Propunerile de proceduri pentru programele de finantare 2015

//Propunerile de proceduri pentru programele de finantare 2015

Propunerile de proceduri pentru programele de finantare 2015

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Departamentul pentru Interprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de afaceri si Turism a publicat proiectele de proceduri ale programelor de finantare pentru anul 2015. Astfel, avem programele deja clasice de pana acum:

– Programul Tineri Debutanti SRL-D 2015

– Programul Servicii si Comert 2015

– Programul Femeia Manager 2015

– Programul Incubatoare 2015

– Programul Mestesuguri 2015

– Programul Start 2015

– Programul EMPRETEC 2015

Pe langa programele clasice, au aparut inca 7 noi programe:

– Programul national multianual pentru stimularea crearii, dezvoltarii si promovarii brandurilor sectoriale

– Programul pentru stimularea infiintarii si  dezvoltarii microintreprinderilor sociale

– Programul national multianual de microindustrializare

– Programul de stimulare a cercetarii dezvoltarii si inovarii in randul microintreprinderilor

– Programul pentru sustinerea internationalizarii microintreprinderilor

– Programul national pentru infiintarea si dezvoltarea IMM-urilor in mediul rural

– Programul pentru sprijinirea transferului afacerilor

Proiectele de proceduri pentru toate aceste programe se regasesc atasate in arhiva atasata mai jos. Momentan, proiectele sunt supuse dezbaterii publice, urmand ca pana la finalul anului, cel mai probabil, acestea sa fie definitivate. Echipa planul-de-afaceri.ro participa la intalnirile cu ministerul in vederea imbunatatirii acestor proceduri, astfel ca puteti sa ne lasati propunerile voastre de imbunatatire printr-un comentariu la acest articol.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By | noiembrie 24th, 2014|Blog - Planul de afaceri|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×