Intrebari frecvente SRL-D

Update 2018: Informatiile de mai jos au fost valabile in perioada de implementare a programului dedicat, este posibil ca o parte din ele azi sa nu mai fie de actualitate. 

În urma experienţei pe care am acumulat-o în anii precedenţi, am întâlnit deseori multe neclarităţi din partea clienţilor, care nu puteau fi lămurite la o citire atentă a Ghidului Solicitantului sau erau trecute uşor cu vederea. De aceea, mai jos aveţi ataşate o serie de întrebări frecvente ale clienţilor noştri, care ar putea să vă folosească.

 

Î: Este nevoie să am toţi cei 10.000 de euro în momentul în care semnez contractul?

R: Nu, nu este nevoie, trebuie să ai doar jumătatea ta aferentă fiecărei trageri în parte în momentul în care ai de gând să o faci.

Î: Dacă vreau să obţin finanţare cu credit bancar, înseamnă că nu trebuie să am niciun ban?

R: Din păcate, chiar şi finanţarea cu credit bancar presupune prezenţa unei contribuţii proprii pentru acoperirerea TVA-ului aferent şi evident, o sumă de bani necasară asigurării unui cash flow pozitiv.

Î:Cei 10.000 de euro, sunt din fonduri europene?

R: Nu, cei 10.000 de euro sunt asiguraţi de bugetul de stat.

Î: Care sunt codurile CAEN eligibile pentru a infiinta un SRL-D?

R: Toate, cu exceptia celor precizate în ghidul solicitantului, regasit aici.

Î: Pot obţine finanţarea de la stat şi în acelaşi timp să accesez şi fonduri europene?

R: Da, dar trebuie să se respecte regulile de minimis (să nu depăşească cumulativ 200.000 de euro) şi să nu se solicite finanţare pentru aceeaşi activitate.

Î: Pot aplica şi pentru Programul SRL-D şi pentru Programul START în acelaşi timp? 

R: Da, chiar şi la restul programelor.

Î: Contează dacă am sau nu activitate în cadrul SRL-D-ului în momentul în care solicitat finanţare?

R: Nu contează, depunerea planului de afaceri se poate face şi a doua zi după ce se obţin actele oficiale de înfiinţare ale firmei.

Î: În cadrul programului se finanţează activităţi agricole: livadă, ciupercărie, fermă de animale, cereale?

R: Aceste activităţi de producţie primară agricolă nu sunt eligibile.

Î: Pot să aplic pentru finanţare dacă firma este plătitoare de TVA ?

R: Da.

Î: Cheltuielile cu amenajarea spaţiului sunt eligibile în cadrul Programului?

R: Din păcate, acest cheltuieli nu mai sunt eligibile, decat pentru activitatile din diviziunea CAEN 93.

Î: Pot să înfiinţez un SRL-D şi să nu aplic la finanţarea de 10.000 de euro?

R: Da, evident. Beneficiile SRL-D-ului nu sunt obligatorii, aplicarea la obţinerea finanţării, garantarea creditului şi neplata contribuţiilor sociale din partea angajatorului sunt opţionale. Cu toate acestea, în momentul în care se obţine unul din aceste trei avantaje, societatea este obligată să angajeze minimum 2 angajaţi. Pentru finantarea insa puteţi aplica atât timp cât sunteţi SRL-D. Deci pentru 3 ani.

Î: Cât timp trebuie să ţin numărul de angajaţi declaraţi în planul de afaceri?

R: În momentul în care faceţi prima tragere de bani, trebuie să aveţi un minimum de 2 angajaţi. În momentul în care efectuaţi ultima tragere, trebuie să aveţi numărul de angajaţi declaraţi în planul de afaceri şi să-i menţineţi până la pierderea statului de SRL-D (nu mai mult de 3 ani). Dar atenţie, vorbim de număr de angajaţi. Persoanele care vor ocupa posturile respectiva pot varia.

Î: Salariile sunt cheltuieli eligibile în valoarea lor brută sau netă?

R: Salariile sunt eligibile în valoarea lor netă. Cu toate acestea, şi contribuţiile sociale sunt cheltuieli eligibile.

Î: Ce se întâmplă dacă am cheltuieli diferite de cele trecute în planul de afaceri?

R: Acestea nu se decontează şi vor fi suportate doar de către întreprinzător.

Î: Ce se întâmplă dacă valoarea cheltuielilor diferă de cele trecute în planul de afaceri?

R: Dacă de exemplu, doriţi să achiziţionaţi un laptop, trecut în planul de afaceri cu 3000 de lei fără TVA, şi veniţi cu o factură proformă de 3500 de lei fără TVA, atunci vi se decontează doar 1500 de lei din valoarea acestuia, reprezentând 50% din suma declarată iniţial de 3000 de lei. Dacă însă veniţi cu o factură de 2500 de lei, atunci vi se decontează 1250 de lei, reprezentând 50% din valoarea facturii prezentate.

Î: Ce se întâmplă dacă la finalul tragerilor, nu reuşesc să îndeplinesc procentul de investiţii declarat în cadrul planului de afaceri?

R: Trebuie să daţi toţi banii înapoi. Insă acest lucru nu se va intampla. Trebuie ca în orice moment al implementarii proiectului, sa aveţi îndeplinit acel procent de 40% investitii. Pe scurt, nu va elibereaza ei oricum banii dacă nu începeţi intâi să faceţi investitii.

Î: Cum pot face tragerile de bani?

R: Acestea se pot face în două moduri:

– În primul mod, vă prezentaţi la CEC Bank cu cererea de tragere şi facturile proforme ale cheltuielilor dorite. Aceasta va trimite mai departe către Agenţie cererea, pentru ca aceasta să certifice că tipul cheltuielilor ce se doresc a fi efectuate corespund cu cele  trecute în planul de afaceri. În momentul în care CEC-ul va primi un semnal pozitiv, va efectua plata către furnizori în felul următor: va lua din contul agenţiei aferent SRL-D-ului, jumătate din suma de plată şi apoi va lua din contul SRL-D-ului deschis la CEC cealaltă jumătate, plus TVA-ului.

– În al doilea mod, puteţi efectua cheltuielile din banii proprii (dar toate operaţiunile trebuie făcute prin CEC) iar apoi, mergeţi la CEC cu cererea şi tragere şi facturile finale şi aşteptaţi să primiţi inapoi în contul firmei, jumătatea aferentă AFN-ului.

În ambele cazuri, cererea de tragere pe lângă facturi trebuie să fie insoţită de documente justificative. În cazul investiţiilor, vorbim de un dosar de achiziţie, în care să fie ataşate 3 cereri personalizate de ofertă către trei furnizori, cele trei oferte primite şi un proces verbal prin care se justifică alegerea făcută.

Î: Dacă am PFA pot să fac un SRL-D?

R: Da, chiar dacă cei de la Registrul Comerţului (doar unele oficii mai spun asta) poate vor spune nu.

Î: Ce se întâmplă dacă îţi pierzi statutul de SRL-D în timpul derulării programului?

R: Trebuie daţi banii înapoi.

Î: Dacă am semnat contractul de finanţare, dar din diverse motive vreau să renunţ la finanţare, o pot face şi să aplic din nou anul următor?

R: Dacă nu aţi făcut nicio tragere, puteţi renunţa şi aplica din nou anul următor.

Î: Dacă sunt asociat unic, mă pot angaja în firmă?

R: Bineînţeles.

Î: Pot face achiziţii din UE?

R: Da.

Î: Pot achiziţiona echipamente Second Hand?

R: Nu, orice investiţie sau cheltuială trebuie făcută pentru echipamente şi materii prime noi.

Î: Chiria este decondată şi dacă este plătită unei persoane fizice?

R: Da.

 Î: Ce se întâmplă dacă dau faliment?

R: Statul este interesat să menţineti numarul de locuri de muncă declarat în planul de afaceri. Deci puteţi avea pierderi, dacă vă plătiţi taxele şi contribuţiile la timp, nu este nicio problema. Însă dacă nu mai puteţi să faceţi nici măcar acest lucru, ei vor veni să vă executa bunurile societăţii pentru a-şi recupera cei 10.000 de euro. Nu se vor îndrepta asupra persoanei fizice, a asociatului.

Î: Care sunt condiţiile pentru un credit la CEC?

R: Credit până la 5 ani, primul an de graţie (se plăteşte doar dobanda), 80% garantat de Fondul National de Garantare, la finalul celor 5 ani, ajungeţi să plătiţi cu aproximativ 25% mai mult decât aţi obţinut. Restul de 20% trebuie garantat prin alte modalităţi. Vă recomandăm să mergeţi la un CEC să discutaţi mai pe larg condiţiile, si foarte important, la un CEC care a mai implementat asemenea programe.

Î: Cum se poate face plata pentru consultanţă?

R: Există mai multe variante de plată, la alegerea clientului, incluzând şi posibilitatea plăţii  integral după obţinerea finanţării, fără a se plăti niciun avans.

Lucrăm în continuu la această secţiune, astfel că dacă încă mai ai nelămuriri, nu ezita să ne contactezi pentru a-ţi putea răspunde la orice întrebare ai legată de planul de afaceri SRL-D.

De asemenea, nu uita, că dacă alegi să faci planul de afaceri cu noi, o să ai acces la o secţiune de Întrebări frecvente referitoare şi la implementarea proiectului.

348 Comments

 1. Andreea 21 februarie 2018 at 13:10 - Reply

  Buna ziua am si eu un srl-d din 2015 iar anul acesta am vrut ca angajata mea sa o fac administrator si sa nu i mai platesc cartea de munca iar eu care eram angajat sa raman doar asociat unic si administrator am facut schimbarea la registru comerțului. Credeti ca o sa am probleme cu cei de la ITM ? Va rog un raspuns?

  • CILV Consulting 27 februarie 2018 at 10:40 - Reply

   Nu avem expertiza in consultanta legata de dreptul muncii.

 2. Mari 3 aprilie 2017 at 1:34 - Reply

  Buna ziua. Am si eu niste intrebari legate de acest srl d :
  -eu si sotul meu vrem sa deschidem un fast food, putem activa in firma doar noi doi (ca asociati)chiar daca nu avem calificare in domeniu sau trebuie sa angajam un lucrător in bucatarie si pe cineva pt livrare la domiciliu?
  -unul din noi trebuie sa fie declarat administrator?
  -in cazul in care vrem sa accesam fonduri guvernamentale putem sa o facem imediat dupa înființarea firmei, urmând ca începerea activitatii sa se faca peste câteva luni (neavând inca locația potrivita pt acest tip de activitate)?
  -chiria spatiului poate fi trecută la cheltuieli eligibile?
  Va multumesc anticipat pt răspunsuri.

  • CILV Consulting 3 aprilie 2017 at 7:25 - Reply

   1. Da
   2. Da
   3. Da
   4. Depinde de program.

 3. gigi 16 decembrie 2016 at 13:19 - Reply

  achizitionarea unei autoutilitare de pana in 3,5 t este eligibila prin programul de infiintare a unui srl d?

  • Silviu Draganescu 19 decembrie 2016 at 20:31 - Reply

   Depinde de tipul de activitate.

 4. Anghel Cristian 11 decembrie 2016 at 20:47 - Reply

  Buna seara. Se va reactiva programul in 2017? Nu am mai apucat sa imi fac proiect in 2016! Multumesc anticipat!

  • Silviu Draganescu 13 decembrie 2016 at 20:50 - Reply

   Teoretic da, practic trebuie sa vedem macar bugetul statului pe 2017 realizat de noul guvern.

 5. Paul 8 octombrie 2016 at 13:47 - Reply

  Buna ziua as dori sa va adresez următoarea:
  1.daca vreau sa înființez un SRL-D la 18 ani câți bani mi-ar trebui ?
  2.daca nu am nici un sediu (eu nu am nici locuința proprie ,nimik) cum pot rezolva cu sediu social? Va mulțumesc

  • Silviu Draganescu 12 octombrie 2016 at 9:17 - Reply

   1. Daca faceti actele singur, 4 lei un timbru.
   2. Contract de comodat cu cineva care are o locuinta.

 6. Trupoiu 15 septembrie 2016 at 14:58 - Reply

  Buna ziua,
  Imi pot infiinta un srl-d daca primesc indemnizatie de crestere copil?
  Am sunat la primarie,de unde primesc indemnizatia si nu au stiut ce sa imi raspunda.
  Unde ar trebui sa intreb?

  • Silviu Draganescu 19 septembrie 2016 at 7:26 - Reply

   La cei care va acorda indemnizatia. Sunati la alta primiarie mai mare si mai competenta.

 7. Alexandru alexandru 26 august 2016 at 1:37 - Reply

  Va salut ! Intenționez sa deschid un SRL -D având ca domeniu de activitate prelucrarea fierului si construcții din fier beton si ipsos. Sediul firmei va fi in tara insa punctul de munca va fi in străinătate . Voi avea doi angajați pentru o perioada de cateva luni dupa care va creste. Întrebarea mea este daca ma încadrez pentru a beneficia de acei bani in scopul de a achizitiona echipamente pentru prelucrarea fierului , pentru a plăti salarii si chirii angajaților in străinătate . Sau , dupa caz, ce sfaturi imi dați ?Va Multumesc , cu respecte

  • Silviu Draganescu 26 august 2016 at 10:26 - Reply

   Activitatea trebuie desfasurata in Romania.

 8. Ioana 15 august 2016 at 10:47 - Reply

  Bună! As vrea sa imi deschid o firma de construcții, sa am 3, 4 muncitori,trebuie sa deschid SRL?Sau pot sa deschid SRL-D.Va rog sa imi raspundeti

  • Silviu Draganescu 15 august 2016 at 15:09 - Reply

   Daca nu ati avut niciodata firma, va puteti deschide SRLD.

 9. EUGENIU PRISACARI 13 august 2016 at 14:30 - Reply

  Buna ziua,

  Care este deosebirea intre un SRL-D platitor de TVA si neplatitor de TVA ?

  • Silviu Draganescu 14 august 2016 at 22:22 - Reply

   Pai statutul de platitor de tva. Nu inteleg totusi intrebarea.

 10. Enache Mihaela 3 august 2016 at 7:35 - Reply

  Buna ziua,

  Am si eu cateva intrebari in legatura cu infiintarea unui SRL-D. Nu vrem finantarea de 10 000 de euro :

  1. Este posibil sa functionam ca firma formata din 3 asociati (fara angajati) si sa nu beneficiem de facilitatile prevazute la art. 5 lin a), b), c). In cazul cesta ce imi puteti spune despre art. 4 lit b)
  2. Daca functionam ca la punctul 1, singura plata este de 3% pe venit/an? Pe langa captital (3 * 200RON) mai sunt si alte sume pe care trebuie sa le avem in vedere?
  3. Daca nu avem profit, cat trebuie sa platim?
  4. Cam cat ne costa un contabil pentru a tine evidenta unei firma ca a noastra?
  5. Contabilil este angajat permanent? sau se face contract de colaborare?
  6. Pentru sediu social trebuie achitate alte taxe?
  Cu respect si consideratie,
  Mihaela Enache

  • Silviu Draganescu 3 august 2016 at 18:44 - Reply

   Din pacate, intrebarile dvs tin mai mult de consultanta fiscala, ceea ce noi nu facem. Eu va recomand sa gasiti un contabil in primul rand si puteti folosi acest set de intrebari pentru a-l testa in alegerea lui.

 11. Mihaela 29 iulie 2016 at 10:34 - Reply

  Buna ziua,

  Daca imi deschid o firma- SRL-D pentru a aplica pentru finantare, dar nu reusesc sa trec de evaluare pot inchide firma dupa aceea? Va multumesc

  • Silviu Draganescu 1 august 2016 at 6:28 - Reply

   Da

 12. Alina 25 iulie 2016 at 18:59 - Reply

  Buna ziua! Va rog sa imi spuneti ce reprezinta cofinantarea in cazul masurii 6.4? Vreau sa accesez pana la 200.000 euro,bani pe care ii voi primi in mai multe transe.Inainte de primirea fiecarei transe trebuie sa fac dovada ca am o anumita suma de bani in cont?Si cat timp trebuie sa tin suma respectiva blocata in cont?

  • Silviu Draganescu 26 iulie 2016 at 9:08 - Reply

   Va rog sa ne contactati telefonic pentru mai multe detalii.

 13. Inia Tanasescu 18 iulie 2016 at 12:16 - Reply

  Buna ziua , ma ocup cu realizarea de produse de imbracaminte si de decor ,handmade , prin crosetare, tricotare sau croitorie, in locuita proprie ,pe care le vand online . Productia nu este mare dar as dorii sa-mi legalizez activitatea . Ma incadrez pentru infiintarea acestui tip de firma ,adica SRL-D ? Va multumesc.

  • Silviu Draganescu 18 iulie 2016 at 15:20 - Reply

   Da

 14. blaga ciprian 17 iulie 2016 at 0:39 - Reply

  mai exista srl-d?

  • Silviu Draganescu 18 iulie 2016 at 8:53 - Reply

   Da. Ce va face sa credeti ca nu mai exista?

 15. Corina Bolboaca 2 iulie 2016 at 20:37 - Reply

  Buna ziua.Am deschis un Srl-d avand obiect de activitate activ de contabilitate,audit.Doresc sa obtin finantare neramb.Ce fel de chelt sunt eligibile pt genul meu de activ.Chelt cu salarii sunt eligibile? De asemenea am un credit pt spatiul in care îmi desfasor activ.Este chelt eligibile? Dar pt achiziționate auto (necesara deplasate clienti,banci,etc).Va multumesc!

  • Silviu Draganescu 3 iulie 2016 at 19:17 - Reply

   Cheltuielile eligibile sunt deja descrise in pagina dedicata programului de finantare.

 16. Adrian 12 iunie 2016 at 12:06 - Reply

  Bună ziua! Dacă înființez un SRL-D mă pot declara singur angajat?

  • Silviu Draganescu 13 iunie 2016 at 10:27 - Reply

   Da

 17. Stefan Gabriel 8 iunie 2016 at 9:11 - Reply

  Buna ziua ,

  daca in prezent am o intreprindere individuala , pot sa infintez un SRL-D si sa am parte de beneficile in vigoare ?
  Trebuie sa fie angajati obligatoriu pe SRL-D ,sau poate functiona doar cu asociat unic ( fara sa fie angajat ) ; eu fac proiectare in constructii , si as dori sa stiu mai exact daca este necesar sa ma angajez daca pot sa-mi infintez SRL-D pentru a semna proiectele !?

  • Silviu Draganescu 8 iunie 2016 at 18:43 - Reply

   Puteti infiinta si nu trebuie sa fiti angajat.

 18. Florentina 27 mai 2016 at 17:41 - Reply

  Valoare garantiei in procent de 20% aferenta creditului bancar, se considera aport propriu? In valoarea totala eligibila a proiectului trebuie inclusa si aceasta garantie? Multumesc!

  • Silviu Draganescu 29 mai 2016 at 17:33 - Reply

   Nu e aport propriu. Nu.

 19. Dan Ilin 14 mai 2016 at 14:36 - Reply

  Buna ziua!

  Salariile sunt cheltuilei eligibile?
  In aceasta postare scrie ca acestea sunt eligibile in valoarea lor neta, insa am inteles ca salariile si chiriile NU mai sunt cheltuileli eligibile in programul SRL-D.

  Va multumesc si felicitari pentru site-ul acesta! Foarte folositor

  • Silviu Draganescu 16 mai 2016 at 22:32 - Reply

   Au fost eligibile pana anul acesta. In propunerea de ghid de anul acesta nu mai sunt eligibile.

 20. Pop Cristi 3 mai 2016 at 14:58 - Reply

  Buna ziua, as dori sa stiu ce comision aveti pentru consultanta pentru SRL-D ?

  • Silviu Draganescu 4 mai 2016 at 20:02 - Reply

   Va rog sa ne contactati telefonic pentru a va face o oferta personalizata.

 21. Mariana 25 aprilie 2016 at 9:16 - Reply

  Daca sunt asociat la o societate la care am fost si administrator, societate care am infiintat-o in 2006 dar nu a avut activitate niciodata, pot deschide un srl-d?

  • Silviu Draganescu 4 mai 2016 at 19:54 - Reply

   Nu

 22. Radu Andrada 21 aprilie 2016 at 15:45 - Reply

  Bună ziua! M-ar interesa și pe mine o îndrumare în alegerea unui PFA sau SRL-D. Precizez că am închiriat o cameră pentru a presta servicii de cosmetică și make-up. Poate în viitor voi fi nevoită sa angajez o singură persoană! Vă mulțumesc anticipat!

  • Silviu Draganescu 24 aprilie 2016 at 10:00 - Reply

   Tipul de organizare depinde de mai multi factori. Va recomand sa va gasiti un contabil intai si sa vorbiti cu el.

 23. Florina 14 aprilie 2016 at 12:42 - Reply

  buna ziua vreau sa infiintez un srl-d pt am-mi deschide un bar,pot sa vand bauturi alcolice pe srl-d?va multumesc

  • Silviu Draganescu 19 aprilie 2016 at 14:04 - Reply

   Speta este discutabila. Nu aveti voie sa folositi coduri CAEN dedicate exclusiv comercializarii alcoolului. Cele generale in general se accepta.

 24. ion 14 aprilie 2016 at 11:14 - Reply

  Bună ziua! Intenționez sa îmi deschid un srl-d în domeniul transporturilor și vreau să accesez cei 10000 euro și intenționez sa îmi iau un camion . Este obligatoriu ca camionul sa fie nou sau pot și sh . Va mulțumesc.

  • Silviu Draganescu 19 aprilie 2016 at 14:03 - Reply

   Am mai raspuns deja, spor la citit.

 25. marius 7 aprilie 2016 at 15:32 - Reply

  submasura 6.1 sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri se poate accesa cu srl-d

  • Silviu Draganescu 9 aprilie 2016 at 12:16 - Reply

   Nu

 26. Cucea iuliana 26 martie 2016 at 21:09 - Reply

  Buna ziua
  Va rog sa_mi spuneti daca imi infiintez un srl_d fiind in somaj ,la data inregistrarii imi voi pierde statutul de somer ? nu garantez inceperea imediata a activitatii deci nu voi beneficia de alte venituri in afara de somaj

  Multumesc

  • admin 30 martie 2016 at 0:30 - Reply

   Intrebati la cei care va acorda somajul.

 27. Dorin Macovei 20 martie 2016 at 13:17 - Reply

  Se finanteaza si infiintarea unui Tapas Bar? Multumesc

 28. alexandra 15 martie 2016 at 13:10 - Reply

  Se poate importa din china marfa pentru vanzare cu un srl-d ?

  • admin 16 martie 2016 at 10:34 - Reply

   Da

 29. Mruna 2 martie 2016 at 10:08 - Reply

  Buna ziua,
  Am un Srl-d infiintat in 23.06.2013, nu am accesat fondurile europene si am avut activitate pe el doar din 13.03.2015. Am beneficiat de reducerea de CAS deoarece am 2 angajati. Luna aceasta as dori sa renunt la Srl-D si sa trec pe Srl pentru ca am un magazin de cadouri in care vreau sa vand si sticle de bautura cadou si as vrea sa fac asta inainte de Pasti. Va rog sa -mi spuneti daca se poate sa fac acest lucru fara sa dau inapoi Cas-ul si taxele de inmatriculare initiale.
  Multumesc frumos

  • admin 2 martie 2016 at 15:39 - Reply

   Pai daca nu veti vinde exclusiv bauturi alcoolice, teoretic ar merge sa vindeti.

 30. Alexandru P 1 martie 2016 at 11:23 - Reply

  Buna ziua. Referitor la cei 50% care trebuie reinvestiti in fiecare an de un SRL-D. Pentru o firma cu activitati in domeniul IT stiu ca se pot lua calculatoare, licente, imprimante, altele de genul. Totusi n-as vrea sa cumpar calculatoare sau licente daca cele existente nu necesita un upgrade.

  Se pot folosi acei 50% si pt cumparare de publicitate online sau pentru a angaja inca un om in firma si a plati un salariu in plus? Sau se poate lua o masina mica (chit ca firma e pe IT si nu foloseste masina in activitate).

  Va multumesc,
  Alexandru

  • admin 2 martie 2016 at 6:34 - Reply

   Am mai raspuns deja, spor la citit.

 31. aleksei 28 februarie 2016 at 20:37 - Reply

  Buna ziua! Intrebare: pot accessa fonduri europene din submasura 6.3 daca sunt angajat la o firma privata cu carte de munca si program de 8 ore? Am dreptul sa accesez? Multumesc mult pt raspuns!

  • admin 29 februarie 2016 at 10:16 - Reply

   Nu ne ocupam de 6.3 deci nu stim sa va raspundem.

 32. Melania 24 februarie 2016 at 17:18 - Reply

  Care este perioada de derulare al proiectului?

  • admin 28 februarie 2016 at 18:50 - Reply

   Variabila in fiecare an. Trebuie urmarit anuntul de incepere.

 33. VASILE SANDU 24 februarie 2016 at 13:33 - Reply

  Intentionez sa infiintez, în curtea proprie, parcare de barci.
  Este prima data cand infiintez o firma. Care este cea mai avantajoasa forma de inscriere:PFA,SRL,SRLD?
  Automat trebuie sa execut serviciu de paza sa nu mi se fure piese de la acestea, tinand cont ca voi încheia un contract cu proprietarul fiecarei barci. Trebuie sa am un atestat pentru aceasta activitate, daca activitatea o execut pe proprietatea mea ?
  Ce lege prevede, daca prevede , acest lucru?
  Multumesc mult pentru raspuns! Multa sanatate!

  • admin 28 februarie 2016 at 18:52 - Reply

   Nu ne ocupam de operatiuni la registrul comertului. Noi ne ocupam strict de finantare.

 34. Catalin 15 februarie 2016 at 0:48 - Reply

  MAI ESTE VALABILA FINANTAREA ?

  • admin 15 februarie 2016 at 19:44 - Reply

   Inca nu a fost anuntata oficial anul acesta.

 35. Alex 14 februarie 2016 at 15:37 - Reply

  Daca proiectul este mai mare de 20.000€ pot accesa? Primesc 10.000€ si sa pun eu mai mult de 50% din proiect?

  • admin 14 februarie 2016 at 21:02 - Reply

   Da

 36. Gxg 11 februarie 2016 at 15:42 - Reply

  Buna, codul caen secundar 5610- restaurante cuprinde si fast food, pizzerie… Daca nu sunt comercializare bauturi alcoolice si tutun Srld este eligibil pt finantare? Sau cum pot sa fac alimentatie publica exclusiv mancare, racoritoare si cafea pt a ma incadra la finatare? Multumesc!

  • admin 14 februarie 2016 at 20:56 - Reply

   La finantare trebuie sa efectuati cheltuieli care nu aiba legatura cu bauturi alcoolice si tutun. In afara finantarii ar putea merge.

 37. Cameliac 4 februarie 2016 at 15:45 - Reply

  Buna ziua,

  Pot infiinta un SRL-D daca sunt in concediu de crestere copil si beneficiez de indemnizatie ?

  Multumesc!

  • admin 4 februarie 2016 at 17:31 - Reply

   Intrebati la cei care va acorda indemnizatia. Interpretarea difera de la judet la judet.

 38. GEORGIANA 26 ianuarie 2016 at 11:40 - Reply

  Pt un SRL-D care are 3 angajati cu 8 ore si un salariat cu 2 ore , scutirea la CAS este valabila si pentru salariatul cu 2 ore sau doar pt cei cu 8 ore ? Multumesc

  • admin 27 ianuarie 2016 at 19:30 - Reply

   Pentru toti.

 39. szabo 25 ianuarie 2016 at 21:43 - Reply

  Buna seara.o datorie fata de ANAF ca persoana fizica reprezinta un obstacol la infintare?

  • admin 27 ianuarie 2016 at 19:22 - Reply

   Platiti datoria.

 40. Razvan 18 ianuarie 2016 at 16:43 - Reply

  Există număr maxim de angajați pentru un SRL-D? Dacă, da, câți?

  • admin 19 ianuarie 2016 at 7:58 - Reply

   Nu exista. Dar daca treceti de 9 angajati timp de 2 ani consecutiv va pierdeti statutul de srld.

 41. Catalin Truta 16 ianuarie 2016 at 20:02 - Reply

  Buna seara. Am intentia de a infiinta un SRL-D, urmand a gasi o locatie pentru a desfasura activitate de centru de copiere (xerox, printare, carti vizita, laminare, eventual si ceva produse de birotica si papetarie) care apropo se pot lega cu serviciile de copiere ? . Ideea este ca vom fi 2 asocaiati, nu am nevoie de fondurile acelea. Din ce am citit nu este nevoie de angajati. Ce ma intereseaza pe mine este impozitul care trebuie platit si taxele catre stat. Si daca cei 50% trebuie reinvestiti chiar daca nu accesam programul acela cu 10.000 euro.
  Pe scurt. Am vazut ca srl-dul se infiinteaza destul de usor, si aproape gratuit. Aici va rog sa ma ajutati cu taxele si impozitele care trebuiesc platite si daca ar mai trebui sa tin cont si de alte indatoriri catre stat. Va multumesc si astept un raspuns. O seara buna

  • admin 17 ianuarie 2016 at 9:41 - Reply

   Am mai raspuns deja. Spor la citit.

 42. Cristian Stanila 16 ianuarie 2016 at 0:59 - Reply

  Buna seara. Vreau sa deschid un SRL-D avand ca obiect de activitate producerea de cadouri personalizate (tricouri, cani, brelocuri, etc.). Mentionez ca le voi comercializa prin crearea unui magazin online, fara a deschide efectiv un punct de lucru si a lucra fizic cu clienti. In aceste conditii am nevoie de casa de marcat, daca magazinul este doar online si livrez produsele prin curier?

  • admin 16 ianuarie 2016 at 12:16 - Reply

   Aceasta este o intrebare de natura fiscala, va rog sa contactati un contabil.

 43. Irma Gyarmathy 15 ianuarie 2016 at 9:12 - Reply

  Buna ziua,
  Am 53 ani si vreau sa infiintez SRL-D. Ieri am fost la ONRC Odorheiu Secuiesc si mi-au spus, ca SRL-D-ul are limita de varsta 35 ani si eu nu pot infiinta. Este adevarat?
  Itr-un scurt timp vreau sa particip la concurs de a primi fonduri de stat printr-un program START. Cum pot accesa acest program, daca nu pot infiinta un SRL-D?
  Citi angajati trebuie sa am in acest SRL-D pentru a accesa fonduri de STAT? Minim 1 angajat, adica eu sunt e de ajuns? Cu respect,

  • admin 15 ianuarie 2016 at 18:24 - Reply

   S-a scos limita de un an jumatate. Numarul de angajati e variabil, depinde de cat va angajati sa creati in momentul aplicarii la finantare.

 44. Ana 14 ianuarie 2016 at 17:59 - Reply

  Buna ziua,

  Am si eu o intrebare. Desi se mentioneaza ca beneficiu neplata contributiilor sociale pentru anagajati, am inteles ca se aplica doar daca se acceseaza fondurile. Care sunt conditiile de fapt? Daca nu accesez niciun fond si functionez la fel ca un SRL normal, mai sunt scutita de aceste taxe?

  Multumesc!

  • admin 15 ianuarie 2016 at 18:15 - Reply

   Evident. Va recomand sa va alegeti mai cu atentie sursele de informare.

 45. vultur florina 3 ianuarie 2016 at 16:48 - Reply

  Se încadrează in acelasi proiect si coafor si o scoala de coafura?

  • admin 3 ianuarie 2016 at 22:21 - Reply

   Da

 46. Mirel 1 ianuarie 2016 at 22:38 - Reply

  Vreau sa înființez un Srl-d pentru a face 2-3 magazine cu haine second hand . Voi avea și 3-4 angajați cu salariu minim . Întrebarea este cât voi plăti salariul unui angajat ? Am văzut ca se scad contribuțiile .
  Este eligibila aceasta categorie pentru cei 10k ?

  • admin 3 ianuarie 2016 at 22:29 - Reply

   Salariul minim de economie. Pentru toate cheltuielile salariale, vorbiti cu propriul contabil.

 47. Alina 30 decembrie 2015 at 15:05 - Reply

  Buna ziua,
  Se poate sa devin platitoare de tva in cazul in care am un srl-d??…fara sa depasesc acel plafon??
  Si cum??

  • admin 3 ianuarie 2016 at 22:26 - Reply

   Cerere la ANAF.

 48. Teleptean Stefan 8 decembrie 2015 at 15:17 - Reply

  Buna ziua,
  Nu solicit cei 10000 euro.
  Pentru scutirea de CAS angajator trebuie sa am cel putin 2 angajati norma intreaga, durata nedeterminata.
  Daca am trei angajati norma intreaga, durata nedeterminata si dupa un timp doi dintre ei isi dau demisia. Sunt obligat sa angajez din nou pe posturile lor ca sa pot deduce in contiunare CAS pentru cel care a ramas? Sau pot beneficia in continuare de reducerea pentru acel singur angajat?
  Multumesc frumos!

  • admin 10 decembrie 2015 at 16:25 - Reply

   Nu mai conteaza numarul de angajati pentru a beneficia de scutirea CAS.

 49. Geană florin valentin 6 decembrie 2015 at 19:23 - Reply

  Buna seara. Daca deschid srlD pot : 1 sa imi desfasor activitatea pe teritoriul italiei? 2 sunt obligat sa reinvestesc cei 50% din profitul anului curent in anul urmator? Specific fara sa beneficiez de cei 10 000 euro din partea statului. Multumesc

  • admin 7 decembrie 2015 at 0:49 - Reply

   Am mai raspuns deja intrebarilor pe site. Spor la citit.

 50. valy 20 noiembrie 2015 at 3:42 - Reply

  intentionez sa deschid un srl-d cu domeniul de activitate ”transport extern de marfa”, pot accesa afn pt a plati cheltuielile aferente ( ex: combustibil, vigneta,parcare) ? adica daca leplatesc eu, mi le deconteaza?

  • admin 21 noiembrie 2015 at 11:10 - Reply

   In principiu da. Dar trebuie realizate abia dupa ce semnati contractul de finantare.

 51. George 16 noiembrie 2015 at 12:01 - Reply

  Buna ziua,

  Una din conditii este „Să angajeze cel puţin 2 salariaţi în momentul în care face prima tragere din cadrul AFN-ului de 10.000 de euro si sau beneficiază de creditul contragarantat.”.

  Dupa ce se termina perioada de proiect, pot sa scad salariile la minim pe econoie si 2 ore pe zi?

  Multumesc

  • admin 18 noiembrie 2015 at 8:40 - Reply

   Minimum 8 ore.

   • George 20 noiembrie 2015 at 17:31 - Reply

    Multumesc

 52. daniel bahrim 10 noiembrie 2015 at 20:06 - Reply

  Buna seara,

  Va rog sa imi spuneti daca la tragere sunt valabile facturile proforme.

  O seara frumoasa

  Daniel

  • admin 10 noiembrie 2015 at 20:51 - Reply

   Nu doar ca nu sunt valabile, dar e nevoie de facturi fiscale DEJA PLATITE. Trebuie sa faceti dovada platii.

 53. Vlad 2 noiembrie 2015 at 18:39 - Reply

  Buna ziua, am depus acum 2-3 luni actele pentru un SRL-D dar nu am ridicat certificatu pana in ziua de azi. Mai este firma deschisa sau trebuie sa fac una din nou?

  • admin 3 noiembrie 2015 at 19:32 - Reply

   Trebuie sa va informati la ONRC.

 54. Razvan 14 octombrie 2015 at 12:35 - Reply

  Buna ziua.as vrea sa infiintez un Srl-D pt o rulota fast-food cu toate intrebuintarile.si acum urmeaza intrebarile: 1:pot sa iau gata facuta?adica sa preiau o afacere la cheie si sa obtin fiinantarea de la voi(stat)?precizez ca am sa trec totul pe numele meu. 2:daca nu se poate asa cu afacere la cheie,pot sa iau o rulota fast-food si sa fac firma mea si sa obtin fiinantarea?multumesc anticipat!

  • admin 16 octombrie 2015 at 12:04 - Reply

   Rulota trebuie cumparata noua de la un producator autorizat. Si se achizitioneaza doar dupa ce se obtine finantarea.

 55. negoita constantin 13 octombrie 2015 at 17:07 - Reply

  Buna ziua ,daca infiintez societatea anul acesta pot opta pt ajutorul de la stat anul viitor?

  multumesc

  • admin 14 octombrie 2015 at 0:03 - Reply

   Am mai raspuns deja la intrebare in comentarii. Spor la citit!

 56. Razvan 20 septembrie 2015 at 23:16 - Reply

  Buna ziua. Doresc sa infiintez un SRL-D pentru a deschide un magazin de haine. Am inteles beneficile care le am pentru minim 2 / maxim 4 angajati , insa care este impozitul care trebuie sa il platesc la stat pentru profit/venit?
  Si TVA-ul cat este in cazul acesta?
  Mentionez ca nu accesez fonduri de la stat
  O zi buna si multumesc anticipat !

  • admin 21 septembrie 2015 at 8:17 - Reply

   Sunt acelasi ca la un SRL.

 57. Pana 20 septembrie 2015 at 19:23 - Reply

  Buna ziua. Am văzut ca unele persoane nu doresc finanțare. Îmi puteți spune ce dezavantaje sunt? Mulțumesc

  • admin 21 septembrie 2015 at 8:17 - Reply

   Cele clasice SRLD.

 58. andreea 18 septembrie 2015 at 14:51 - Reply

  Buna ziua.daca am accesat fondurile europene anul trecut si am primit aparatele iar intre timp mi-am pierdut statutul de srld ce se întâmplă?in cat timp as putea sa suspend activitatea firmei in aceste condiții?

  • admin 21 septembrie 2015 at 8:15 - Reply

   Depinde de motivul pentru care ati pierdut statutul de srld.

 59. Dani 17 septembrie 2015 at 16:09 - Reply

  Daca am SRL-D si nu sunt platitor de TVA, pot plati facturi de servicii emise pe Ungaria cu 27% TVA?

  • admin 18 septembrie 2015 at 1:15 - Reply

   Intrebati la ANAF.

 60. Cosmin 16 septembrie 2015 at 15:17 - Reply

  Am o nedumerire legata de incadrarea intr-unul din criteriile de evaluare pentru SRL-D, cel legat de domeniul de activitate. Mai exact, as vrea sa aflu daca „Prelucrarea ceaiului si cafelei 1083” poate fi considerata „Productie”, fiind eligibil pentru 30 de puncte, sau nu.
  Multumesc anticipat.

  • admin 17 septembrie 2015 at 9:35 - Reply

   Da, acestea sunt de productie.

 61. vasile petre 15 septembrie 2015 at 18:33 - Reply

  Buna ziua! Doresc sa infintez srl- d sa aplic pt cei 10000euro apoi sa obtin fonduri europene nerambursabile. Urmatoarele activitati sunt eligibile : 1) sa cumpar teren si sa construiesc o mica pensiune turistica in Busteni, Sinaia sau 2) sa cumpar teren si sa amenajez un teren de tenis de camp sau 3) un magazin on line pt vanzare de piese auto. Ce alte programe cu fonduri nerambursabile sunt functionale si pot accesa ? Cat costa sa va ocupati de toata documentatia ?

  • admin 16 septembrie 2015 at 8:57 - Reply

   Toate cele 3 sunt eligibile pe SRLD.

 62. Ionela 14 septembrie 2015 at 18:21 - Reply

  Am si eu o intrebare…in lista cheltuielilor eligibile intra si contabilitatea precum si decontarea a 50% din salarii s.a.m.d. Dar daca ei te obliga sa faci cheltuielile in termen de 30 de zile, cum mai poate fi decontata contabilitatea lunara si salariile, chiria etc.?

  Multumesc in avans!

  • admin 15 septembrie 2015 at 10:00 - Reply

   Nu se mai poate. Anul acesta s-a intarzit foarte mult cu programul si perioada mica nu mai permite decontarea salariilor si chiriilor.

 63. ADRIAN 11 septembrie 2015 at 12:24 - Reply

  Buna ziua,

  Intentionez sa aplic pentru servicii de consultanta in management si afaceri. Se poate achizitiona un autoturism aferent acestei activitati? Voi efectua foarte multe deplasari.

  Multumesc.

  • admin 14 septembrie 2015 at 6:13 - Reply

   Nu

 64. Tudor Mircea 10 septembrie 2015 at 23:25 - Reply

  Buna ziua,

  Daca am urmat un curs de manager de proiect certificat de ANC, acesta se poate lua in calcul ca fiind curs de antreprenoriat?

  Multumesc anticipat!

  • admin 11 septembrie 2015 at 8:48 - Reply

   Daca e de manager de proiect nu e de antreprenoriat.

 65. Stefanache alin 7 septembrie 2015 at 8:14 - Reply

  Buna ziua,vreau sa imi infiintez un slr d fara sa accesez 10.000€ pentru fonduri rurale,si firma trebuie facuta pe mediul rural.
  Daca cunostiinta la care vreau sa fac firma,el proprietatea lui este trecuta le firma(casa),pot sa fac firma pe adresa lui a sa imi primesc corespodenta la acea persoana si punctul de lucru in alta partea.
  Astept un raspuns multumesc frumos

  • admin 7 septembrie 2015 at 9:35 - Reply

   Punctul de lucru nu e obligatoriu sa corespunda cu adresa sediului social.

 66. elena 1 septembrie 2015 at 15:37 - Reply

  Buna ziua,pentru un cabinet individual din 2012 cod caen 8690 pot beneficia de acest program?Multumesc.

  • admin 1 septembrie 2015 at 22:38 - Reply

   Doar SRLD-urile pot beneficia de programul SRLD.

 67. gabriel 19 august 2015 at 12:02 - Reply

  buna ziua,

  am urmatoarea situatie: persoana 1 detine un srl-d si a mai infiintat un srl in care este asociat cu persoana 2.

  persoana 2 poate prelua srl-d iar persoana 1 poate ramana singura pe srl fara a pierde statutul de srl-d?

  multumesc

  • admin 19 august 2015 at 17:57 - Reply

   Nu

 68. laura 6 august 2015 at 14:34 - Reply

  daca am primit bani prin programul start se poate sa ma inscriu si in programul acesta?
  multumesc!

  • admin 10 august 2015 at 13:13 - Reply

   Da, dar in ani diferiti. Atentie sa nu va referiti la Start-up. E o diferenta fata de Start.

 69. Muresan Virgil-Gabriel 31 iulie 2015 at 14:08 - Reply

  Buna, daca doresc sa imi iau o masina de marfa pe leasing si am cei 10000 personali,cum pot proceda sa obtin si cei 10000 de la stat?Trebuie sa platesc eu 20000 si pe urama sa imi recuperez jumate?Masina este in jur de 26000 cu tva….Multumesc

  • admin 31 iulie 2015 at 23:24 - Reply

   Nu puteti lua leasing. Doar cash.

 70. Anemona 28 iulie 2015 at 16:19 - Reply

  Buna ziua ,

  Doresc sa imi deschid un srl-d , imi puteti spune daca dupa cei 3 ani , beneficiind de scutirea cas a angajatilot ( max 4) , trebuie restituita acea suma, sau doar suma ptr a muta srl-d in srl ?

  Va multumesc!

  • admin 29 iulie 2015 at 0:16 - Reply

   Nu trebuie sa dati inapoi scutirea. O sa coste doar operatiunile la registrul comertului sa va schimbati denumirea.

 71. Iordache 28 iulie 2015 at 13:05 - Reply

  Am vazut din ce spuneti dumneavoastra ca nu este obligatoriu sa fac un plan de afaceri pt accesarea finantarii daca imi deschid SRL-D.In schimnb cand am sunat a cei de la Registrul Comertului mi-au spus ca este esential….
  Idea este ca vreau sa imi deschid un SRL-D si nu doresc finantare de la stat, in schimb doresc sa nu platesc contributile de asigurari sociale in primii 3 ani.
  Este posibil?
  Va multumesc frumos

  • admin 29 iulie 2015 at 0:14 - Reply

   Da, este posibil. Cei de la Registrul Comertului nu v-au informat bine.

 72. Eduard 21 iulie 2015 at 7:01 - Reply

  Buna ziua,
  Am citit tot articolul si toate comentariile, va pot contacta legat de cat de eligibil e pentru un SRL-D sa isi desfasoare activitatea pe o cafenea ? (bauturi alcoolice…”legea e gri si poate fi interpretata”)

  • admin 22 iulie 2015 at 0:23 - Reply

   Ne puteti contacta telefonic.

 73. Alexandru 20 iulie 2015 at 12:21 - Reply

  Buna ziua,

  As dori si eu sa imi deschid un SRL-D, domeniu de activitate fiind frizerie sau salon. Daca infiintarea nu este facuta si o fac doar acum mai pot beneficia de programul de la guvern? Precizez ca nu am avut niciodata SRL nici PFA si nici colaborator sau asociat nu am fost.

  Multumesc

  • admin 22 iulie 2015 at 0:22 - Reply

   Puteti aplica la program cat timp sunteti SRLD. Adica primii 3 ani.

 74. andrei 17 iulie 2015 at 0:59 - Reply

  Salut ! Vreau sa deschid o sala de xbox & playstation ce cod caen trebuie sa am ( detin un srld-d) vreau sa vand si sucuri , ceva mancare , cafea etc si foarte important vreau sa inchiriez si narghilea pentru client… se poate? ce ma sfatuiti?
  Va multumesc !

  • admin 20 iulie 2015 at 7:14 - Reply

   Nu ne ocupam de infiintari firme.

 75. Silviu 14 iulie 2015 at 15:27 - Reply

  Buna ziua. vreau sa deschid un magazin mixt (bauturi alcoolice si non-alcoolice,tigari, paste fainoase si derivate,dulciuri,legume-fructe,etc). Pot sa accesez acest program. Mai intai investesc eu bani si dupa aceea statul imi deconteaz? Si care este treaba cu 3 ani ca nu am inteles. MUltumesc.

  • admin 15 iulie 2015 at 5:26 - Reply

   Nu puteti obtine finantare pentru activitati legate de vanzarea de bauturi alcoolice si tutun.

 76. Raluca Stanciu 3 iulie 2015 at 2:22 - Reply

  Am observat ca acest program destinat tinerilor a devenit inactiv incepand cu data de 26.05.2014 datorita epuizarii begetului, sa inteleg ca nu mai sunt sanse de obtinere a unei finantari neramburasbile pt SRL-D?!

  • admin 3 iulie 2015 at 14:37 - Reply

   El se reia in fiecare an. A devenit inactiv pentru 2014. In 2015 se va redeschide.

 77. Aida 15 iunie 2015 at 0:15 - Reply

  Scrie la inceputul materialului ca poate infiinta un SRLD orice persoana indiferent de varsta. Pot infiinta un astfel de srld pentru fiul meu de 10 ani?

  • admin 15 iunie 2015 at 6:02 - Reply

   Trebuie sa aiba peste 18 ani.

 78. Radu 11 iunie 2015 at 11:58 - Reply

  In ce priveste dosarul de achizitii echipamente cu cel putin 3 oferte de la furnizori cum se procedeaza daca furnizorul este unic importator si distribuitor al echipamentelor pe care doresc sa le achizitionez? Multumesc

  • admin 12 iunie 2015 at 20:05 - Reply

   Oferte de la alti vanzatori de pe glob.

 79. alex 22 mai 2015 at 17:16 - Reply

  se poate infiinta un srl-d si sa incepi activitatea doar dupa un an pe firma respectiva?

 80. Florin 18 mai 2015 at 20:19 - Reply

  Pot infiinta un SRL-D alegand ca domenii de activitate:
  1. Expert in legislatia muncii – cod COR 242220
  2. Psiholog

  • admin 19 mai 2015 at 8:06 - Reply

   Da. Dar pentru activitatile unei firme se folosesc codurile CAEN, nu cele COR.

 81. Cristi 13 mai 2015 at 12:30 - Reply

  Buna ziua,

  Detin o interprindere individuala si am si un SRL unde sunt asociat.

  Pot sa deschid un SRL-D cu cinea?

  Mentionez ca acea persoana este eligibila, conform articolului de mai sus insa dorim sa fim amandoi implicati in deschiderea unui SRL-D ( 50/50 ) Administrator si asociat.

  Se poate deschide firma?

  Multumesc,

  • admin 14 mai 2015 at 7:10 - Reply

   Fiecare asociat din SRLD nu trebuie sa mai fi fost asociat in alta firma.

 82. Nicu Valentin 11 mai 2015 at 20:42 - Reply

  Buna seara, doresc sa infiintez un SRL-D. Pentru deschiderea unui magazine cu produse alimentare – nealimentare, fructe si legume , mezeluri , pot comercializa tigari si bauturi alcoolice ? Beneficiind sau nu de cei 10.000 euro pot sa vand tigari sau bauturi alcoolice ? Va multumesc!!

  • admin 12 mai 2015 at 10:43 - Reply

   Legea e gri. Interpretarea ramane la latitudinea dvs.

 83. Arkan 11 mai 2015 at 20:11 - Reply

  Buna ziua,

  Pe data de 20.04.2015 am implinit varsta de 35 ani.

  Tin sa mentionez ca nu am mai avut vreo alta societate comerciala.

  Pot sa mai infiintez un SRL-D?

  Multumesc.

  • admin 12 mai 2015 at 10:41 - Reply

   Da. Limita de varsta a fost eliminata de un an.

 84. Ciprian Foghiș 11 mai 2015 at 18:41 - Reply

  Bună ziua, dacă am 37 de ani și am fost asociat/administrator intr-o firma care este radiata de mai mulți ani, mai pot activa un SRL-D?

  • admin 12 mai 2015 at 10:23 - Reply

   NU.

 85. iulian 5 mai 2015 at 23:31 - Reply

  buna seara, am infiintat luna aceasta un SRL-D pentru o florarie.vreau sa stiu daca pot face finantarea pentru cei 10000 de euro.va multumesc!!

  • admin 6 mai 2015 at 7:28 - Reply

   Activitatea este eligibila.

 86. Arnold Popov 5 mai 2015 at 10:57 - Reply

  Mai este deschis programul de finantare pt. 2015?
  Multumesc

  • admin 5 mai 2015 at 18:02 - Reply

   Nici nu s-a deschis inca anul acesta.

 87. Soptelea Iulia Luminita 30 aprilie 2015 at 21:10 - Reply

  Am rugamintea sa imi raspundeti la urmatoarele:
  1.Daca este eligibila urmatoarea activitate ptr. SRL D pe care vreau sa il infiintez -servicii de copiere si imprimare – cod CAEN 8219 -„Activitatile de copiere/imprimare a documentelor-activitati de tiparire intr-un numar limitat de exemplare”.
  2.Daca ptr. aceasta ativitate doresc sa achizitionez 2-3 imprimante, cheltuiala cu acestea si cu consumabilele necesare derularii activitatii, este eligibila?
  Multumesc.

  • admin 3 mai 2015 at 10:32 - Reply

   Da si da.

 88. cristina 28 aprilie 2015 at 14:53 - Reply

  Buna ziua! Doresc sa deschid un srl-d pentru a produce nada pentru pesti.
  Este unul dintre CAEN-urile eligibile? Multumesc!

  • admin 29 aprilie 2015 at 8:06 - Reply

   Si care este codul pentru activitatea aceasta?

 89. Vali 27 aprilie 2015 at 15:03 - Reply

  Buna ziua,
  Daca doresc sa imi inchiriez masina pentru firma ( SRL-D ) trebuie sa inregistrez undeva acel contract de inchiriere/comodat? Daca da, unde ar trebui facut acest lucru ?
  Multumesc.

  • admin 28 aprilie 2015 at 8:05 - Reply

   Daca e de comandat, nu. Daca e de chirie, la fisc.

 90. elena 20 aprilie 2015 at 15:28 - Reply

  buna ziua daca nu am mai mult de 60 de puncte am fro sansa la cei 10 mii din cate am citit comertul merge rau va multumesc

  • admin 21 aprilie 2015 at 10:56 - Reply

   Depinde cat de mare va fi bugetul.

 91. claudiu 17 aprilie 2015 at 14:40 - Reply

  buna ziua, detin un srl-d infiintat in luna martie 2015. nu am accesat fondul de 10.000, nu am salariati si nu am realizat incasari sau cheltuieli. mai trebuiesc depuse declaratiile fiscale? care ar fi aceastea? multumesc

  • admin 20 aprilie 2015 at 8:16 - Reply

   Evident. Intrebati un contabil cel mai bine.

 92. Bogdan 15 aprilie 2015 at 14:18 - Reply

  Buna ziua,
  as dori sa stiu, daca infiintez un srl-d si din criterii de timp nu reusesc sa aplic la finantarea de 10 000 de euro anul acesta, imi pot desfasura activitatea normal si pot accesa finantarea anul viitor?
  Multumesc anticipat.

  • admin 16 aprilie 2015 at 8:10 - Reply

   Da.

 93. Alex 4 aprilie 2015 at 6:24 - Reply

  Buna ziua. Pot renunta la statutul de SRL-D mai devreme de 3 ani. Care sunt procedurile si care sunt costurile?

  • admin 6 aprilie 2015 at 0:25 - Reply

   Contactati Registrul Comertului. Daca ati luat finantare, in functie de modalitatea de renuntare e posibil sa fie nevoie sa returnati AFN-ul.

 94. Catalin 21 martie 2015 at 14:09 - Reply

  Buna Ziua!
  Daca am infiintat SRL-D in luna Octombrie 2014, am inceput activitatea din luna Februarie 2015 si nu am notificat la OTIMM (nu am stiut de acest aspect) mai pot beneficia de acest program?
  Va multumesc!

  • admin 22 martie 2015 at 8:04 - Reply

   Nu ar trebui sa fie o problema asa mare 🙂

 95. elena 26 februarie 2015 at 15:07 - Reply

  Buna ziua,
  pentru activitatea cu cod CAEN 7711 (Activitati de inchiriere si leasing cu autoturisme si autovehicule rutiere usoare ), este eligibila cheltuiala cu achizitionarea unui microbuz pentru transport pasageri?
  Multumesc!

  • admin 27 februarie 2015 at 9:32 - Reply

   Da

 96. C.Sim 25 februarie 2015 at 20:28 - Reply

  Buna, doresc sa-mi deschid o firma tip srl-d si as dori sa stiu ce coduri caen sunt necesare pentru urmatoarele activitati:
  1) doresc sa import un produs, respectiv o leguma uscata din spania, in forma bruta
  2) vreau sa il ambalez aici in romania si sa il comercializez in urmatoarele forme: prin distributie la diferite magazine,
  3)vanzare online,
  4) directa la persoane fizice printr-un magazin propriu.
  In speranta ca imi veti raspunde multumesc anticipat!

  • admin 26 februarie 2015 at 9:56 - Reply

   Ne ne ocupam de infiintari firme, deci nu stim ce sa va raspundem.

 97. banica sergiu 20 februarie 2015 at 21:24 - Reply

  Buna seara am si eu o intrebare:

  Cod CAEN 2561 pentru „Tratarea si acoperirea metalelor” este eligibil la un srl_d infiintat acum 1 an in urma
  Multumesc

  • admin 21 februarie 2015 at 8:54 - Reply

   Da

 98. Cristea Adrian 20 februarie 2015 at 12:43 - Reply

  Bună ziua
  Doresc sa deschid un magazin unde sa vând narghilele, pipe, foite pentru țigări, scrumiere, brichete, tutun aromat și tutun clasic, țigări electronice și lichid cu nicotina pentru ele. Am reținut xa nu pot sa vând alcool pentru a fi eligibil SRL D, dar tutunul este permis?
  Multumesc

  • admin 21 februarie 2015 at 8:56 - Reply

   Nu.

 99. Violeta 11 februarie 2015 at 10:16 - Reply

  Buna ziua. As avea urmatoarele intrebari legate de un SRL-D:
  1. activitatea transporturi cu taxiuri, CAEN 4932 este permisa?
  2. ce trebuie facut la sfarsitul celor 3 ani pentru a deveni SRL normal?
  3 Odata cu reluarea finantarii in 2015 am inteles ca se vor introduce conditii noi. Stiti cumva care sunt acestea?
  4.din experientele anterioare, cat timp de la inceperea finantarii in anul respectiv sunt fonduri( ma refer la cei 10.000 EUR)?
  5. cum se face finantarea? daca vreau sa achizitionez un bun, vin cu proforma si mi se vireaza 50% din valoare mie in cont, sau direct furnizorului? sau trebuie sa am eu toti banii, sa achit factura si dupa aceea ma indrept catre OTIMMC?
  6. este obligatotoriu sa deschidem cont la CEC, sau programul de finantare se poate poate derula si prin alta banca?

  Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

  • admin 12 februarie 2015 at 8:44 - Reply

   1. Da
   2. Mers la ONRC
   3. Exista un articol pe blog. Trebuie doar sa cititi site-ul.
   4. Se termina destul de rapid
   5. Gasiti problema deja explicata pe site
   6. Pana acum era, de anul asta e posibil sa nu mai fie nevoie.

 100. Gabi80 9 februarie 2015 at 23:08 - Reply

  Un srl-d infiintat in martie 2012 a facut trecerea la srl in 2014, dar are mai putin de 3 ani de activitate, mai poate aplica la acest program? Am trecut la srl pentru a adauga mai multe obiecte de activitate si pentru a nu mai fi nevoiti sa reinvestim profitul. Multumesc

  • admin 10 februarie 2015 at 10:20 - Reply

   Daca nua mai sunteti SRLD, normal ca nu mai puteti.

 101. ALEX 5 februarie 2015 at 0:00 - Reply

  Daca spre exemplu infintez un srl d, nu platesc taxe de infiintare,nu accesez niciun fond, si ulterior dupa o perioada sub un an, as putea sa il transform intr un SRL normal cu drepturi depline?

  • admin 5 februarie 2015 at 8:31 - Reply

   Da, si platiti cam cat v-ar costa un SRL.

 102. Mihai 1 februarie 2015 at 11:46 - Reply

  Am inteles din comentariile postate ca in situatia in care am deja un SRL transformarea acestuia in srl-d nu este permisa, insa intrebarile mele sunt: daca srl.ul detinut nu a avut deloc activitate..nici un n financiar etc. se poate ? sau daca imi infiintez un PFA iar ulterior il transform in SRL-d, este posibil ? multumesc

  • admin 1 februarie 2015 at 18:18 - Reply

   Nu se poate. Puteti infiinta PFA, dar el nu se transforma, ci se inchide si se face un SRLD. Sau se pot pastra ambele.

 103. Tibi 31 ianuarie 2015 at 10:10 - Reply

  Buna ziua!Am infiintat un srl-d am accesat cei 10000 euro am deschis un salon si mi a mers foarte greu intrucat nu am mai reusit sa platesc contributiile de aproape un an,pot cesiona firma cu tot cu proiect european si cu datorii.Intrebarea 2.Cesionarul daca nu a mai avut firma si varsta lui depaseste 35 de ani poate prealua srl-d ul cu tot.?Va multumesc!

  • admin 31 ianuarie 2015 at 12:07 - Reply

   Daca nu a mai avut actiuni niciunde, da.

 104. tataru ana 29 ianuarie 2015 at 19:20 - Reply

  Buna ziua
  A-si dori sa va adresez o intrebare:
  Daca in anul 2009 mi-am infintat un SRL dar nu a fost activ niciodata pot sa imi mai infintez un SRL-D si sa beneficiez de cei 10 OOO EURO de la stat
  Va multumesc

  • admin 29 ianuarie 2015 at 23:39 - Reply

   Nu.

 105. Lucian 27 ianuarie 2015 at 15:55 - Reply

  Vreau sa infiintez un SRL-D pe numele sotiei ,ea fiind angajata la o societate privata cu carte de munca norma intreaga ,perioada nedeterminata. In calitate de viitor administrator de SRL-D isi poate pastra si presta vechiul job?

  • admin 28 ianuarie 2015 at 9:39 - Reply

   Da

 106. silvia 25 ianuarie 2015 at 22:59 - Reply

  Buna ziua! Am un srl-d deschis in 2011, am aplicat pentru cei 10000 euro, s-a aprobat proiectul dar din lipsa fondurilor proprii am renuntat la finantare. Intrebarea mea este daca mai pot aplica anul acesta la acest program cu aceeasi firma si daca nu, mai pot deschide un alt srl-d? Mentionez ca firma nu a avut niciodata activitate. MULTUMESC!

  • admin 26 ianuarie 2015 at 8:57 - Reply

   Daca e din 2011, anul asta nu mai sunteti srld. Deci nu mai puteti aplica.

 107. Adi Cozma 23 ianuarie 2015 at 0:37 - Reply

  1)Buna, as dori sa stiu daca imi infiintez un SRL-D pot sa accesez cei 10.000 Euro pentru o franciza?

  2)Sau daca ii accesez, imi pot infiinta o cafenea proprie?

  3)Contributia mea poate fi si din credit bancar?

  • admin 23 ianuarie 2015 at 8:25 - Reply

   Toate da.

 108. Laurentiu 21 ianuarie 2015 at 18:05 - Reply

  Buna ziua,

  pot sa beneficiez de cei 10000 Euro pentru

  1. SRL-D cu activitate de vanzare echipamente birotica si mobilier, precum si servicii de cosmetica si infrumusetare (salon)
  2 SRL-D cu activitate de plantare, recoltare su procesare si comercializare biomasa pentru echipamente de incalzire cu biocombustibil (regenerabil) – Nu cred ca face parte din activitati agricole

  Multumesc

  • admin 22 ianuarie 2015 at 9:22 - Reply

   Da si da.

 109. Dan 19 ianuarie 2015 at 16:07 - Reply

  Buna ziua,

  1. Vreau sa infintez un SRL-D pentru un site -web de vanzare si/sau intermedieri imobiliare , fara sa accesez cei 10.000 de euro se poate?
  2. Sediul social vreau sa il am intr-un apartament, am nevoie de aprobarea vecinilor?
  3. Ca sa am sediul social intr-un apartament trebuie sa schimb destinatia?

  • admin 19 ianuarie 2015 at 21:18 - Reply

   1. Nu
   2. Da
   3. Nu.

 110. Cristina 17 ianuarie 2015 at 11:52 - Reply

  Buna,

  Daca am domiciliul in judetul Mures, pot infiinta un SRL – D in judetul Sibiu?
  Sau este nevoie sa schimb domiciliul?
  Multumesc!

  • admin 18 ianuarie 2015 at 11:36 - Reply

   Puteti infiinta unde vreti in Romania. Sediul social determina la ce ONRC sa mergeti.

 111. Tiberiu 16 ianuarie 2015 at 14:36 - Reply

  Ce contributii ar trebui sa platesc catre stat daca imi infiintez un srl-d, sunt angajat unic si nu aplic pentru finantare ? Sunt curios daca m-ar avantaja mai mult decat un pfa. Multumesc

  • admin 17 ianuarie 2015 at 10:17 - Reply

   Impozit pe venit 3% si taxele si impozitele aferente ale unui salariu. Fara CAS-ul din partea angajatorului.

 112. georgette 10 ianuarie 2015 at 21:18 - Reply

  buna seara ! as dori sa stiu daca pentru a infiinta o clatitarie, se pot solicita cei 10 000 € ? va multumesc

  • admin 12 ianuarie 2015 at 9:23 - Reply

   Da

 113. DAN 8 ianuarie 2015 at 22:59 - Reply

  Buna seara,
  Vreau sa imi fac un srl -d in domeniu medical,mai exact cu activitate in Tehnica dentara!
  intrebarea mea este :Este eligibil aceast domeniu?

  • admin 10 ianuarie 2015 at 17:55 - Reply

   Da

 114. GETA 12 decembrie 2014 at 8:10 - Reply

  Buna ziua,

  Pot construi pe terenul mai sus mentionat( achizitionat prin program) dupa expirarea celor 3 ani de la infiintarea SRL-D si o casa ?

  • admin 15 decembrie 2014 at 8:51 - Reply

   Da

 115. dorin123 11 decembrie 2014 at 19:02 - Reply

  Salut. Eu mi am deschis o firma SRL-D de pe 15 ianuarie 2014,dar pana in momentul de fata nu a avut activitate.
  Daca doresc ca in ianuarie sa incep activitatea voi functiona 3 ani?sau doar 2 ani ca SRL-D? nu doresc sa accesez fonduri. Vreau doar sa mi deschid activitatea ca firma neplatitoare de TVA.Ms

  • admin 15 decembrie 2014 at 8:50 - Reply

   Functionati ca SRL-D pana la finalului anului in care impliniti 3 ani. Deci practic sunteti SRL-D 3 ani, 11 luni si jumatate.

 116. Zamfir 7 decembrie 2014 at 15:02 - Reply

  Buna, de exemplu dupa infiintarea SRL-D, cat timp am la dispozitie sa aplic la program?

  • admin 8 decembrie 2014 at 8:25 - Reply

   Cat timp sunteti srl-d. Primii 3 ani.

 117. GETA 4 decembrie 2014 at 10:06 - Reply

  Buna ziua,

  Intentionez sa achizitionez un teren de 1200 mp intravilan+extravilan in zona rurala, iar actele de vanzare-cumparare sa le intocmesc in ianuarie, pt infiintare si finantare SRL-D sa aplic tot in ianuarie, am 33 ani, iar pe teren intentionez sa construiesc un spatiu de procesare si depozitare conserve legume ( produse traditionale: dulceturi, compoturi, muraturi ). In acest caz mai pot benefica de decontarea cheltuielilor ??

  Multumesc !

  • admin 8 decembrie 2014 at 8:26 - Reply

   Se deconteaza doar cheltuielile efectuate dupa semnarea contractului de finantare.

 118. Madalina 15 noiembrie 2014 at 16:36 - Reply

  Buna ziua!Neplata contribuţiilor sociale din partea angajatorului este conditionata de a avea un anumit numar de angajati minim sau maxim?

  • admin 16 noiembrie 2014 at 8:28 - Reply

   Nu

 119. George 4 noiembrie 2014 at 14:25 - Reply

  Buna, daca imi pierd statutul de SRL-D în timpul derulării programului fara ca sa fii beneficiat de cei 10.000 euro, ce se intampla?

  Multumesc

  • admin 4 noiembrie 2014 at 21:26 - Reply

   Nimic.

 120. Tudora 18 octombrie 2014 at 14:50 - Reply

  Buna ziua,

  Daca am o intreprindere individuala deschisa in 2011 pentru a accesa fonduri europene,fonduri pe care le-am si primit, si vreau sa inchid aceasta firma si sa accesez cei 10.000E pentru infiintarea unui Srl-D,mai pot face acest lucru.

  Multumesc.

  • admin 19 octombrie 2014 at 23:00 - Reply

   Da

 121. george 11 octombrie 2014 at 9:24 - Reply

  Buna ziua,
  Este eligibil pentru srl d magazin articole de pescuit ?
  Multumesc

  • admin 13 octombrie 2014 at 8:19 - Reply

   In Ghidul Solicitantului precum si in OUG 6/2011, ambele de pe acest site, regasiti lista codurilor neacceptate. Daca nu sunt printre ele, inseamna ca activitatile dvs sunt eligibile.

 122. Alex 10 octombrie 2014 at 10:08 - Reply

  Buna ziua! Am un S.R.L.-D iar ca si cod CAEN am 5610 Restaurante. In activitatea pe care o voi intreprinde voi fi nevoit sa vand si bauturi alcoolice. La ce riscuri si sanctiuni ma expun in acest caz. Mentionez ca nu doresc sa accesez niciun fel de fonduri. Multumesc!

  • admin 13 octombrie 2014 at 8:16 - Reply

   Se poate vinde.

 123. Raileanu Monica 7 octombrie 2014 at 8:50 - Reply

  Buna ziua. Am un SRL-D infiintat in martie 2014 si as vrea sa stiu daca pot sa suspend activitatea si daca ma costa ceva. Multumesc!

  • admin 9 octombrie 2014 at 11:05 - Reply

   Preturile exacte le puteti afla la ONRC.

 124. Anghel Ionut 29 septembrie 2014 at 17:23 - Reply

  Buna ziua! Mi-au iesit actele de la srl-d miercurea trecuta pe 24.09.2014 si as vrea sa stiu daca nu am nevoie de fonduri acum, mai trebuie sa fac notificarea in termen de 10 zile la OTIMMC TARGOVISTE?
  Mentionez ca la adresa de pe internet nu exista in Targoviste, si numerele de telefon date acolo nu sunt valide ca OTIMMC.
  1.Unde sa trimit notificarea cu cui, copie ci, notificare?
  2.Ce se intampla daca nu trimit? Iau vreo amenda sau imi pierd calitatea de srl d?

  • admin 1 octombrie 2014 at 9:05 - Reply

   1. Trimiteti la OTIMMC Ploiesti.
   2. Nu exista o sanctiune.

 125. Sebastian Gruia 17 septembrie 2014 at 12:47 - Reply

  Buna ziua,

  In fisierul ” Ghidul -tineri-2014-3″ am gasit urmatoarea fraza:
  – INVESTIŢIILE ÎN ACTIVE CORPORALE referitoare la:
  a)Terenuri pentru realizarea de construcţii/amenajare efectuate în cadrul proiectului, destinate activităţii pentru care s-a solicitat finanţarea;
  Din aceasta fraza inteleg ca amenajarile la spatiul unde se desfasoara activitatea sunt eligibile, am vazut ca dumeneavoastra sustineti contrariul. Va rog daca se poate sa ma lamuriti.
  As mai vrea sa stiu daca intr-un SRL-d cel care infiinteaza SLR-ul poate avea calitatea de angajat fiind scutit astfel de plata CAS si daca al doilea angajat poate fi pensionar.

  Multumesc

  • admin 21 septembrie 2014 at 11:06 - Reply

   Trebuie in cadrul proiectului sa cumparati terenul, sa contruiti si sa amenajati pe el. Doar daca se intampla toate acestea in acelasi timp, amenajarea din acest tot unitar este eligibila. Separat nu e. Cei doi angajati poti fi asociatul si un pensionar.

 126. Anghel Ionut 17 septembrie 2014 at 8:46 - Reply

  Foarte bun site-ul Dumneavoastra! Multumim pentru indrumari!
  Mai am si eu o intrebare, tot in genul colegului de mai sus:
  Am inteles ca trebuie maxim 5 coduri caen si de exemplu eu vreau sa imi fac un SRL – D in IT si am gasit pe internet codurile caen sa zicem:
  codul 63: activitati de servicii informatice care mai cuprinde:
  631 Activitati ale portalurilor web, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe
  6311 Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe 7230* 6311 7240*
  6312 Activitati ale portalurilor web 7240* 6312
  639 Alte activitati de servicii informationale
  6391 Activitati ale agentiilor de stiri 9240* 6391
  6399 Alte activitati de servicii informationale n.c.a 7487* 6399
  INTREBARI:
  1. POT BAGA COD CAEN 63 si le cuprinde pe toate cele subcoduri si se pune ca un singur cod CAEN bagat si mai imi raman de bagat 4 coduri?

  Multumesc pentru ca ne ajutati si ne scutiti de drumuri multe pentru aceste lamuriri. Sanatate multa!

  • admin 21 septembrie 2014 at 11:00 - Reply

   63 e clasa. Grupa e aceea cu 3 cifre. Deci ve aveti mai sus sunt coduri din 2 grupe. 631 si 639.

 127. Florina Ungur 16 septembrie 2014 at 20:43 - Reply

  Bună ziua,

  Atunci când completez Actul constitutiv (formular descărcat de pe site-ul dvs) pentru un SRL-D care are ca obiect principal de activitate Xerox şi ocazional vânzare de produse de papetărie, la „Domeniu de activitate” ce trebuie să scriu?
  Este vreo formulare standard sau scriu pur şi simplu „Activităţi de fotocopiere” ?

  Apoi, la „Alte activităţi” scrie că trebuie să aleg încă 4 grupe sau coduri CAEN. Dacă vreau ca activităţi secundare mai multe activităţi care sunt cuprinse într-o singură grupă trebuie să trec doar grupa sau fiecare activitate separat (fiecare cod de 4 cifre)? Sau scriu atât grupa din care fac parte, cât şi activităţile individual?

  Prin urmare, ca şi SRL-D pot să am mai mult de 4 activităţi secundare, atât timp cât ele sunt cuprinse maxim 4 grupe?

  Vă mulţumesc mult!

  • admin 17 septembrie 2014 at 1:38 - Reply

   Trebuie sa alegeti codurile CAEN care vi se potrivesc din lista de coduri CAEN Rev 2. Treceti fiecare cod separat in act.

 128. Anghel Ionut 16 septembrie 2014 at 11:40 - Reply

  Buna ziua! Vreau sa imi fac un srl -d, nu am mai avut pana acum firma, am 31 ani, nu vreau finantare de nici un fel si ma intereseaza: 1. pot sa nu am nici un angajat?
  2. daca dupa un timp cand ma hotarasc ma pot angaja pe mine cu 2 ore pe zi?
  Va multumesc!

  • admin 17 septembrie 2014 at 1:36 - Reply

   Da si da

 129. Alex 14 septembrie 2014 at 21:58 - Reply

  Am un PFA. Trebuie sa il radiez inainte de a infiinta SRL-D?

  • admin 14 septembrie 2014 at 22:01 - Reply

   Nu

 130. dorel 14 septembrie 2014 at 17:52 - Reply

  Am infiintat un SRL-D anul acesta. Am beneficiat de scutirea de cas pentru 4 salariati dar nu am accesat fonduri. Ce implica renuntarea la statutul de srl-d si ce presupune ? As putea suspenda activitatea si in ce conditii ? Care ar fi solutia legala cea mai buna pentru a nu mai avea statutul de srl-d ?

  Va multumesc.

  • admin 14 septembrie 2014 at 22:42 - Reply

   Trebuie sa va adresati ONRC-ului pentru aceste intrebari.

 131. laurentiu 9 septembrie 2014 at 14:36 - Reply

  Buna ziua,
  As vrea sa incep o mica afacere sa achizitionez o rulota comerciala si sa vand legume fructe intr-un mic cartier,am facut un credit de nevoi personale,ce trebuie demersuri trebuie facute pentru a pune pe picioare mica afacere si sa accesez ce 10.000euro dati de stat.Multumesc.

  • admin 10 septembrie 2014 at 7:20 - Reply

   Banii se pot accesa abia anul viitor. Ne puteti contacta telefonic pentru mai multe detalii.

 132. Werner 7 septembrie 2014 at 13:21 - Reply

  Buna ziua.

  Am de gand sa infiintez un SRL-D, fara a accesa fondurile; dar am cateva intrebari.

  1. Pot folosi aceasta formula: doi angajati cu jumatate de norma, plus administratorul care nu e angajat?

  2. Pot folosi aceasta formula: doi angajati pe doua ore fiecare, plus administratorul care nu e angajat?

  3. Administratorul daca nu e angajat la aceasta firma, trebuie sa plateasca ceva taxe?

  4. Administratorul fiind student, are ceva beneficii pentru el sau societate?

  Multumesc.

  • admin 7 septembrie 2014 at 19:52 - Reply

   1. Da
   2. Da
   3. Nu
   4. Nu stiu.

 133. loryca 29 august 2014 at 12:57 - Reply

  trebuie să ai doar jumătatea ta aferentă fiecărei trageri în parte în momentul în care ai de gând să o faci…cum trebuie sa am , mai exact..cash..intr-un cont……?

  • admin 31 august 2014 at 20:26 - Reply

   In contul de la CEC, prin intermediul caruia se implementeaza programul.

 134. Alex 14 august 2014 at 7:25 - Reply

  Daca am facut doar rezervarea de nume (firma) , si nu am continuat demersurile in cele 3 luni de zile , imi mai pot infiinta SRL-D , sau am pierdut acest drept? Multumesc.

  • admin 14 august 2014 at 9:52 - Reply

   Se poate infiinta srl-d.

 135. Mihaela 13 august 2014 at 11:17 - Reply

  Buna ziua,
  Intrebarea mea este urmatoarea: care este momentul in care firma ar trebui sa incheie contractele de munca ale celor doi angajati, la inceperea activitatii(comert) sau la prima tragere?

  • admin 14 august 2014 at 9:54 - Reply

   La prima tragere.

 136. Bogdan 11 august 2014 at 22:32 - Reply

  Buna,
  Vreau sa infiintez un SRL-D in domeniul turismului si am ales 4 grupe caen (799, 493, 791 si 461). Acestea sunt eligibile pentru fonduri?
  Ms

  • admin 13 august 2014 at 8:42 - Reply

   Da

   • Bogdan 13 august 2014 at 15:17 - Reply

    Voi avea sediul social in Ploiesti, dar activitatea o voi desfasura in alt judet. Trebuie sa fac acolo un punct de lucru?
    Ms

    • admin 14 august 2014 at 9:54 - Reply

     Depinde ce activitate aveti. Daca o sa aveti magazin, da. Daca o sa faceti consultanta manageriala la sediul clientilor, nu.

     • Bogdan 15 august 2014 at 20:08

      Activitatea prncipala va fi inchirierea de autovehicule cu operator.

     • admin 15 august 2014 at 21:08

      Atunci nu e nevoie.

 137. Ina 8 august 2014 at 19:21 - Reply

  Buna,
  Pot infiinta un SRL-D daca sunt angajata cu 8 ore? Pot sa fiu administrator cu 2 ore?
  Multumesc,

  • admin 11 august 2014 at 6:14 - Reply

   Da

 138. Adriana 30 iulie 2014 at 14:43 - Reply

  Buna ziua,
  Sunt tentata sa deschid un SRL-D pentru o afacere in mediul virtual. Mai exact un site cu textile. Nu voi apela la beneficiile ce vin cu deschiderea unui SRL-D (cel putin nu acum.
  Pentru aceasta activitate am nevoie de un angajat cu norma intreaga?
  Se preteaza acesta forma de societate pentru activitatea dorita?
  Cei 50% din profit pot fi reinvestiti si in publicitate?

  Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

  • admin 1 august 2014 at 19:00 - Reply

   Nu aveti nevoie de angajat, puteti face srl-d, iar reinvestirea o puteti interpreta mai degraba ca: sa nu scoti mai mult de 50% din profit din firma ca dividente. Deci da.

 139. Angelica 30 iulie 2014 at 11:26 - Reply

  Buna ziua,
  este posibil sa imi deschid un SRL-D anul acesta, dar sa incep activitatea abia anul viitor? trebuie sa platesc ceva taxe chiar daca nu am activitate?

  • admin 30 iulie 2014 at 12:39 - Reply

   Puteti deschide acum. Daca nu aveti venit, nu trebuie platit nimic, dar trebuie depuse declaratii.

   • Georgiana 13 octombrie 2015 at 21:31 - Reply

    Buna seara! Imi puteti spune va rog, ce declaratii se depun si unde, in cazul in care nu imi incep activitatea anul acesta , desi am infiintat firma,si nu am nici un venit? Multumesc anticipat

    • admin 14 octombrie 2015 at 0:05 - Reply

     O contabila va poate lamuri. Sau intrebati la ANAF.

 140. Mihai 26 iulie 2014 at 14:06 - Reply

  Buna ziua am niste nelamuriri daca sa aplic pentru SRL-D sau pentru SRL:
  1. Am obligatia de a avea 21 angajati(pentru SRL-D )? chiar daca nu vreau sa obtin acele fonduri ?
  2.Trebuie sa reinnvestesc anual cel putin 50% din profitul realizat in anul fiscal precedent?(SRL-D)
  Va rog astept raspuns cat mai repede deoarece am pornit in deschiderea firmei adica mi-am rezervat deja numele firmei

  • admin 27 iulie 2014 at 22:32 - Reply

   1. Nu
   2. Da

 141. Georgiana 25 iulie 2014 at 2:54 - Reply

  Buna ziua,
  As dori sa stiu daca un SRL-D care are ca activitate serviciile de consignatie poate fi eligibil pt accesarea acestor fonduri de la stat?
  Multumesc

  • admin 27 iulie 2014 at 22:31 - Reply

   Ce cod CAEN folositi? Puteti verifica manual codurile caen excluse in ghidul solicitantului.

 142. Marius Marica 15 iulie 2014 at 13:58 - Reply

  Ati putea sa-mi spuneti daca pentru activitati de training, consulatanta, coaching este adecvat un SRL-D? Multumesc.Se pot pune oricate coduri CAEN in afara de cele neeligibile?

  • admin 18 iulie 2014 at 0:14 - Reply

   Sunt eligibile activitatile. Se pot pune coduri CAEN din maximum 5 grupe.

 143. Madalina 9 iulie 2014 at 11:30 - Reply

  Va rog sa-mi spuneti, daca suspend activitatea unui SRL – D din cauza lipsei de angajati,
  contributiile angajatorului de care initial am fost scutiti, se returneaza?

  • admin 9 iulie 2014 at 22:50 - Reply

   Nu.

 144. Alex 8 iulie 2014 at 9:16 - Reply

  Vreau sa deschid un market situat pe litoral, unde se vor comercializa atat bauturi alcoolice, cat si alimente, dulciuri, si diverse alte bunuri. Ma intereseaza daca aceasta activitate se incadreaza in planul de finantare srl d , daca se califica investitiile in echipamente, marfa , chirie, renovarea spatiului in aceasta finantare. Am citit undeva ca nu se incadreaza in program comercializarea de bauturi alcoolice. Astept un raspuns. Multumesc

  • admin 9 iulie 2014 at 22:45 - Reply

   Nu puteti aplica cu un cod caen dedicat vanzarii bauturilor alcoolic. Daca o sa fie pe litoral, e posibil sa fie sezonier si atunci e posibil sa fie dezavantajos avand in vedere faptul ca trebuie sa mentineti continuu 2 angajati cel putin timp de 3 ani. Renovarea nu este eligibila, restul da.

 145. Mihai 1 iulie 2014 at 21:48 - Reply

  Buna ziua,
  persoanele, ce urmeaza sa fie angajate, pot fi angajate pe perioada nedeterminata dar cu norma partiala ?
  Multumesc.

  • admin 2 iulie 2014 at 8:22 - Reply

   Nu.

 146. Cersamba 29 iunie 2014 at 18:57 - Reply

  Buna! Vreau sa deschid un SRL-D firma de curatenie si amenajari interioare in bucuresti, am 26 de ani si cu mine va mai fi asociat un italian ce are peste 45 de ani…si vroiam sa stiu daca face parte si el ca administrator la aceasta firma mai pot obtine finantare de la stat anul viitor in cazul in care as vrea sa ma inscriu cand se vor deschide inscrierile si daca e posibil sa obtin acest ajutor in domeniul asta.Va multumesc!

  • admin 1 iulie 2014 at 2:32 - Reply

   Momentan nu poate fi si el administrator. Doar asociatul poate fi.

 147. Clapon Ana-Maria 23 iunie 2014 at 9:36 - Reply

  Buna ziua!Avem un SRL-D deschis de anul acesta,se poate ca activitatea sa ne-o desfasuram in alta tara?

  • admin 23 iunie 2014 at 19:00 - Reply

   Depinde de legislatia țării respective.

 148. negoita pompiliu 18 iunie 2014 at 20:39 - Reply

  buna seara.am si eu o intrebare?sant persoana cu handicap in varsta de 46 de ani.ma pot angaja la un srl-d prin conventie de la somaj [ acesibila personelor care au implinit 45 de ani ]si in acelasi timp sa beneficiez de toate scutirile aferente unui srl-d?multumesc anticipat

  • admin 20 iunie 2014 at 9:48 - Reply

   Da

 149. Teodora 18 iunie 2014 at 9:19 - Reply

  Buna ziua,

  va rog sa imi spuneti pana cand se fac inscrierile anul acesta in vederea obtinerii de fonduri. Acum m-am hotarat in privinta aplicarii la program. Este afisat undeva calendarul depunerilor?

  Multumesc anticipat.

  • admin 18 iunie 2014 at 10:21 - Reply

   Inscrierile s-au inchis anul acesta. Se vor deschide din nou anul viitor.

 150. Brandusa 18 iunie 2014 at 8:15 - Reply

  Buna ziua!Este adevarat ca in maxim 60 de zile de la infiintare unui SRL-D este obligatoriu sa ai cel putin 1 angajat? Multumesc.

  • admin 18 iunie 2014 at 10:20 - Reply

   Nu este adevarat.

 151. liliana 16 iunie 2014 at 19:04 - Reply

  Buna Ziua,

  Se poate transforma un SRL – infiintat pe 19 mai 2014, intr-un SRL-D?
  daca da, ce trebuie sa fac pentru aceasta?
  mentionez ca indeplinesc conditiile cerute pentru infintarea unui SRL-D, doar ca nu am aflat de aceasta in timp util.

  Multumesc

  • admin 17 iunie 2014 at 10:52 - Reply

   Nu se mai poate.

 152. Dorin 16 iunie 2014 at 15:28 - Reply

  Trebuie aprobarea/instiintarea AIPPIMM-ului ca sa beneficiez de scutirea CAS-ului pt. angajati? Mentionez ca nu am accesat cei 10.000 euro.
  Multumesc.

  • admin 17 iunie 2014 at 13:33 - Reply

   Nu

 153. Dan 15 iunie 2014 at 21:11 - Reply

  Doresc sa deschid un SRL-D pentru activitati de infrumusetare. As putea sa accesez cei 10.000 E ?
  Totodata pentru activitati de constructii as putea accesa cei 10.000 Euro?

  Normal, una din doua.

  Astept raspuns.

  Multumesc,
  Dan.

  • admin 15 iunie 2014 at 23:01 - Reply

   Se poate oricare dintre cele doua.

 154. Balica Eugen 5 iunie 2014 at 1:11 - Reply

  Buna ziua!

  Daca in urma infiintarii unui SRL-D nu am accesat acei 10000 de euro, pot obtine/aplica pentru un credit la CEC Bank?

  Multumesc anticipat!

  • admin 5 iunie 2014 at 13:15 - Reply

   Puteti. Dar se da mai greu.

 155. Alina 3 iunie 2014 at 18:03 - Reply

  Buna ziua,

  Imi puteti confirma va rog daca in acest moment banii alocati (10.000 eur ) mai sunt in vigoare?

  Am fost informata ca nu mai sunt disponibili din data de 25.05.2014.

  • admin 4 iunie 2014 at 23:36 - Reply

   S-a închis sesiunea de înscrieri pe anul acesta.

 156. BARBU MARIANA 2 iunie 2014 at 12:46 - Reply

  in cazul in care nu are accesata finantarea se mai depune bilantul la agentia de implementare si plati daca nu au luat fondur

  • admin 4 iunie 2014 at 22:13 - Reply

   Nu

 157. BARBU MARIANA 24 mai 2014 at 13:00 - Reply

  daca nu se acceseaza 10000euro si este srl-d ,incit timp poate angaja 2persoane de la data infiintarii 14.05.2014si daca are scutirea de cas aferenta celor 2persoane ,va multumesc

  • admin 25 mai 2014 at 11:12 - Reply

   Daca nu accesati cei 10.000 de euro, nu sunteti obligata sa aveti angajati. Pentru scuritea de la CAS trebuie sa aveti in 2 angajati cu norma intreaga.

 158. gal lavinia mihaela 23 mai 2014 at 10:50 - Reply

  pentru culturi de catina,lavanda si sparanghel pot primi cei10000 euro?

  • admin 25 mai 2014 at 11:13 - Reply

   Cresterea plantelor nu este eligibila. Scrie deja chiar pe aceasta pagina.

 159. Danut 16 mai 2014 at 17:00 - Reply

  Buna ziua,
  In urma infiintarii unui SRL-D doresc sa stiu daca nu accesez acei 10.000 de Euro, este obligatoriu angajarea a 2 persoane?

  Va multumesc

 160. Cristian 12 mai 2014 at 15:05 - Reply

  Buna ziua,
  In urma infiintarii unui SRL-D doresc sa stiu daca nu accesez acei 10.000 de Euro, mai este necesara reinvestirea a 50 % din profit?

  Va multumesc

 161. ela 11 mai 2014 at 22:53 - Reply

  Buna ziua,

  In anul 2002 a infiintat cu sotul un SRL care nu a avut activitate si pe care l-am vandut la foarte scurt timp dupa aceea odata cu divortul.
  Mai pot aplica pentru SRL-D?
  Multumesc

 162. leonard 9 mai 2014 at 18:20 - Reply

  buna ziua !pt optica mobila pot accesa aceste fonduri,prin srl-d?

 163. Cristina 29 aprilie 2014 at 17:11 - Reply

  Avem un SRL -D care activeaza pe piata de 2 ani. Mai pot accesa Programul SRL -D?

  • admin 30 aprilie 2014 at 9:15 - Reply

   Da

 164. cosmin 24 aprilie 2014 at 9:41 - Reply

  buna ziua ! la sfarsitul celor 3 ani SRL-D devine automat SRL sau trebuiesc depuse niste acte ?
  Daca eu sunt asociat unic si angajat , mai angajez o persoana ca sa fie 2 angajati cum este cerut… jumatate din ambele salarii sunt decontate ? toate lucrurile care sunt decontate trebuiesc platite prin cec bank ? va multumesc

  • admin 24 aprilie 2014 at 9:57 - Reply

   Trebuie sa faceti modificarea la Registrul Comertului. Jumătate din salarii poate fi platita din banii din program. Si da, toate trebuie prin CEC.

 165. Samuel Podina 23 aprilie 2014 at 1:24 - Reply

  Daca am interprindere individuala pot sa imi deschid SRL-D?

  • admin 23 aprilie 2014 at 13:51 - Reply

   Da

   • Sur catalin 21 noiembrie 2015 at 23:34 - Reply

    Buna am deschis recent de 2 saptamini srl d intrebarile sunt in cazul in care nu doresc sa beneficiez de nimica sa scot bani doar ca lam facut gratuit trebuie sa investesc 50 suta ce obligati am ca srl d , am o angajata doar cu 2 ore cum pot renunta la srl d si sa fiu srl normal multumesc

    • admin 23 noiembrie 2015 at 8:51 - Reply

     Am mai raspuns deja la intrebari pe site. Spor la citit.

 166. Duminicescu Emilia 16 aprilie 2014 at 0:00 - Reply

  Buna seara!
  Daca doresc sa infiintez un srl-d si doresc sa-mi acordati consultanta care sunt costurile pe care le percepeti?
  Multumesc!

  • admin 16 aprilie 2014 at 12:17 - Reply

   Va rog sa ne contactati pentru a va face o oferta personalizata.

 167. eli zaburda 11 aprilie 2014 at 17:30 - Reply

  la ob de activitate transport Marfa pot cere finantare pentru un camion?

  • admin 14 aprilie 2014 at 7:18 - Reply

   Obiectul de activitate este eligibil, insa achizitionarea mijloacelor de transport pentru acest cod caen nu este eligibila. Oricum ar fi trebuit sa le luati noi si cu banii jos.

 168. eli zaburda 10 aprilie 2014 at 20:54 - Reply

  daca certificatul de inmatriculare este emis in data de 04.03.2014 se poate inregistra
  pe site pentru finantare ca srl-d pentru achizitionarea unui calandru ?
  pana cand se pot depune cereri pentru finantare ?

  • admin 11 aprilie 2014 at 8:12 - Reply

   Da. Inscrierile se vor inchide la epuizarea bugetului. Inca sunt deschise.

 169. Razvan 9 aprilie 2014 at 9:51 - Reply

  Se poate finanta comertul cu textile? pot include in acest program comertul cu textle?

  • admin 9 aprilie 2014 at 21:10 - Reply

   Da

 170. eli zaburda 7 aprilie 2014 at 22:48 - Reply

  daca nu am anuntat in 10 zile de la infiintare mai pot apela la finantare ca un srl-d ?

  • admin 9 aprilie 2014 at 21:10 - Reply

   Da, dar trimiteti documentele cat mai repede.

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×