In curand se va deschide programul „Locuri de munca subventionate”

//In curand se va deschide programul „Locuri de munca subventionate”

In curand se va deschide programul „Locuri de munca subventionate”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Proiectul este  o schemă din minimis, Ministerul Fondurilor Europene susţinand angajarea tinerilor absolvenţi şi dinamizarea activității în mediul privat. Subvenţiile acordate firmelor vor acoperi plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolvenţii de studii medii 2014, respectiv de 1.300 de lei pentru absolvenţii de studii superioare 2014, pe o perioadă de minimum 6 luni şi de maximum 12 luni.

Cele 8 proiecte implementate de către Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism impreuna cu cel 8 OTIMMC, vor avea ca beneficiari peste 6.400 de absolvenți ai anului 2014, dintre care 4.000 cu studii superioare şi 2.400 cu studii medii.

Numărul maxim orientativ de posturi care vor face obiectul subvenţionării, în funcţie de categoria în care se încadrează beneficiarul schemei de minimis, este următorul:

•Pentru microîntreprinderi – 3 locuri de muncă;

•Pentru întreprinderi mici – 7 locuri de muncă;

• Pentru întreprinderi mijlocii – 15 locuri de muncă.

Subvențiile aferente salariilor tinerilor absolvenți vor fi acordate lunar. În același timp, companiile care vor angaja absolvenți vor fi obligate să realizeze un plan educațional pentru fiecare persoană nou angajată pentru a proba demersul procesului educațional aferent învățării la locul de muncă.

Companiile vor fi obligate sa mentina angajate persoanele, dublul perioadei pentru care primesc ajutorul financiar. In curand se va publica si ghidul solicitantului, urmand a se da drumul la inscrieri inca din vara aceasta.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By | iulie 14th, 2014|Blog - Planul de afaceri|4 Comments

About the Author:

4 Comments

 1. Eugen 19 ianuarie 2015 at 19:30 - Reply

  Salut

  Ceva noutati pentru 2015 despre acest program?

  Care sunt criteriile de selectie?

  • admin 19 ianuarie 2015 at 21:08 - Reply

   Nu s-a modificat nimic. E acelasi program. Care se va incheia anul acesta.

 2. Marius 3 septembrie 2014 at 15:35 - Reply

  In acest program poate participa si un SRL-D ?

  • admin 3 septembrie 2014 at 21:30 - Reply

   Da

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×