Propuneri bugete programe finantare nerambursabila 2015

//Propuneri bugete programe finantare nerambursabila 2015

Propuneri bugete programe finantare nerambursabila 2015

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Potrivit Anexei nr. 3 la Legea 186/2014 privind Legea bugetului de stat pe anul 2015, suma alocata pentru programele dedicate IMM-urilor, derulate de catre Ministerul Energei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri este de 166.879 mii lei, defalcata astfel:

 • Programul national multianual 2002 – 2020 de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri: 13.300 mii lei
 • Programul national multianual 2002 – 2020 pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului: 1.700 mii lei
 • Programul UNCTAD EMPRETEC Romania pentru sprijinirea dezvoltarii IMM: 1.000 mii lei
 • Programul national multianual 2005 – 2020 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM: 1.000 mii lei
 • Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare – START: 20.000 mii lei
 • Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata: 30.000 mii lei
 • Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor apartinand intreprinzatorilor debutanti: 29.879 mii lei
 • Schema de ajutor de minimis pentru IMM: 70.000 mii lei (restanti de plata din acordurile de finantare semnate in anul 2014. Mentionam ca prin Legea bugetului de stat pentru anul 2015, nu a fost alocata suma de 205 000 mii lei, aferenta acordurilor de finantare incheiate pentru anul 2015, conform HG nr.274/2013.

Momemtan insa, fondurile sunt blocate, urmand a fi accesibile abia dupa primul trimestru, astfel incat inscrierile la programele de mai sus se vor derula abia din luna aprilie, martie cel mai devreme.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By | februarie 5th, 2015|Blog - Planul de afaceri|2 Comments

About the Author:

2 Comments

 1. Barlescu Daniela 23 mai 2015 at 11:25 - Reply

  Buna ziua. M-ar interesa daca exista fonduri nerambursabile pentru cei care au deja o afacere de 5 ani , o afacere de prestari servicii stomatologice. M-ar interesa pentru dezvoltarea afacerii. Tin sa mentionez ca eu am 36 ani impliniti.
  Si a doua intrebare este : exista fonduri pentru achzitionarea de licente de taxi , eventual si masini? Aceasta afacere ar dori sa o puna pe picioare logodnicul meu meu implineste anul acesta in august 30 de ani.
  Multumesc anticipat

  • admin 23 mai 2015 at 14:58 - Reply

   Pentru dvs programul de Servicii si Comert. Pentru logodnic, SRLD.

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×