Programul minimis va debuta in ianuarie 2014

//Programul minimis va debuta in ianuarie 2014

Programul minimis va debuta in ianuarie 2014

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hotărârea pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii a fost publicate ieri în Monitorul Oficial.

Printre principalele modificari amintim de:

– Ajutorul de minimis va avea o valoare maximă de 100.000 de euro, reprezentand o contributie de maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile

– Numărul estimat de IMM-uri beneficiare va fi de aproximativ 1111.

– Înscrierea se va face online timp de 10 zile, completându-se un formular simplu, urmând ca ulterior acestei perioade, planurile de afaceri si intreg dosarul fizic sa fie depus la sediile OTIMMC-urilor din întreaga ţara în termen de maximum 10 zile lucrătoare.

– Finanţarea se obţine în funcţie de un punctaj obţinut raspunzând la 4 intrebări obiective disponibile in cadrul formularului online: Categoria IMM, Numărul de locuri de muncă realizate, Locatia implementării proiectului şi sectorul pe care se acceseaza.

– Firmele participante vor trebui să aibă o vechime de peste 1 an şi să aibă codul CAEN autorizat cu 3 luni înaintea datei completarii formularului de înscriere

Mai multe detalii precum si grila de punctaj o puteti obţine accesând monitorul oficial postat mai jos.

Potrivit Oficiilor OTIMMC din ţară, înscrierea în programul de minimis va începe la jumătatea lunii ianuarie 2014, urmând ca până la finalul acestui an să fie publicat şi ghidul solicitantului.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By | noiembrie 13th, 2013|Blog - Planul de afaceri|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×