Discutia e un pic mai complexa. Va rog sa ne contactati pentru mai multe detalii.

 19. GODEANU ANAMARIA 28 mai 2016 at 10:12 - Reply

  Buna ziua ma numesc Anamaria (29ani) am o firma împreună cu soțul meu este noninfiintata părinții lui detin un teren in sat Diaconesti jud Bacau)este o zona turistică datorită Mănăstirii care se afla acolo întrebarea mea este am putea obtine fonduri europene pentru un chemping pe terenul mentionat mai sus țin sa specific drumul de la mănăstire pana la terenul mentionat necesita reparatii mai exact trebuie lucrat cu buldozerul pentru îndreptat va multumesc

  • Silviu Draganescu 29 mai 2016 at 17:34 - Reply

   Discutia e un pic mai complexa, va rog sa ne contactati telefonic.

 20. barbieru loredana 20 mai 2016 at 13:11 - Reply

  Buna ziua . Ma numesc Loredana , deti o intreprindere individuala din 2013 avand deschis un bar si un magazin de haine , asi dori sa stiu daca mai pot deschide o cofetarie , fast food prin fondurile europene . Sunt interesata pt ca eu stau intr- un spatiu inchiriat . Asi dori tare mult sa am propriul meu spatiu . Mam gandit la un fast food sau cofetarie deorece in comuna unde locuiesc nu sunt . Avem aproximativ 5898 de locuitori .

  • Silviu Draganescu 22 mai 2016 at 22:09 - Reply

   Pe programul 2.1 unde ati comentat nu se poate.

 21. Cristina 18 mai 2016 at 19:48 - Reply

  Buna ziua as dori sa construiesc o pensiune in zona rurala as putea obtine oare fonduri europene ?

  • Silviu Draganescu 22 mai 2016 at 22:02 - Reply

   Discutia e mai complexa si va sfatuiesc sa ne contactati telefonic.

 22. daniel 17 mai 2016 at 16:29 - Reply

  buna ziua ma numesc Daniel am 24 de ani si as vrea sa deschid o firma de taximetrie in comuna la mine ,pot beneficia de fonduri nerambursabile.?multumesc frumos

  • Silviu Draganescu 22 mai 2016 at 22:00 - Reply

   La programul 2.1 in care ati postat acest raspuns nu.

 23. Ionela 9 mai 2016 at 16:21 - Reply

  Bună ziua ! Doresc sa știu dacă se pot accesa fonduri pe o sala de evenimente în zona rurala?

  • Silviu Draganescu 11 mai 2016 at 13:59 - Reply

   Da, pe programele 6.2 sau 6.4

 24. ratiu filip 9 mai 2016 at 9:42 - Reply

  Buna ziua. Am o firma care acriveaza in domeniul energiei verde si neutralizarea deseurilor. In speta am un contract pentru servicii in domeniul fotovoltaic, si un laborator pentru neutralizarea deseurilor periculoase. Spatiile si birourile sunt inchiriate, si am nevoie urgenta pentru extindere, datorita cresterii volumului de activitate.
  Se impune constructia unei hale, a unui depozit, o statie de neutralizare, si, evident achizitia unui teren in acest scop. Va rog sa imi confirmati posibilitatea acestei variante, si care este valoarea contributiei proprii, precum si valoarea maxima a creditului.
  Multumesc. Ing. Filip Ratiu.

  • Silviu Draganescu 11 mai 2016 at 14:00 - Reply

   Pentru proiectul 2.1, adica in pagina unde ati postat intrebarile, aveti deja raspunsurile in articol.

 25. Gabi 5 mai 2016 at 11:04 - Reply

  Buna ziua, credeti ca vor da drumul la depuneri pt POR 2.1 abia dupa ce se termina cu depunerea bilanturilor sau aveti informatii ca mai devreme? multumesc.

 26. Eduard 12 aprilie 2016 at 0:19 - Reply

  Buna ziua, ma numesc Eduard, am 19 ani, sunt absolvent de liceu, m-am gandit ca aici in comuna mea nu exista o frizerie, iar eu cred ca ar putea fi un lucru foarte folositor pentru majoritatea omanenilor, transportul pana in cel mai apropiat oras fiind destul de costisitor, adica transportul costa 8 lei dus-intors, iar un tuns normal costa 10 lei, deci nu este deloc convenabil sa plateasca trasportul doar pentru un tuns, mai ales pentru varstnici. Eu as dori sa stiu cam de ce am nevoie pentru a accesa acest proiect si cam cu ce suma de bani as putea fi ajutat. Multumesc anticipat!

  • Silviu Draganescu 12 aprilie 2016 at 23:39 - Reply

   Ne puteti contacta telefonic pentru a determina mai intai ce program de finantare puteti obtine.

 27. gabi 29 martie 2016 at 15:57 - Reply

  Buna ziua, daca in ghidul final se va mentine contributia propie minima obligatorie de 10% din valoarea cheltuielilor eligibile, atunci valoarea minima a proiectului ar trebui sa fie aprox. 28.000 eur si nu 25.000 eur? Sau nu are nicio legatura partea de cofinantare obligatorie de 10% cu valoarea minima eligibila a proiectului si aceasta ramane tot 25.000 eur?! Multumesc.

  • admin 30 martie 2016 at 0:26 - Reply

   Valoarea proiectului minima ramane de 25.000 de euro.

 28. Vlad Adriana 27 martie 2016 at 10:57 - Reply

  Buna ziua am in jur de 100 ovine, vreau sa ma dezvolt, cum accesez fondul? Multumesc

  • admin 30 martie 2016 at 0:31 - Reply

   Nu ne ocupam de cresterea animalelor si agricultura.

 29. Andrei 26 martie 2016 at 21:19 - Reply

  Buna ziua, sunt un tanar de 19 ani proaspat absolvent de liceu. Locuiesc intr-un oras/orasel care are cumulat cu comunele din zona aproximativ 50.000 de locuitori. M-am gandit sa deschid un cinema/mini cinema, ceva in genul. In oras nu mai exista alt cinema, de aceea m-am gandit ca ar fi o idee buna si dupa propriile mele calcule, desi nu peste noapte, in cativa ani ar putea face bani frumosi. Sursele ar fi in mare parte tineri (13-20 de ani) din care ar fi prezenti probabil zilnic cel putin 20/30 de persoane. Apoi urmeaza copii (7-12 ani) si persoanele adulte, probabil si uni mai batrani. In fond probabil as estima 50 de perosane zilnic. Calculand pretul mediu al unui bilet la film + consumatia (aprox 30/35 lei/persoana) as estima castiguri de aproximativ 120/140.000E anual(10/12.000E lunar) cel putin pentru inceput (brut, fara a lua in considerare nici-o taxa/plata). Problema mea ar fi inceputul afaceri, desi dispun de o suma de bani destul de consistenta, nu cred ca deajuns. Va intreb daca in cazul meu as putea avea acces la fondurile europene ce beneficii si ce parti negative ar avea?

  • admin 30 martie 2016 at 0:30 - Reply

   Va rog sa ne contactati pentru a discuta mai pe larg.

 30. Cordunianu virgil 20 martie 2016 at 19:48 - Reply

  Bună ziua !eu am o firma de instalații cod caen 4322 care a fost înființată în anul 2012.firma are doar 4 angajați și dora sa accesez fonduri europene .credeți ca am vreo șansă ? Va mulțumesc.

  • admin 23 martie 2016 at 6:38 - Reply

   Pentru a determina sansele e novoie de o discutie mult mai complexa. Va rog sa ne contactati telefonic.

 31. Alexandru Dragomir 17 martie 2016 at 9:41 - Reply

  Buna ziua,
  Exista activitati sportive finantate din fonduri europene?
  Am observant ca sunt in lista ptr finantare activitati ale cluburilor sportive. Cod CAEN. 9312.

  Multumesc.

  • admin 19 martie 2016 at 7:27 - Reply

   Ele sunt de multe ori eligibile, insa tot de multe ori e destul de dificil de a obtine finantare din cauza punctajului mai mic obtinut.

 32. Adina 29 februarie 2016 at 12:04 - Reply

  Buna ziua as vrea sa deschid intr-un centru comercial un spatiu de joaca pentru copiii care sa includa si petreceri, iar in paralel in acelasi spatiu un magazin de jucarii outlet en detail dar si en gros , mentionez ca suntem 3 prietene care vor sa infiinteze un SRL-D, fiecare dintre noi se va ocupa de un singur sector dde activitate, dispunem de un capital de 15000 euro. Ce program putem accesa. Multumesc

  • admin 2 martie 2016 at 6:35 - Reply

   Va rog sa ne contactati telefonic.

 33. Sery 27 februarie 2016 at 15:41 - Reply

  Buna ziua , as vrea sa infintez o societate noua si sa accesez aceste fonduri de 200 000 euro intr o localitate rurala . As vrea sa stiu ce conditii trebuiesc indeplinite si daca 2-3 membrii ai familiei pot accesa in acelasi timp fonduri cu sume diferite si pe acelas segment de activitate .Sunt interesat si de o persoana care stie sa faca aceste proiecte .

  Multumesc

  • admin 28 februarie 2016 at 19:09 - Reply

   Trebuie sa fie in mediul urban. Scrie deja in articol. Va rog mai multa atentie la citit.

 34. Daniel Ponea 25 februarie 2016 at 0:32 - Reply

  Bună, as vrea sa stiu va rog daca pot obtine finanțare nerambursabila pentru deschiderea unei sali cu 2 terenuri de Squash ? Valoare a 2 terenuri atestate este de £50000.Locația va fi in Fălticeni, jud Suceava. Va mulțumesc

  • admin 28 februarie 2016 at 18:55 - Reply

   Ne-ati oferit prea putine informatii pentru a putea da un raspuns clar.

 35. Dorin 23 februarie 2016 at 18:47 - Reply

  Trebuie obligatoriu sa detin o parte din suma pt investitie ?….Sau pot accesa fondurile in urma unui plan bine pus la punct …
  De exemplu : sunt tanar vreau sa imi fac o afacere dar nu am bani….mai pot accesa aceste fonduri ?
  Va multumesc

  • admin 28 februarie 2016 at 18:51 - Reply

   Nu. Dar daca sunteti tanar si nu aveti bani, va recomand sa incepeti cu acumularea de cunostinte. De exemplu, puteti incepe prin a citi informatiile de pe acest site.

 36. Muresan Voicu 15 februarie 2016 at 19:22 - Reply

  Buna ziua! Sunt psiholog si as dori sa-mi deschid un cabinet de psihologie. Va rog sa-mi spuneti daca intrunesc conditiile ( psiholog-cabinet de psihologie) ca sa pot accesa un asemenea proiect. Multumesc!

  • admin 15 februarie 2016 at 19:46 - Reply

   Conditiile de eligibilitate sunt foarte clare si scrise in acest articol.

 37. Estass MaaNu 14 februarie 2016 at 18:36 - Reply

  Buna ziua
  Ma intereseaza proiectul pe partea de it daca mai pot fi depuse si daca se accepta si PFA mentionez ca am un proiect in derulare pe agricultura care acum pe 16 feb trebuie sa semnez contractul de finantare si eram interesat daca pot sa il fac si pe acesta cat mai repede pornind si pe domeniul acesta de activitate.

  • admin 14 februarie 2016 at 21:04 - Reply

   Se numeste investitii pentru microintreprinderi. PFA nu e microintreprindere.

 38. stefan 28 ianuarie 2016 at 16:15 - Reply

  Buna as vrea sa deschid o brutarie ecológica si patiserie ce conditii trebuie sa indeplinesc!!!conteaza varsta ???de ce anume este nevoie ?se poste finanta 100%….?Este intrun sat cu vreó 2700 de persoane
  ..!!
  K

  • admin 29 ianuarie 2016 at 8:52 - Reply

   Conditiile de participare sunt prezentate la fiecare program in parte.

 39. Tofan 23 ianuarie 2016 at 19:09 - Reply

  Buna ziua,
  Eu am un srl , in orasul Galati.Am un an fiscal de activitate , astept in februarie primul bilant anual, firma are profit pe 2015.
  Am avut un angajat cu norma intreaga pe toata perioada anului 2015, mai putin in noiembrie 2015 cand am avut doar un angajat cu doua ore pe zi.A plecat fata si pana am gasit alta am avut aceasta intrerupere.In aceste conditii ma calific sa aplic pentru acest program?

  • admin 25 ianuarie 2016 at 12:14 - Reply

   Trebuie sa vedem conditiile finale de participare.

 40. alexandru daniel 6 ianuarie 2016 at 8:44 - Reply

  Buna ziua am un srl-d fara activitate pana acum infiintat anul trecut ai as dori sa deschid o spalatorie auto cu 3 boxe dar nu in judetul meu sau unde este deschisa firma. As vrea trei boxe dintre care una sa fie ecologica pe aburi. Mentionez ca eu am echipamentul pentru cea ecologica dar nu am acte ls el. A fost adus specisl din afara si nu am factura. Daca se poate sa lucrez cu dvs. Multumesc

  • admin 6 ianuarie 2016 at 22:02 - Reply

   Ne puteti contacta telefonic.

 41. Bogdan 5 ianuarie 2016 at 15:44 - Reply

  Va salut,
  Exista alte programe similare ce urmeaza a fi anuntate care se adreseaza companiilor noi infiintate, si daca da care sunt acestea? Ma intereseaza in special domeniul IT. Programul 2.1 are drept conditie de eligibilitate existenta unei companii ce a inregistrat cel puțin 1 an fiscal.
  Multumesc,
  Bogdan

  • admin 5 ianuarie 2016 at 17:42 - Reply

   Predictibilitatea programelor de finantare este destul de redusa. Asta inseamna ca nu putem sti acum ce programe vor fi anuntate anul asta, destinate companiilor noi infiintate. Pe fondurile de la stat, SRLD si START ar putea fi si anul acesta dedicata IT-ului.

 42. neiconi mihaela 14 decembrie 2015 at 13:34 - Reply

  Am o pensiune si as vrea fonduri pentru infiintarea unui mic restaurant. Este eligibil acest proiect?
  Va multumesc!

  • admin 15 decembrie 2015 at 7:09 - Reply

   Conditiile de eligibilitate sunt deja prezentate pe aceasta pagina.

 43. alina 26 noiembrie 2015 at 15:08 - Reply

  Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti cu doua chestiuni. 1.S-a lansat ghidul specific axei 2.1?Cand se pot depune proiecte? 2.Din ce am citit pana acum am inteles ca pt aceasta axa pot fi depuse proiecte doar pe o perioada de 6 luni de la lansare.Inteleg ca pt solicitantii care nu reusesc la prima aplicare pot depune iarasi anul viitor sau va fi doar o singura sesiune de 6 luni?Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

  • admin 2 decembrie 2015 at 7:35 - Reply

   Inca nu s-a lansat versiunea finala. In lipsa ei, e greu de dat un raspuns corect si la restul intrebarilor.

 44. CLAUDIU NEGRUTI 24 noiembrie 2015 at 1:21 - Reply

  Buna ziua,
  sunt Comandant de nava.Nu am vreo societate si nu am nici un credit bancar.Am reusit sa strang 90.000 euro cash pana acum,am un teren de 5700 mp in Oradea,intr-o zona pitoreasca, si vreau sa fac un azil de batrani.Vreau sa fie ceva deosebit.As vrea sa accesez Fondurile Europene.Cum trebuie sa procedez?

  Va multumesc anticipat

  • admin 26 noiembrie 2015 at 9:50 - Reply

   Sa ne contactati telefonic. Discutia e una mai complexa.

 45. Beregszaszi Adriana 6 octombrie 2015 at 23:47 - Reply

  vreau sa stiu mai multe despre acesta proiect cu finantare europeana

  • admin 8 octombrie 2015 at 7:43 - Reply

   Ne puteti contacta telefonic.

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×