Plan de investitii comert si servicii

//Plan de investitii comert si servicii

Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata

Status Program: Inscrieri deschise din 27 august 2018. 

Obiectivul principal al Programului il constituie sprijinirea operatorilor economici, societăţi comerciale şi societăţi cooperative prin facilitatea accesului la finanţare în scopul imbunătăţirii performanţelor economice şi tehnice.

Am sanse sa obtin finantare cu afacerea mea? 

Poți afla și singur foarte simplu. În primul rand trebuie sa citești foarte bine acest articol, nu iți ia mai mult de 3 minute. Trebuie sa stabilești eligibilitatea, care e data în primul rând de domeniul de activitate și de tipul de cheltuieli pe care vrei să le efectuezi. De asemenea, tine cont si de punctajul obtinut, pentru că banii se dau in funcție de punctaj, iar un punctaj mic de obicei duce efectiv la imposibilitatea obținerii unei finanțări. Despre modul în care sa îți alegi finanțarea potrivită am vorbit și aici. Nu in ultimul rand, trebuie să știi ca dacă nu ai niciun ban nu poți implementa niciun program de finanțare. Am explicat mai bine de ce in linkul acesta. Acum, spor la citit.

Cine poate să obţină aceşti bani?

Pentru obţinerea finanţării, firmele solicitante trebuie să indeplinească mai multe condiţii, dintre care, cele mai importante, sunt următoarele:

– Sunt SRL-uri sau SRL-D-uri

– Au cel puţin 1 an calendaristic de la data înfiinţării în momentul completării online a planului de investiţii.

– Sunt persoane juridice care au ca obiect de activitate comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, activităţi prevăzute în lista de coduri CAEN eligibile ce este ataşată şi disponibilă spre download la finalul acestei pagini.

-Codul CAEN pentru care se solicită finanţare trebuie să fie autorizat de cel putin 3 luni (prin certificatul constatator emis de Registrul Comerţului). ATENTIE! Prezenta codului CAEN in actul constitutiv nu inseamna ca este autorizat.

Pentru mai multe detalii puteţi consulta Procedura de implementare disponibilă de asemenea la finalul acestei pagini.

Câţi bani pot să iau?

250.000 de lei este suma primită maximum în cadrul Programului Comerţ, ce reprezinta 90% din valoarea proiectului, diferenţa, de până la 100%, precum şi TVA-ul fiind suportate de către beneficiar.

Cum pot cheltui aceşti bani?

Categoriile de cheltuieli eligibile, sunt asemănătoare cu cele de la Programul START şi cuprind:

– Echipamente IT

– Cititoare de cod de bare

– Cântare electronice

– Aparate de marcat electronice fiscale

– Echipamente tehnologice maşini, utilaje

– Electro şi motostivuitoare

– Active necorporale: brevete, licenţe, francize, software comerţ online

– Certificarea unui sistem de management al calităţii

– Realizarea unui site

–  Echipamente specifice in scopul obţinerii unei economii de energie

– Consultanţă pentru intocmirea documentaţiei

Banii sunt cheltuiţi intr-o singură tranşă, in maximum 60 de zile lucratoare de la momentul semnării contractului de finanţare. Beneficiarul trebuie sa faca toate cheltuielile integral din banii proprii, urmand ca apoi sa i se deconteze 90% din valoarea lor fara TVA in termen de 20 de zile de la momentul depunerii dosarului de decont.

Cum mă inscriu?

Procedura de înscriere decurge după cum urmează:

– Cu 5 zile înainte de deschiderea înscrierilor online, Direcţia va comunica pe site-ul instituţiei acest lucru

– Pentru participare la program, fiecare solicitant va completa online planul de investiţii pe pagina dedicată şi îl va transmite către Direcţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri.

– Perioada de inscriere este de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire până la epuizarea bugetului

– După terminarea perioadei de inscriere online, urmeaza o perioada de evaluare care poate sa dureze si pana la 30 de zile lucratoare.

Cum se face evaluarea?

Evaluarea planurilor de investiţii din cadrul programului Comerţ se face în două etape:

–  Etapa 1 – Evaluarea din punct de vedere administrativ şi al eligibilităţii al documentaţiei depuse. Se face in maximum 5 zile lucrătoare de când a expirat termenul de predare a documentaţiei.  Se verifică aşadar dacă sunt indeplinite in principal criteriile de eligibilitate: cod CAEN, cheltuieli, documentele necesare să fie prezente la dosar.

–  Etapa 2 – Evaluarea efectivă a planului de investiţii. Încă din momentul completării acestuia online, beneficiarul primeşte un punctaj, total transparent, pe baza răspunsurilor la o serie de întrebări obiective. Punctajul total este de 100 de puncte, însă beneficiarul trebuie să acumuleze minimum 50 de puncte pentru a fi acceptat spre finanţare. Se ordonează planurile de investiţii în funcţie de punctajul obţinut, iar cele mai bune primesc finanţare. În limita bugetului disponibil.

Grila de punctaj este prezentata mai jos. Anul trecut punctajul minim cu care s-a obtinut finantare a fost de 100 de puncte.

 

Pentru mai multe detalii, aveţi disponibile mai jos spre download, procedura propusa pentru anul 2018 dar si modelul de plan de afaceri plus lista de coduri CAEN din anii trecuti.

 • Cum putem sa te ajutăm noi? Click aici!
 • Vrei o cotaţie de preţ în ceea ce priveşte consultanţa acordată pentru realizarea planului de afaceri? Poți merge direct la Contact.
 • Finantarea aceasta nu ti se potriveste? Mergi pe prima pagina pentru a identifica o noua oportunitate sau poti intra pe tabelul centralizator cu finantarile disponibile.

Legislatie 2018

 

81 Comments

 1. Nicu Mihaita 29 martie 2019 at 0:39 - Reply

  Buna seara,am un spatiu al meu care desfasor activitatea de optica medicala ,prin programul acesta beneficiez de aparatura pt optica si sa fac o renovare la spatiu ? multumesc !

  • CILV Consulting 2 mai 2019 at 20:19 - Reply

   Doar aparate, nu si renovare. Insa trebuie sa creati multe locuri de munca in plus.

 2. Nicoară Loredana 21 iulie 2018 at 22:15 - Reply

  Buna seara ! Am o firmă înființată în 2011 pt a incasa un comision din Mlm in prezent nu mai incasez si as vrea sa stiu daca pot sa accesez pt aceasta finantare pt a deschide un mag cu produse hadmande caciulite turbane rochite blanite hainute facute de mine pt copilasi dar si hainute cumpărate pe care sa le asortez cu ce fac eu . Dacă aș avea vreo sansa cu asa ceva si unde ma pot adresa! Multumesc

  • CILV Consulting 24 iulie 2018 at 13:57 - Reply

   Daca puteti obtine 100p cf grilei de punctaj, atunci ar fi sanse. Doar ca e nevoie de profit si angajati.

 3. Braicu Ovidiu-Claudiu 18 august 2017 at 19:30 - Reply

  Buna ziua!
  SC.BRAOVI-CLAS.SRL
  Doresc o finantare!
  Mobil; 0766584447,
  Fix/fax; 0253211045,
  Va multumim!

  • CILV Consulting 21 august 2017 at 14:36 - Reply

   Un consultant va va contacta.

 4. Cornel 11 august 2017 at 13:39 - Reply

  Buna ziua,

  ce sanse are un proiect daca indeplineste cele 100 puncte cerute, sa fie admis la finantare la Programul comert servicii 2017? Anul trecut nu a fost suficient 100 de puncte.

  Multumesc,
  Cornel

  • CILV Consulting 16 august 2017 at 9:40 - Reply

   Pai vedeti in functie de criteriile de departajare unde va situati 🙂

 5. Alex 10 august 2017 at 22:38 - Reply

  Buna seara,
  Dumneavoastra cum interpretati aceast punct din grila de evaluare: „Întreprinderea are un număr mediu de cel puţin 3 angajaţi la 31.12.2016”?

  Spre exemplu SRL-D ul meu a avut in anul 2016 urmatorii angajati:
  * Angajatul 1 – norma de 2 ore – integral 2016
  * Angajatul 2 – norma de 2 ore – martie -> dec 2016
  * Angajatul 3 – norma de 2 ore – mai -> dec 2016
  * Angajatul 4 – norma 4 ore – oct -> dec 2016
  Toti angajatii continua in 2017 trecand la norma intreaga.

  Conteaza daca sunt la norma partiala sau intreaga? Daca e sa fac numarul mediu pe 2016, ma incadrez la 15 punce, asta in cazul in care nu tin cont de numarul de ore la care sunt incadrati.

  Exista vreo detaliere in care sa se specifice ca trebuie cu norma intreaga?

  Spre exemplu la incadrarea de plata a impozitului pe trim 4 2016, eram incadrat la 3%, eram considerat ca am 1 sg angajat cu norma intreaga( 2+2+2+4 = 10 ore). Acum nu se mai tine cont deoarece totul a trecut a 1 %

  • CILV Consulting 16 august 2017 at 9:41 - Reply

   Trebuie sa va uitati in bilant, acolo regasiti numarul acesta.

 6. Oana 10 august 2017 at 21:05 - Reply

  Pentru activitatea de bar, in lista codurilor caen apare mentiunea ‘cu exceptia bauturilor alcoolice’. Asta inseamna ca daca se vand si bauturi alcoolice nu se poate accesa? Nu prea cred ca sunt cazuri ca acest cod caen sa fie folosit fara sa fie de vanzare si bauturi alcoolice, sau?

  • CILV Consulting 16 august 2017 at 9:41 - Reply

   Nu prea puteti accesa pe bar 🙂

 7. Rares 24 mai 2017 at 1:18 - Reply

  Salve, se poate achizitiona spatiu de birou prin acest program? De ce apare pe site ca fiind un program de 250.000, s-a majorat subventia?

  • CILV Consulting 26 mai 2017 at 14:34 - Reply

   Sa vedem conditiile de finantare pentu anul acesta. Cei 250.000 se refera la ceea ce vor sa faca anul asta.

 8. […] Mai multe detalii legate de codurile CAEN eligibile, modalitate de evaluare, modelul de planul de investitii ce trebuie depus online sau conditiile de eligibilitate si cheltuielile exacte ce pot fi facute, gasiti pe pagina dedicata Programului COMERT. […]

 9. […] Plan de investitii comert si servicii […]

 10. Liviu 12 februarie 2017 at 22:01 - Reply

  Cand se lanseaza acest program? As dori sa refac site-ul http://www.studiu-geotehnic.ro si sa-mi iau cateva echipamente.

  • Silviu Draganescu 12 februarie 2017 at 22:03 - Reply

   Nu mai devreme de luna mai cel mai probabil.

 11. Bogdan 20 iulie 2016 at 4:04 - Reply

  Bunaziua am 100 iepuri si doresc sa aplic pentru fonduri europene si sa fac un proiect sa pot sa imi fac o afacere , cum trebuie sa procedez pentru a le optine?

  • Silviu Draganescu 26 iulie 2016 at 9:05 - Reply

   Nu ne ocupam de zootehnie, deci nu stiu ce sa va raspund.

 12. Alexandra 14 iulie 2016 at 18:52 - Reply

  Buna seara! Credeti ca as putea accesa fonduri pentru a construi o sala pentru evenimente?

  • Silviu Draganescu 15 iulie 2016 at 8:17 - Reply

   Nu in cadrul acestui program.

 13. Ion 8 iulie 2016 at 11:38 - Reply

  Buna ziua!as vrea sa infiintez o afacere cu camere video,pot bineficia de vreun fond nerambursabil?

  • Silviu Draganescu 9 iulie 2016 at 20:15 - Reply

   Discutia e mai complexa, va rog sa ne contactati telefonic.

 14. Laurențiu 11 aprilie 2016 at 20:54 - Reply

  Buna ziua!

  Codul Caen 4711 este eligibil pentru a putea accesa fondurile ? De asemenea, as putea obține fondurile cu un punctaj de 95 de puncte? Mulțumesc !

  • Silviu Draganescu 12 aprilie 2016 at 23:27 - Reply

   Codurile CAEN eligibile sunt deja pe aceasta pagina. Trebuie doar sa le consultati. Anul trecut s-a obtinut finantare cu minimum 100 de puncte.

 15. Alex 29 martie 2016 at 9:02 - Reply

  Buna ziua,
  Am un srl-d infiintat in dec 2014, comert online.
  Exista posibilitatea sa treaca de conditia „2 ani calendaristiti”?. Activitate si profit a avut pe anul 2015

  • admin 30 martie 2016 at 0:27 - Reply

   Conditiile sunt clare. 2 ani de la infiintare in momentul inscrierii. Oricum nu aveti sanse cu comert.

 16. rednic.i 20 martie 2016 at 21:39 - Reply

  daca doresc sa cumpar o masina-autoutilitara din categoria N1,N2, N3 poate fi orice marca ?

  Ex. am fost la DACIA si imi ofera DACIA DOcker, Cei de la SKODA IMI SPUN ca si Skoda Octavia, Fabia o pot face autoutilitara N1,N2,N3 , ei spun ca ii pun niste plase in portbagaj si se poate omologa si inmatricula . Dvs ce spuneti sa imi cumpar de la SKODA sau de la Dacia ( daca cumpar de la SKODA ma tem sa nu imi respinga decontarea ) ?

  Ms.

  • admin 23 martie 2016 at 6:38 - Reply

   Da, e foarte probabil la Skoda sa respinga decontarea.

 17. jhonny 25 ianuarie 2016 at 8:40 - Reply

  Achizitia unei hale si cateva utilaje este o achizitie eligibila ? Multumesc de raspuns !

  • admin 25 ianuarie 2016 at 11:57 - Reply

   Raspunsul e chiar in aceasta pagina. In descrierea programului.

 18. narcis 15 ianuarie 2016 at 16:11 - Reply

  buna ziua! dorim sa accesam ori un ajutor de minimis, ori pe comert/servicii. din cate am citit nu reusesc sa imi dau seama daca se aproba achizitia unei autoutilitare (inmatriculabila). tractoarele si accesoriile pentru ele se incadreaza? ca sa mai scutesc ceva bani pot cumpara din spatiul ue, fara tva? multumesc!

  • admin 15 ianuarie 2016 at 18:32 - Reply

   Se poate achizitiona din UE. Sunt eligibile si autoutilitarele, dar in functie de activitate.

 19. cryna 14 iulie 2015 at 9:37 - Reply

  buna ziua,
  daca pe anul 2015,am avut bilantul pe minus,pot aplica?
  multumesc

  • admin 15 iulie 2015 at 5:24 - Reply

   Da, dar cu sanse mici de a obtine finantare.

 20. florin 7 iulie 2015 at 6:02 - Reply

  Buna ziua
  Daca infiintez in aceasta Luna un srl-d cu obiect de activitate prestari Servicii cosmetics SI desfacere profuse cosmetice, de cand pot Sa beneficiez de program SI cum procedez? VA multumesc

  • admin 8 iulie 2015 at 8:30 - Reply

   Ca sa aplicati la servicii si comert, asa cum scrie si din primele randuri ale acestui articol, trebuie sa aveti minimum 2 ani de la infiintare.

 21. GIREDARU SORIN 2 iulie 2015 at 14:02 - Reply

  daca sunt partener Telekom pot primi bani ptr aparatura electronica .tin sa precizez ca ei nu ne sustin decit cu mobilierul

  • admin 2 iulie 2015 at 18:28 - Reply

   Da

 22. Apostol Ionut 4 iunie 2015 at 10:51 - Reply

  Cand incep inscrierile pt 2015?

  • admin 4 iunie 2015 at 11:42 - Reply

   Nu se stie exact. Cand se va sti, gasiti raspunsul chiar la finalul articolului la care ati comentat.

 23. Dana 3 iunie 2015 at 19:37 - Reply

  Vă rog să îmi răspundeți la 2 întrebări:

  1. este eligibila dezvoltarea unei aplicatii pentru mobil și tabletă?
  2. „promovarea online a activităţilor de comercializare” se referă la publicitate online? (eu nu regăsesc în anexa 3-plan de investiții 2015 decât punctul k) realizarea unui site)

  Mulțumesc

  • admin 4 iunie 2015 at 11:47 - Reply

   Ambele sunt.

 24. ionel 6 mai 2015 at 20:46 - Reply

  Am o florarie srl pot beneficia de acest proiect? Daca da pana la ce data primiti dosare? Va multumesc!

  • admin 7 mai 2015 at 17:07 - Reply

   Inca nu s-au deschis inscrierile.

 25. elena 21 aprilie 2015 at 13:03 - Reply

  buna ziua am un srl-d deschis si as vrea sa ma angajez si eu si sotul meu unde trebuie sa mergem sa facem angajarile va multumesc o zii buna

  • admin 22 aprilie 2015 at 6:57 - Reply

   La ITM.

 26. ovidiu 22 martie 2015 at 12:08 - Reply

  In cadrul proiectului cum se desfasoara plata AFN daca ai fost aprobat pentru finantare? Prima data beneficiarul efectueaza din banii propii platiile integral pentru achizitionarea bunurilor cuprinse la activitatile eligibile si cuprinse in planul de investitii aprobat si doar apoi i se returneaza AFN-ul integral intr-o singura transa? Sau se poat gasii furnizorii si pe baza factrurilor proforme sa se elibereze AFN cu care sa se achite bunurile?

  • admin 23 martie 2015 at 10:37 - Reply

   Plata integrala inainte. Poate anul asta se va accepta si a doua varianta. Nu se stie inca.

 27. ovidiu 21 martie 2015 at 14:05 - Reply

  buna ziua! daca bani sunt cheltuiti intr-o singura transa , pot sa iau suma maxima si sa o cheltui pentru mai multe categorii eligibile, de exemplu sa achizitionez si mobilier si unitate pc si citioare de bara si promovare online?

  • admin 22 martie 2015 at 8:03 - Reply

   Da

 28. alexandru 16 martie 2015 at 17:22 - Reply

  Ce sanse are o firrma care are ca principala activitate comertul cu materiale de constructii sa ii fie aprobat un proiect pentru un magazin de haine avand in vedere ca are printre codurile caen si aceasta activitate?

  • admin 18 martie 2015 at 7:27 - Reply

   Depinde de punctajul obtinut.

 29. Razvan 15 martie 2015 at 20:04 - Reply

  Este eligibila achizitia de utilaje second hand ?

  • admin 16 martie 2015 at 2:25 - Reply

   Nu

 30. lorena 27 februarie 2015 at 13:54 - Reply

  daca srl-ul a fost activ intre anii 2004-2011, iar din 20011 este in stand-by, si in toti acesti ani a obtinut profit, este eligibil? Multumesc pentru raspuns.

  • admin 1 martie 2015 at 13:35 - Reply

   Trebuie sa fi avut activitate in ultimii 2 ani.

 31. claudiu 18 februarie 2015 at 19:32 - Reply

  Buna seara!
  Am 3 intrebari:
  1. O firma care isi are sediul in apartament de bloc (acasa, cum s-ar spune) ar putea sa fie acceptata, activitatea desfasurandu-se in acel sediu.
  2. O firma nou infiintata avand ca obiect de activitate serviciile creare de site-uri, optimizare SEO, promovare , crearea de blogguri pe anumite nise cod caen gen 6311 Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe are sanse sa primeasca finantare?
  3. O firma care are ca obiect de activitate productia publicitara coduri caen 7311, 5819 si 7410 poate obtine finantare pe acest program?
  Multumesc!

  • admin 19 februarie 2015 at 10:11 - Reply

   1. Da
   La celelalte 2 aveti raspunsul chiar in aceasta pagina.

 32. marius 11 februarie 2015 at 18:35 - Reply

  Apeland la experinta dumneavoastra un Srl cu activitate de servicii medicale cu nici un angajat la 31 dec 2014 , dar cu profit înregistrat la finalul aceluiasi are sanse sa obtina finantsre prin acest program?
  Multumesc!

  • admin 12 februarie 2015 at 8:42 - Reply

   Se poate. Si daca e autorizata la alt sediu activitatea e ok.

 33. Andrei 5 februarie 2015 at 15:54 - Reply

  Codul 4773 este eligibil pentru acest proiect?

  • admin 6 februarie 2015 at 10:15 - Reply

   Daca e in lista de coduri de CAEN din aceasta pagina, da.

 34. Gabi80 16 ianuarie 2015 at 8:41 - Reply

  Buna ziua, ref. la una din conditiile Programului, „codul Caen pentru care se solicita finantare sa fie autorizat de cel putin 3 luni prin Certificat constatator emis de Reg. Comertului”, daca in Certificatul de inregistrare obiectul principal de activitate este 1071 „Fabricarea painii, produselor de patiserie” dar de fapt firma nu a desfasurat niciodata acest tip de activitate, se poate considera indeplinita conditia Programului? Sau tot trebuie Certificat constatator pentru aceasta activitate?
  Daca trebuie autorizat inseamna ca trebuie si punct de lucru, nu? Este vorba de activitate de productie, acest tip de activitate nu cred ca pate fi autorizat doar pe baza existentei unui sediu social intr-un apartament de bloc. Va rog tare mult sa ma lamuriti in aceasta privinta. Multumesc

  • admin 17 ianuarie 2015 at 10:15 - Reply

   In certificatul constatator trebuie sa acel cod caen sa apara autorizat de cel putin 3 luni. Simplu.

 35. MIHAELA 12 ianuarie 2015 at 16:19 - Reply

  Buna ziua. O sg intrebare as avea, referitoare la programul din 2015 aferent srl-d sau srl mai vechi de 2 ani. Cum voi deduce cheltuiala cu obtinerea licentelor (spre ex pt alimentatie publica), din moment ce trebuie sa autorizez codul CAEN cu 3 luni inainte? E posibil sa nu fi inteles bine conditia autorizarii codului CAEN cu 3 luni inainte de inscriere in program?
  Multumesc anticipat. Mai mult decat atat, mai indraznesc sa intreb si cum pot obtine avizele respective(respectiv cele pt alimentatie publica) daca nu am inca un pct de lucru, pt acest tip de proiect propunandu-mi sa inchiriez un spatiu despre care nu am idee cum va arata inca si unde va fi plasat. Ar fi absurd si de neinchipuit ca imi pot asuma o chirie cu cel putin 3 luni inainte de inscrierea in program doar pt obtinerea autorizatiilor necesare. Sau exista o solutie si pt genul acesta de situatii?
  Multumesc din nou

  • admin 12 ianuarie 2015 at 17:04 - Reply

   E simplu. Aplicati pe o activitate deja autorizata si nu folositi banii pentru avize. Care oricum nu sunt cheltuieli eligibile.

 36. Tiberius Drebot 3 decembrie 2014 at 15:15 - Reply

  Buna ziua,

  Activez de aprox 2 ani ca PFA , cod Activitati Fotografice, si in ultima perioada m-am specializat pe fotografia de produs (penttru magazine online, etc)
  Imi puteti spune , va rog, daca sun eligibil pentru acest program (Plan de investitii comert si servicii)? Doresc achizitionarea de echipament foto mai performant.

  Va multumesc,

  Tiberius

  • admin 3 decembrie 2014 at 15:40 - Reply

   PFA-ul nu poate accesa programul.

 37. cosmin 2 decembrie 2014 at 20:25 - Reply

  Daca am o srl-d si am obtinut ce 10 000 euro de la stat..pot sa mai accesez acest program in aceeasi srl-d?

  • admin 3 decembrie 2014 at 15:39 - Reply

   Da

 38. paul 29 octombrie 2014 at 22:43 - Reply

  Spalatorie auto cu fise intra la programu acesta ?

  • admin 2 noiembrie 2014 at 23:18 - Reply

   Da

 39. Alex 19 iulie 2014 at 15:30 - Reply

  Cand mai este call pe acest tip de proiecT?

  • admin 20 iulie 2014 at 16:33 - Reply

   In 2015.

 40. andrei 17 iunie 2014 at 10:28 - Reply

  Buna ziua,

  Va rog sa imi spuneti daca deschid acum un SRL-D, este posibil ca anul viitor cand se aloca fonduri nerambursabile sa le pot accesa?

  Multumesc

  • admin 17 iunie 2014 at 11:08 - Reply

   Da

 41. Buiciuc 2 mai 2014 at 21:11 - Reply

  Buna seara!
  As vrea sa știu dacă mai este disponibil programul acesta.
  Va multumesc!

  • admin 3 mai 2014 at 18:44 - Reply

   Probabil se inchide in aceasta seara la ora 20.

 42. Programul COMERT 2013 incepe de 15 iulie! | Plan de afaceri SRL-D 3 iulie 2013 at 13:21 - Reply

  […] Plan de investitii comert si servicii […]

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×