Alte Programe DIMMMAT

//Alte Programe DIMMMAT
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Alte programe derulate de Departamentul pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism

EMPRETEC

Empretec este un program integrat de pregătire care oferă întreprinzătorilor instruire şi asistenţă tehnică pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale. Programul este internaţional, desfăşurat sub egida Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare – Geneva, fiind operaţional în 32 de ţări. Practic, orice întreprinzător sau persoană ce doreşte debuteze în antreprenoriat se poate înscrie la acest program pentru a participa la un curs intensiv de 9 zile de pregătire în antreprenoriat. Participarea nu presupune niciun cost din partea beneficiarilor. Mai multe informaţii puteţi găsi în procedura ataşată la finalul acestui articol.

Femeia Manager

Mai multe detalii puteți citi aici.

Mentoring RBL

Romanian Business Leaders este o fundaţie formată din peste 200 de membrii întreprinzători de succes din România, din care amintim doar de Dragoş Anastasiu şi Felix Pătrăşcanu. Dacă eşti posesor de SRL-D, poţi aplica la unul din programele de mentorat oferit de RBL, unde poţi avea ca mentor persoane de succes din cadrul fundaţiei. Mai multe detalii poţi găsi aici.

Mestesuguri

Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului asigură organizarea Târgurilor Regionale pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2015, organizarea de pieţe tradiţionale şi acordarea de ajutor financiar nerambursabil în vederea obţinerii unor certificate de formare a meşterilor populari şi a ucenicilor acestora. Se acordă de asemenea un ajutor nerambursabil de până la 1000 de lei pentru fiecare beneficiar, în vederea decontării transportului aferent participării la evenimentele mai sus menţionate. Mai multe detalii în proiectul de procedura ataşat mai jos.

Incubatoare 2015

Este un program de finanţare ce presupune înfiinţarea de incubatoare de afaceri şi asigurarea unui ajutor financiar nerambursabil de până la 20.000 de lei pentru afacerile incubate. Mai multe detalii regăsiţi în pagină de prezentare a proiectului aici.

Programul de Minimis 100.000 de euro

Programul de minimis oferă un ajutor nerambursabil de 100.000 de euro companiilor cu o vechime de cel puțin 1 an, în special pentru realizarea investițiilor. O descriere mai pe larg a programului o puteți găsi aici. Sesiunea de înscrieri deschisă în ianuarie 2014 a cuprins un buget eșalonat pe doi ani: 2014 si 2015. Astfel, următoarea deschidere a programului ar putea avea loc abia la finalul lui 2015 pentru bugetul din 2016.

Microindustrializare

Nebugetat pe 2015. Mai multe detalii aici.

Rural

Nebugetat pe 2015. Mai multe detalii aici.

Economie sociala

Nebugetat pe 2015. Mai multe detalii aici.

Inovare

Programul de stimulare a cercetarii dezvoltarii si inovării în rândul intreprinderilor mici si miijlocii se adreseaza firmelor cu cel putin 10 angajați, urmându-se a se acorda 25.000 de lei (90% din totalul proiectului) nerambursabili în vederea acoperirii urmatoarelor tipuri de cheltuieli: taxă participare cursuri de instruire în domeniul drepturilor de proprietare, cheltuieli de transport și cazare pentru maximum 5 persoane pe IMM, consultanță pentru prediagnoza în firma și cercetare docomentare asupra soluțiilor brevetabile și costurile aferente taxelor de înregistrare la OSIM. Mai multe detalii de asemenea în proiectul de procedură mai jos atașat. Programul din păcate, la momentul acesta nu are programată o bugetare pe anul 2015.

Internationalizare

Programul pentru susținerea internaționalizării IMM-urilor se adresează firmelor de peste 2 ani, cu cel puțin un angajat. Prin Program, beneficiarii eligibili primesc:

a) AFN in valoare de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 20.000 lei pentru fiecare beneficiar pentru creare brand, slogan, marcă etc.

b) sprijin financiar pentru participarea la târguri internaționale, misiuni economice, etc. in valoare de maxim 20.000 lei (exclusiv TVA)/IMM.

c) sprijin financiar pentru instruire în tehnici internaționalizare in valoare de maxim 40.000 lei (exclusiv TVA)/IMM.

Mai multe informații in proiectul de procedură atașat la final. Programul din păcate, la momentul acesta nu are programată o bugetare pe anul 2015.

Transfer

Programul pentru sprijinirea transferului afacerilor oferă acoperirea cheltuielilor cu privire la taxele si tarifele pentru: operațiunile de la ONRC, publicarea in Monitorul oficial aferentă, taxele de timbru pentru activitatea notarială aferente actelor si taxele de timbru pentru cedarea cu titlu gratuit a intreprinderii. Mai multe detalii in procedura de mai jos. Programul din păcate, la momentul acesta nu are programată o bugetare pe anul 2015.

Branduri

Programul national multianual pentru stimularea creării, dezvoltării și promovării brandurilor sectoriale, sub-sectoriale și de produs constă în organizarea a două târguri naționale cu o perioadă de 4 zile. Se asigura astfel participarea gratuită la târg a beneficiarilor și vor fi suportate cheltuielile de transport petnru beneficiari si produsele acestora precum și cheltuielile de cazare, in limita maximă de 1500 de lei. Mai multe detalii în procedura atașata. Programul din pacate, la momentul acesta nu are programata o bugetare pe anul 2015.

Proiecte de proceduri:

 

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Comentarii

comentarii

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×