Programul Start 2013 se va deschide in curand

//Programul Start 2013 se va deschide in curand

Programul Start 2013 se va deschide in curand

Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare START 2013 se va deschide la inceputul lunii iunie. Potrivit surselor interne, ne aşteptăm ca la finalul acestei saptămâni, sau cel mai târziu saptamana viitoare, Directia pentru Implementarea Programelor si Proiectelor pentru IMM-uri sa afişeze varianta finala a Procedurii Programului, inclusiv Anexele, Modelul de plan de afaceri START si evident, modalitatea de evaluare.

Programul START 2013 va oferi intreprinzatorilor posesori de SRL sau SRL-D nu mai vechi de 2 ani, posibilitatea de a obtine o finantare nerambursabila de pana la 100.000 de lei, ceea ce reprezinta o contributie din partea statului de 70%. Intreprinzatorul trebuie sa aduca un aport propriu de 30% plus TVA-ul aferent cheltuielilor purtatoare din proiect. Sursa aportului propriu poate fi asigurata de economiile personale ori dintr-un credit achizitionat in cadrul programului.

Noutatea anului acesta va fi reprezentata de modalitatea de evaluare in cadrul Programului Start 2013. Spre deosebire de anii trecut, cand in cadrul Programului START, o comisie evalua subiectiv fiecare plan de afaceri, acum evaluarea se va face online, obiectiv, completând planul de afaceri START şi raspunzând la o serie de intrebări pentru care se va primi un punctaj. Firmele cu cel mai bun punctaj, vor obţine finanţare. 

Mai multe detalii despre Programul Start, precum si proiectul de ghid de procedura le găsiţi pe pagina dedicată. In momentul in care vor aparea documentele oficiale, pagina va fi actualizată corespunzător.

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre Programul START sau sa te anuntam noi cand apar primele informatii oficiale definitive, nu ezita sa ne contactezi.

By | mai 27th, 2013|SRL-D|4 Comments

About the Author:

4 Comments

 1. Robert 13 august 2014 at 22:19 - Reply

  Observ că în categoria SRL-D ultimele articole se referă doar la programul din 2013. Am înțeles că programul de finanțare de anul acesta, 2014 a epuizat deja fondurile.

  Vă rog să-mi spuneți când se vor relua înscrierile și ce șanse am dacă înfințez acum, in ultima parte a lui 2014 un SRL-D să primesc finanțare în 2015 ?!?

  Mulțumesc 😉

  • admin 14 august 2014 at 9:53 - Reply

   Inscrierile se vor relua in prima parte a lui 2015, nu se stie exact momentan. Puteti infiinta acum un SRL-D si puteti aplica pe 2015 fara vreun dezavantaj la obtinerea finantarii. Cu toate acestea, daca nu aveti nevoie de srl-d pana la anul, mai bine il infiintati atunci.

 2. mitrea 10 iulie 2013 at 10:25 - Reply

  buna ziua!care sunt conditiile care trebuiesc a fii respectate pentru acordarea unui credit bancar?multumesc

  • admin 11 iulie 2013 at 9:50 - Reply

   Conditiile pentru acordarea unui credit bancar depinde in functie de fiecare banca in parte. Cel mai bine se discuta aceste conditii cu un reprezentat al fiecare banci in parte.

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×