S-a publicat procedura de implementare pentru programul START 2013

//S-a publicat procedura de implementare pentru programul START 2013

S-a publicat procedura de implementare pentru programul START 2013

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in rândul intinerilor şi facilitarea accesului acestora la finantare START 2013 a intrat pe ultima linie dreaptă înainte de lansare. Astfel, pe site-ului Directiei de Implementare Programe pentru Intreprinderi mici si mijlocii au fost publicate documentele oficiale ale ale programului START 2013, inclusiv Procedura de Implementare cat si modelul de plan de afaceri si baremul de punctaj folosit in evaluarea candidatilor.

Astfel, anul acesta Programul START are un buget total de 20.000.000 de lei, prin implementarea acestuia, dorindu-se sprijinirea a cel putin 200 de IMM-uri. Acestea trebuie sa aiba o vechime mai mica de 2 ani in momentul inscrierii online pe site-ului Directiei, sa aiba un administrator cetatean roman cu studii medii finalizate si sa nu aiba datorii la bugetul general sau la bugetele locale. Fiecare IMM va putea primi un ajutor financiar nerambursabil de pana la 100.000 de lei, ce va reprezenta un efort de 70% din valoarea intreaga a proiectului. Restul de 30% trebuie sa fie furnizat de catre intreprinzator, din surse proprii sau dintr-un credit ce poate fi achizitionat in cadrul proiectului si poate beneficia de o garantare din partea statului de 80%.

Banii poti fi cheltuiti pe echipamente tehnologice, aparate si instalatii de masura, mijloace de transport marfa sau microbus transport persoane, brevete, licente, echipamente IT, achizitionarea de spatii de lucru, mobilier, realizarea unui site, promovarea online a activitatilor societatii si consultanta necesara intocmirii documentatiei in vederea obtinerii finantarii.

Evaluarea se va face online, in functie de raspunsul la o serie de intrebari obiective, pe care le puteti gasi in modelul de plan de afaceri. La punctaje egale, va prevala numarul de munca noi create, activitatea pe care se acceseaza programul si in final, data si ora inregistrarii.

Odata obtinuta finantarea, beneficiarul are obligatia ca in termen de 60 de zile sa efectueze cheltuielile declarate, sa primeasca deja si sa puna in functiune activele achizitionate. Abia dupa acest moment, se va aproba plata AFN-ului. Practic, intreprinzatorul are doua optiuni: sa plateasca integral toate cheltuielile in cele 60 de zile, iar apoi sa deconteze AFN-ul din valoarea totala, ori sa negocieze cu furnizorii care sa-i accepte ca avans, partea proprie de 30% plus TVA-ul aferent (care nu este cheltuiala eligibila la programul START 2013 si nu poate fi introdusa in proiect), acestia sa-i livreze activele la punctul de lucru, iar apoi sa accepte plata sumelor ramase, in momentul in care AFN-ul este livrat spre beneficiar de catre Directia de IMM-uri.

Momentan, nu stim cand se vor deschide inscrierile in program, dar pentru că avem procedura finala si modelul de plan de afaceri, putem sa ne pregatim pentru inscriere. Pentru mai multe detalii, vizitati pagina dedicata a Programului START 2013 iar daca doriti o cotatie de pret sau doar sa va ajutam cu raspunsuri la intrebari pe care le aveti legate de program, nu ezitati sa ne contactati.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By | iulie 12th, 2013|Blog - Planul de afaceri|4 Comments

About the Author:

4 Comments

 1. iulian 11 februarie 2014 at 21:13 - Reply

  Am observat ca pentru a mai castiga 5 pucte la proiect ar trebui un curs de educatie antreprenoriala sustinut de un furnizor acreditat de catre Ministerul Educatiei, Ministerul Muncii, UNCTAD.
  Ce imi puteti spune de aceste cursuri? Cand se desfasoara? Cat costa? Cat dureaza?
  Va multumesc!

  • admin 13 februarie 2014 at 9:44 - Reply

   Sunt diversi furnizori in intreaga tara. Evident, durata, costul, depinde de fiecare in parte. Trebuie doar sa-i intrebati daca sunt acreditati.

 2. Mocanu Adriana 14 iulie 2013 at 14:19 - Reply

  Pentru a cumpara o franciza in domeniul remodelarii corporale,e mai bine sa aplicam, eu si fiul meu de22 de ani,student,pentru un plan de afaceri al unui SRL_D sau pentru un plan de afaceri START? Lucrez la stat oarecum in domeniu, nu am mai avut firma,dispun de ceva economii, dar pentru achizitionarea francizei puteti sa-mi acordati consultanta in cadrul aceluiasi plan?

  • admin 15 iulie 2013 at 7:08 - Reply

   Decizia de a aplica la programul START ori la programul SRL-D depinde de tipul afacerii, de tipul de cheltuieli pe care vreti sa le decontati, de banii de care dispuneti, de perioada in care vreti sa implementati proiectul. Va putem acorda consultanta, va rugam sa ne contactati pe unul din numerele de telefon disponibile la contact pentru a putea discuta mai pe larg pe marginea afacerii dvs.

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×