Romania Start-up Nation – 200.000 lei nerambursabili

//Romania Start-up Nation – 200.000 lei nerambursabili

Romania Start-up Nation – 200.000 lei nerambursabili

Anul acesta, Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comert si Antreprenoriat, va lansa un nou program de finantare, cu un buget record de 2 miliarde de lei, buget acordat anual. Dorinta este ca acest program sa fie implementat din nou, in fiecare an.

Programul de finantare este acordat firmelor noi, de tip start-up, urmandu-se a se pune la dispozitia beneficiarilor, 200.000 le, reprezentand 100% din valoarea cheltuielilor eligibile. Acestea vor fi reprezentate in principal de cheltuielile investitionale, similare cu cele eligibile la restul programelor nationale.

Se estimeaza ca pe an vor exista 10.000 de beneficiari. Pentru ca programul era foarte similar cu programele SRLD si START, cele doua vor fi cel mai probabil anulate in 2017. Momentan, programul este in stadiul de propunere, urmandu-se a se aproba in curand o ordonanta de urgenta, ca mai apoi, sa apara si normele de aplicare si conditiile de aplicare. Oficialii au dat asigurari ca Ministerul de Finante are deja buget alocat pentru acest program.

Inscrierile, potrivit estimarilor oficiale, vor incepe pe data de 1 mai. Pentru mai multe detalii asteptam aprobarea Bugetului de Stat, care permite derularea acestui program.

Mai multe detalii (actualizate) despre acest program puteti gasi de acum incolo in pagina dedicata programului Romania Startup Nation, care poate fi accesata dand click aici.

By | ianuarie 16th, 2017|Planul de afaceri|14 Comments

About the Author:

14 Comments

 1. Romania Start-up Nation 2018 6 martie 2019 at 14:45 - Reply

  […] Programul pentru stimularea infiintarii intreprinderilor mici si milocii ”Start-up Nation Romania” […]

 2. […] Programul pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii ”Start-up Nation România” […]

 3. TARIN AUGUSTIN 9 iulie 2017 at 20:05 - Reply

  – costurile suplimentare cu politele de asigurare impuse si cele generate de plata la termen prin contract cu furnizorul ( care o fi ala?) sunt eligibile ?
  – cine garanteaza rambursarea cheltuielilor ? …exista polita de asigurare si pentru neplata la termen ?

  • CILV Consulting 10 iulie 2017 at 11:31 - Reply

   1. Nu
   2. Statul.

 4. […] la programul pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii numit generic ”Start-up Nation Romania”, nimic surprinzător nici de această dată, mai mult programul nu are condiții finale de […]

 5. […] se adresează și celor care vor să aplice pentru Programul „Start-up Nation Romania” (de stimulare a înfiinţării întreprinderilor mici și mijlocii), asigurându-le, astfel, […]

 6. Robert 17 martie 2017 at 16:08 - Reply

  buna ziua,

  Transportul intern si international de marfa este eligibil?
  Pot achizitiona autoutilitara din categoria n1 pentru acest serviciu?

  Am vazut ca este codul 4941 TRANSPORT MARFA

  • Silviu Draganescu 17 martie 2017 at 16:50 - Reply

   Activitatea este eligibila, dar cheltuiala nu va fi.

 7. Alex 13 februarie 2017 at 23:43 - Reply

  Aveti idee de o data aproximativa a anuntarii?

 8. Alexandra C 26 ianuarie 2017 at 13:42 - Reply

  Buna ziua,

  Stiti cumva care sunt codurile CAEN eligibile?

  Va multumesc!

 9. monica 21 ianuarie 2017 at 22:10 - Reply

  „Pentru ca programul era foarte similar cu programele SRLD si START,

  cele doua vor fi cel mai probabil anulate in 2017” ? nu e cumva un pic hazardata afirmatia asta?

  • Silviu Draganescu 7 februarie 2017 at 8:08 - Reply

   Deloc.

 10. Robi 16 ianuarie 2017 at 19:00 - Reply

  Spuneti ca nu meita sa mai fac formalitatile pentru SRL-D pana atunci ? Sunt curios ce va fi si chiar astept detalii !

  • Silviu Draganescu 7 februarie 2017 at 8:07 - Reply

   Asteptam si noi.

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×