Romania Start Up Plus – 40.000 de euro nerambursabili

//Romania Start Up Plus – 40.000 de euro nerambursabili

Romania Start Up Plus – 40.000 de euro nerambursabili

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ministerul Fondurilor Europene a deschis inscrierile pentru o schema de ajutor de minimis sub numele de Romania Start Up Plus, gandita pentru incurajarea infiintarii de noi intreprinderi in Romania. Procedura vine cu o schema de ajutor de minimis aferenta Programului Operational Capital Uman 2014 – 2020, sau POCU, Axa Prioritara 3 – Locuri de munca pentru toti, obiectivul specific 3.7 Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non agricol din zona urbana.

Inscrierile sunt deschise pana pe data de 30 octombrie si in faza aceast sunt destinate unor entitati intermediare precum autoritati publice locale, camere de comert, furnizori de servicii de formate profesionala continua, universitati si ONG-uri. Astfel, ca modalitate de functionare, Romania Startup Plus va functiona intr-un mod oarecum asemanator cu Romania Startup. O serie de intermediari vor aplica initial pentru a obtine de la POCU un buget de cateva milioane de euro, buget care mai apoi sa fie impartit intr-o serie de servicii suport pentru cei care doresc sa-si deschida o afacere si o finantare adresata acestora.

Se vor acorda 40.000 de euro intreprinderilor nou create in mediul urban, in doua transe. O parte din suma initiala ca avans si mai apoi restul in momentul in care beneficiarii vor atinge o anumita cifra de afaceri.

Momentan, sunt deschise inscrierile pentru intermediari, ulterior urmandu-se a se evalua si stabili care dintre acestia vor avea dreptul mai departe, sa dea banii cate beneficiarii finali. Evident, avand in vedere experienta Romania Startup din 2015, cel mai probabil beneficiarii finali, intreprinzatorii care vor sa-si deschida start-up-uri vor avea acces la bani abia in primavara lui 2017.

Pentru moment, acestia pot doar sa se puna la curent cu conditiile generale de participare la program, pentru ca mai apoi, cand vor fi stabiliti intermediarii castigatori, sa ii identifice pe cei din zona lor de implementare si sa astepte ca acestia sa publice si conditiile specifice de participare in cadrul concursurilor de planuri de afaceri.

Noi nu participam in calitate de intermediari, ci va ajutam direct sa identificati unul din intermediarii castigatori si sa va ajutam cu planul de afaceri pentru ca in cadrul acelui intermediar sa obtineti unul din locurile eligibile. Avand zeci de proiect deja castigate pe Romania Startup, cel mai probabil plata consultantei, catre noi, se va putea face doar daca veti obtine finantare. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati folosind metodele de contact de pe site.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By | iulie 9th, 2016|Planul de afaceri|22 Comments

About the Author:

22 Comments

 1. Tibi 5 aprilie 2017 at 8:47 - Reply

  Buna ziua,

  Ce se mai aude de programul Start-Up Plus? Cand se prevede inceperea etapei 2 si 3? Exista posibilitatea ca acest program sa fie anulat?

 2. Alexandra C 26 ianuarie 2017 at 13:41 - Reply

  Buna ziua.

  Stiti cumva daca s-a afisat vre-o lista cu intermediarii castigatori?

  Multumesc!

 3. Adrian Gudea 9 noiembrie 2016 at 6:04 - Reply

  pe regiunea nv a depus ceva institutie, din zalau sau cj de preferat? si vreau s aimi deschid un magazin online oae e eligibil?

  • Silviu Draganescu 19 noiembrie 2016 at 16:13 - Reply

   Nu se cunosc participantii la program. Doar cand vor fi anuntati castigatorii. Magazinul online vom vedea abia atunci deaca este eligibil.

 4. Adrian 25 octombrie 2016 at 9:01 - Reply

  Locatia afacerii trebuie obligatoriu sa fie in aceeasi localitate ca intermediarul?
  Exemplu: Intermediar Galati, implementare Tulcea este posibila?

  • Silviu Draganescu 29 octombrie 2016 at 7:09 - Reply

   Cel mai probabil fiecare intermediar va trebui sa implementeze in toate judetele din zona de dezvoltare.

 5. Alexandra C 24 octombrie 2016 at 18:33 - Reply

  Stiti cumva in zona de nord est ce institutie depune proiect?

  • Silviu Draganescu 25 octombrie 2016 at 8:39 - Reply

   Inca nu au fost desemnati intermediatii castigatori. Cel mai probabil acest lucru se va intampla la finalul anului/inceputul anului viitor.

 6. radu laurentiu cristian 19 octombrie 2016 at 23:45 - Reply

  As dori sa stiu pasii de urmat pt start up in arges oras campulung muscel pe domeniu automatizare industriala programare computerizata.Multumesc

  • Silviu Draganescu 25 octombrie 2016 at 8:38 - Reply

   Inca nu se cunosc intermediarii castigatori pe zona dvs. Acestia vor prezenta pasii de urmat pentru a putea obtine finantarea.

 7. Buric Aurelia 29 septembrie 2016 at 21:13 - Reply

  Eu imi dores o pensiune la Corbu ,JUD.Constanta.Ce bani trebuie sa am la inceput? Si ce trebuie sa fac sa beneficiez de acest program. Ca pe la noi mai toti cei care au foarte multi bani si multe relati li se acorda astfel de programe. VA MULTUMESC.

  • Silviu Draganescu 2 octombrie 2016 at 20:04 - Reply

   Va rog sa ne contactati telefonic pentru a discuta mai pe larg.

 8. Sandi 5 septembrie 2016 at 21:31 - Reply

  Se acordă această finanțare și la deschiderea unui magazin online?
  Mulțumesc anticipat!

  • Silviu Draganescu 11 septembrie 2016 at 17:00 - Reply

   Conditiile finale inca nu se cunosc.

 9. Elena S 5 septembrie 2016 at 6:57 - Reply

  Exista o limita de varsta pantru a fi beneficiarul acestui program ?

  • Silviu Draganescu 11 septembrie 2016 at 16:58 - Reply

   Nu

 10. george 11 august 2016 at 14:53 - Reply

  Cand credeti ca o sa înceapă programul Startup Plus

  • Silviu Draganescu 12 august 2016 at 6:15 - Reply

   Pentru intermediari probabil spre finalul acestui an, pentru ca beneficiarii finali sa se poata inscrie abia in primavara anului viitor.

  • Silviu Draganescu 28 iulie 2016 at 6:17 - Reply

   In propunerea de ghid nu este. Sa vedem in ghidul final daca o sa apara.

 11. mps 24 iulie 2016 at 23:24 - Reply

  Beneficiarul final trebuie sa fi obligatoriu acreditat ANC?

  • Silviu Draganescu 26 iulie 2016 at 9:07 - Reply

   Adica daca trebuie sa faca un curs de antreprenoriat ANC? Cursurile se fac in cadrul programului oricum.

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×