Detalii noi programe de finantare 2015

//Detalii noi programe de finantare 2015

Detalii noi programe de finantare 2015

Ieri, 22.04.2015, la sediul Romania HUB reprezentantii guvernului au prezentat cele mai noi detalii legate de programele de finantare ce urmeaza a fi lansate. Intarzierea demarării acestora e dată de cateva modificări legislative și de o serie de restricții impuse de Curtea de Conturi, însă acestea vor demara până la urmă. Tot ieri a fost deblocată a doua tranșă de bani necesară derulării programelor. Putem astfel să vă dăm următoarele detalii:

 

Programul SRLD 2015:

– 10.000 de euro AFN plus 10.000 de euro contribuție proprie (a cărei dovada trebuie făcută în momentul semnării contractului)

– Cursul euro de la finalul anului precedent

– Se va putea obține credit de la orice instituție de credit

– Data estimativa demarare: 15 iunie

– Grila noua de punctaj, ce poate fi regasita aici.

 

Programul START 2015:

– 120.000 de lei nerambursabili, ce reprezinta 90% din valoarea proiectului

– Cod CAEN autorizat in momentul inscrierii

– Data estimativa demarare: final de mai – început de iunie

– Grila noua de punctaj

 

Programul Servicii si Comert 2015:

– 135.000 de lei nerambursabili, ce reprezinta 90% din valoarea proiectului

– Cod CAEN autorizat in momentul inscrierii

– Data estimativă demarare – final de mai – început de iunie

– Grila noua de punctaj:

Programul Femeia Manager va ramane in mare parte neschimbat. Evident, toate informatiile furnizate sunt încă cu titlu informativ, putând exista modificări până în momentul aprobării finale. Toate programele se vor finanțe prin intermediul trezoreriei, astfel încât toate plățile trebuie făcute până la finalul anului.

Pe măsură ce vom afla și noi detalii recente, vă vom ține la curent.

By | aprilie 23rd, 2015|Blog - Planul de afaceri|10 Comments

About the Author:

10 Comments

 1. Popa 15 septembrie 2015 at 9:39 - Reply

  As dori sa înfintez un SRLD în domeniul constructilor,toate echipamentele cumparate trebuie sa fie noi sau pot fi si second,multumesc.

  • admin 15 septembrie 2015 at 9:49 - Reply

   Tot ce se ia prin finantare trebuie nou.

 2. ile2480 7 septembrie 2015 at 19:57 - Reply

  Buna!
  1. as dori sa stiu daca ma incadrez in puctajul de 90 puncte ar fi posibil sa obtin fonduri pentru start? firma este infiintata in febr. 2015, are 1 angajat din iunie dar deocamdata nu desfasor activitate.
  2. stiti cam pe cand se va incepe cu aprobarea dosarelor si cu selectia>

  va multumesc

  • admin 8 septembrie 2015 at 10:25 - Reply

   La ce program va referiti?

 3. adriana 3 august 2015 at 10:39 - Reply

  daca am avut in trecut un AF asociatie familiala se considera ca am avut o alta societate?

  • admin 4 august 2015 at 22:00 - Reply

   Nu

 4. Alexxa 21 iulie 2015 at 15:46 - Reply

  Va rog sa-mi raspundeti la doua intreebari:

  1. Daca doresc sa accesez fonduri pentru cursuri trebuie sa am o acreditare speciala. Mentionez ca sunt cadru didactic
  2. Ce fonduri as putea accesa pentru achizitia de caprine si comercializarea casului?

  Multumesc!

  • admin 22 iulie 2015 at 0:25 - Reply

   1. Nu
   2. Fonduri Europene.

 5. Cristescu Laura 15 iunie 2015 at 10:22 - Reply

  Buna ziua! Doresc sa accesez fonduri prin programul START pentru a achiziționa o franciza de cursuri pentru copii si pentru amenajarea/dotarea centrului educational (echipamente IT, mobilier). Firma este înființata luna aceasta si are 1 angajat. Ce șanse sunt sa obțin finanțarea si ce costuri sunt pentru a face dumneavoastră planul de afacere? Mulțumesc.

  • admin 16 iunie 2015 at 8:02 - Reply

   Anul trecut s-a obtinut finantare doar cu minimum 90 de puncte. Puteti sa va calculati si singura punctajul folosind grila de pe pagina de prezentare si sa va calculati sansele.

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×