Maria Grapini: Programul minimis va demara pe 15 ianuarie 2014

//Maria Grapini: Programul minimis va demara pe 15 ianuarie 2014

Maria Grapini: Programul minimis va demara pe 15 ianuarie 2014

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Maria Grapini, Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism a declarat ieri, 28 noiembrie, în cadrul conferintei nationale „Finantarea programelor dedicate tinerilor in perioada programatica 2014 – 2020” că înscrierile pentru programul de minimis 2014 vor demara pe 15 ianuarie anul viitor, acestea urmând să se desfăşoara online pe aproximativ 2 saptamani, eliminând astfel regula primul venit primul servit.

Programul de minimis 2014 va oferi un ajutor financiar nerambursabil de până la 100.000 de euro, acesta reprezentand 90% din valoarea intregului proectului, restul fiind suportat de beneficiar. Acesta trebuia sa facă dovada posibilităţii susţinerii părţii proprii în momentul semnării contractului de finanţare.

În cadrul aceleiaşi conferinte, doamna ministru a declarat că bugetul dedicat programelor desfăşurate de Directia pentru Implementarea Programelor pentru IMM-uri pentru anul viitor, este cel mai mare din ultimii ani, ajungând la aproximativ 60 de milioane de lei. Printre acestea amintim de SRL-D, Start, Comert si Femeia Manager.

Spre comparaţie, programul SRL-D a constituit sursa de inspiraţie pentru guvernul maghiar, care l-a implementat intr-o forma imbunatatita pe plan local cu un buget anual de 25 de milioane de euro, de aproape 5 ori mai mare decat cel din România, deşi populaţia totală este una mult mai mică.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By | noiembrie 29th, 2013|Blog - Planul de afaceri|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×