Care sunt finanțările guvernamentale nerambursabile pentru IMM-uri în 2018?

//Care sunt finanțările guvernamentale nerambursabile pentru IMM-uri în 2018?

Care sunt finanțările guvernamentale nerambursabile pentru IMM-uri în 2018?

În anul 2018, programele de finanțare din fonduri de la bugetul de stat vor continua, atât pentru firmele nou-înființate, cât și pentru firmele care au deja un istoric pe piață. Conform Legii nr. 2/2018, care reglementează bugetul de stat, există o serie de ajutoare financiare nerambursabile pentru IMM-uri, fonduri gestionate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA). Bugetul total al acestui minister în anul 2018 va fi de 1,237,128,000 lei. Există unele modificări față de sumele alocate în anul 2017, majoritatea programelor având incluse unele creșteri ale alocației financiare.

Programe de finanțare prevăzute în bugeul MMACA în 2018

Programul național pentru înființarea și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii StartUp Nation România are ca obiectiv principal stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, îmbunătățirea performanțelor economice ale startup-urilor, creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare și facilitarea accesului acestora la creditare. Până acum, în bugetul pe 2018 sunt prevăzute credite bugetare în valoare de 963.798 mii lei aferente plăților din 2017 și 700.000 mii lei credite de angajament aferente semnării acordurilor de finanțare din 2018. Bugetul alocat până acum e suficient doar pentru finanțarea a 3500 de firme, însă conform declarațiilor Ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Ștefan Oprea, la următoarea rectificare bugetară vor fi prevăzuți bani pentru finanțarea tuturor celor 10.000 de firme promise în acest an în cadrul Programului StartUp Nation România. Află toate detaliile despre Program aici.

Programul național multianual de microindustrializare are ca obiectiv susținerea investițiilor în sectoarele economice prioritare, creșterea volumului de activitate și a competitivității IMM în aceste sectoare. Programul are disponibile în acest an credite bugetare în valoare de 74.359 mii lei, acoperind finanțarea a circa 165 de firme. Poți citi mai mult informații despre Program în acest articol.

Programul de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață urmărește sprijinirea operatorilor economici și facilitarea accesului la achiziționarea de echipamente, mașini, utilaje, instalații de lucru, aparate și instalații de măsurare, control și reglare și tehnică IT. Pentru acest program au fost prevăzute în buget credite bugetare în valoare de 49.949 mii lei, fiind finanțate în jur de 200 de firme. Mai multe detalii despre acest Program poți afla aici.

Programul național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii urmărește stimularea și sprijinirea demarării și dezvoltării structurilor economice private înființate de către femei prin facilitarea accesului acestora la finanțare, creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare și facilitarea accesului femeilor antreprenor la sursele de finanțare. Prin program se finanțează implementarea celor mai bune planuri de afaceri depuse de femeile antreprenor, bugetul disponibil fiind de 1.000 mii lei în credite bugetare.

Programul național multianual pentru susținerea meșteșugurilor și artizanantului constă în organizarea Târgului Național pentru Artizanat și Meșteșuguri și are la dispoziție credite bugetare în valoare de 890 mii lei.

Programul UMCTAD EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării IMM susține organizarea workshopurilor pentru spriinirea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii în domenii de interes pentru dezvoltarea capacităților antreprenoriale, în scopul dobândirii cunoștințelor teoretice și cu aplicabilitate practică, necesare începerii și dezvoltării unei afaceri. Pentru acest program au fost alocate  credite bugetare în valoare de 504 mii lei.

 

 

By | februarie 28th, 2018|Planul de afaceri|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×