S-a deschis programul SRL-D 2013! Fa acum un plan de afaceri!

//S-a deschis programul SRL-D 2013! Fa acum un plan de afaceri!

S-a deschis programul SRL-D 2013! Fa acum un plan de afaceri!

Direcţia Implementare Proiecte şi Programe pentru întreprinderi mici şi mijlocii a anunţat astăzi deschiderea Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri.

Înscrierile se vor putea face din data de 22 aprilie pe site-ul dedicat. Mai multe informaţii despre programul SRL-D de anul acesta, modelul de plan de afaceri necesar obţinerii finanţării precum şi ghidul solicitantului puteţi găsi pe pagina Programului SRL-D.

Principalele modificări faţă de anul trecut sunt următoarele:

– Buget total crescut de la 21 de milioane de lei la 25 de milioane de lei.

– Posibilitatea introducerii realizării site-ului sub formă de investiţie.

– O serie de noi reglementări în ceea ce priveşte gradele de rudenie între asociaţii unici şi furnizorii firmelor acestora, implicate în proiect.

– Posiblitatea de achiziţionare de maşini de către afacerile care au ca obiectiv de activitate inchirierea de maşini şi taximetria.

– Procentul de minim 40% de investitii trebuie să fie respectat in momentul oricărei tragerei. Practic, prima tragere trebuie sa contina in mod obligatoriu si elemente de investitie in proportie de minimum 40% din valoarea tragerii.

 

 

By | aprilie 15th, 2013|SRL-D|30 Comments

About the Author:

30 Comments

 1. Bob Dinu 5 iunie 2015 at 17:28 - Reply

  buna ziua am o firma SRL-D cu o vechime de 2 ani si sunt scutit de CAS. pot sa o inchid inainte de 3 ani? am inteles ca este posibil sa trebuiasca sa platesc CASu

  • admin 10 iunie 2015 at 22:10 - Reply

   O puteti inchide.

 2. Livezeanu Ioana 24 februarie 2015 at 15:28 - Reply

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca infiintarea unei firme de servicii de babysitting la domiciliul meu poate fi eligibila pentru SRL-D si daca da, cat de repede trebuie infiintata.

  Firma isi va desfasura activitatea in bucuresti.

  • admin 25 februarie 2015 at 14:02 - Reply

   Da, e eligibila. O puteti infiinta oricand.

 3. mihaicuta 5 ianuarie 2015 at 0:19 - Reply

  Buna seara. Am 31 de ani si vreau sa deschid un srl-d , avand ca activitate comert cu amanunt haine?se poate? este inca gratuita infiintarea ei?

  • admin 5 ianuarie 2015 at 8:59 - Reply

   Da

 4. dragos 25 aprilie 2014 at 17:14 - Reply

  Buna ziua, am 24 de ani si doresc sa imi deschid in franciza un magazin „La Doi Pasi”.Doresc sa stiu daca pot beneficia de finantare si pentru aceasta franciza.In cazul in care se poate, pot primi cei 50% din planul de afaceri inainte,iar contributia mea sa o aduc in acel an in care trebuie sa dezvolt?

  • admin 27 aprilie 2014 at 14:06 - Reply

   Se poate infiinta si aplica pentru plata francizei. Banii nu se pot primi inainte. Se platesc concomitent cu contributia proprie.

 5. Cosmin 10 martie 2014 at 10:14 - Reply

  Înființarea unui SRL-d pentru o sala de jocuri PlayStation/x-box e posibila?dar pentru o sala de forța?

  • admin 10 martie 2014 at 18:46 - Reply

   DA

 6. silviu 3 februarie 2014 at 22:12 - Reply

  se poate face un srl-d avand ca activitate comert cu amanunt piese auto?

  • admin 4 februarie 2014 at 12:21 - Reply

   Da

 7. Catalina 2 februarie 2014 at 11:50 - Reply

  Va multumesc pentru raspunsuri!

 8. Catalina 2 februarie 2014 at 2:33 - Reply

  Buna ziua, am 21 ani si vreau sa-mi infiintez un SRL-D pentru o cafenea, este posibil sau trebuie sa aleg alt statut juridic? Si daca sunteti amabili, mai am o intrebare: Cand se fac inscrierile pentru programul SRL-D din acest an?
  Astept raspuns, va multumesc!

  • admin 2 februarie 2014 at 7:03 - Reply

   Puteti sa va faceti o cafenea. Inscrierile nu au fost inca anuntate, se estimeaza undeva in a doua jumătate a acestei luni.

 9. statnei antonio daniel 30 ianuarie 2014 at 17:26 - Reply

  buna ziua am 27 de ani si as dori sa deschid o firma de constructi ma ancadrez an programul srl-d ?
  va multumesc

  • admin 30 ianuarie 2014 at 17:26 - Reply

   Da, puteti sa deschideti o firma in sectorul de constructii.

 10. Dumitru C. 20 ianuarie 2014 at 12:33 - Reply

  buna ziua, pot sa deschid un SRL-D pentru a lua in franciza o casa de pariuri ?

  • admin 20 ianuarie 2014 at 14:24 - Reply

   Nu se poate. Activitatea de pariuri nu e eligibila.

 11. IONUT 15 ianuarie 2014 at 17:04 - Reply

  Buna ziua.. Am 24 de ani si vreau sa deschid un srl-d, se poate? este inca gratuita infiintarea ei?

  • admin 16 ianuarie 2014 at 9:23 - Reply

   Da, se poate.Si inca este gratuita infiintarea.

 12. andreea 7 decembrie 2013 at 17:56 - Reply

  buna,
  sunt interesata sa imi deschid un SRL-D, nu am inteles bine insa partea cu finantarea. Daca as indeplini toate criteriile pt finantare si mi-ar fi acceptata propunerea dar eu nu dispun de restul de 50% ce se intampla? Sunt obligata sa fac dovada partii ce mi se cuvine? multumesc

  • admin 9 decembrie 2013 at 1:44 - Reply

   In momentul semnării contractului de finantare nu trebuie sa faceţi dovada celor 10.000 de euro. Insa, pe parcursul unui an de implementare, va trebui sa cheltuiti 10.000 de euro, contribuţia dvs din cofinantare.

 13. marcel 21 octombrie 2013 at 11:50 - Reply

  concret, pot deschide srl-d chiar daca finantarea se desch doar in febr 2014? sunt conditionat de finantare? se desch ca un srl normal la reg comertului?

  • admin 21 octombrie 2013 at 17:36 - Reply

   Da, puteti sa deschideti un SRL-D si acum. Daca nu aveti insa nevoie de el anul acesta, recomand sa-l deschideti in ianuarie pentru a beneficia de o perioada mai mare in care nu platiti CAS-ul pentru angajati.

 14. Madalin Trohonel 6 septembrie 2013 at 9:02 - Reply

  Pentru a colabora cu dumneavoastra in vederea realizarii unui plan de afaceri pentru o agentie de turism cu programul de finantare SRL-D cum ar trebui sa procedez?

 15. Madalin Trohonel 2 septembrie 2013 at 9:48 - Reply

  Buna ziua!
  Am 22 de ani si mi-am propus sa deschid o agentie de turism. Ar fi un proiect eligibil pentru acest program?
  Multumesc!

  • admin 4 septembrie 2013 at 10:47 - Reply

   Da, este o afacere eligibila pentru programul SRL-D.

 16. ciocirlan stefana 1 august 2013 at 23:45 - Reply

  Buna seara!am o ferma de prepelite,nu foarte mare(150 bucati),si as dori sa fac o ferma de pasari (gaini,curci,rate).
  Detin un certificat de producator,cu drept de vanzare oua prepelita in piete,targuri…
  Intrebarea mea este,daca pot sa imi fac un SRL-D si sa primesc ajutorul de la stat sa reusesc sa fac aceasta ferma de pasari.
  35 de ani ii implinesc pe 24 august anul acesta ,si nu am avut nicio firma pana acum.Inca lucrez la o companie,in Bucuresti.Ferma vreau sa o fac la Urziceni-Girbovi,unde am casa si teren proprietate personala.
  Va multumesc!

  • admin 2 august 2013 at 18:59 - Reply

   Din pacate, activitatile de cresterea animalelor nu sunt eligibile in cadrul SRL-D-ului. De altfel, nici nu puteti infiinta un SRL-D cu codurile caen aferente activitatii dvs.

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×