SRLD 2015 se lanseaza pe 10 septembrie!

//SRLD 2015 se lanseaza pe 10 septembrie!

SRLD 2015 se lanseaza pe 10 septembrie!

Programul SRLD destinat tinerilor debutanti va fi lansat pe data de 10 septembrie, oferind potentialilor beneficiari un ajutor financiar nerambursabil de pana la 10.000 de euro, ce reprezinta o contributie din partea statului roman de pana la maximum 50% din valoarea proiectului, fara tva.

Fata de anul trecut, cele mai importante modificari ale programului, care vor pune din pacate dificultati majoritatii doritorilor, sunt reprezentate de:

– Programul se va desfasura pe principiul decontarii. Asta inseamna ca beneficiarul trebuie sa efectueze din banii proprii, toate cheltuielile din proiect (20.000 de euro plus TVA in cazul in care solicita suma maxima de 10.000 de euro) pentru ca mai apoi, dupa o inspectie, statul sa deconteze 10.000 de euro din suma deja cheltuita. Concret, beneficiarul trebuie sa aiba intai 20.000 euro, plus TVA-ul aferent,

– In loc de 12 luni, cheltuielile pot fi facute acum in doar 30 de zile calendaristice din momentul semnarii contractului. Ceea ce inseaman ca salariile si chiriile, desi sunt eligibile, ele nu prea mai pot fi decontate, perioada fiind mult prea scurta.

– Selectarea beneficiarilor nu se va mai face in ordinea inscrierii, ci in functie de punctajul obtinut, punctaj ce poate fi calculat aici.

– Implementarea nu se va mai face cu ajutorul bancii CEC, ceea ce inseamna ca acum creditul se poate solicita de la orice banca. Din pacate, perioada foarte scurta in care se poate implementa proiectul face ca sansele de a putea obtine un credit sa fie foarte mici.

Pentru mai multe detalii legate de program, inclusiv procedura de inscriere si modelul de plan de afaceri, puteti accesa aceasta pagina. De asemenea, daca doriti sa va ajutam in scrierea proiectului (cheltuiala cu consultanta este eligibila) ne puteti contacta folosind pagina dedicata.

By | septembrie 4th, 2015|Blog - Planul de afaceri|8 Comments

About the Author:

8 Comments

  1. Daniel 2 martie 2016 at 11:16 - Reply

    O alta intrebare… activitatea secundara de care am intrebat mai sus are codul 103 „Prelucrarea si conservarea fructelor si legumelor” (fabricarea sucurilor din fructe si legume – la asta ma refer in special).

    Din ce am citit pe site si in noermele de aplicare a SRL-D-ului am constatat ca este eligibila activitatea dar totusi as dori o confirmare, in cazul in care au aparut modificari ale legislatiei.

    Multumesc!

    • admin 2 martie 2016 at 15:39 - Reply

      A fost. Legislatia pe anul acesta inca nu a aparut.

  2. Daniel 2 martie 2016 at 11:12 - Reply

    Buna ziua,

    Am tot citit si eu pe site-ul d-voastra legat de infiintarea unui SRL-D si am si eu o intrebare:

    Pot sa accesez acel ajutor de 10000 euro pe una din cele 5 categorii de activitate, chiar daca pe categoria pe care doresc sa accesez nu este activitatea principala a SRL-D-ului? ci este una secundara?

    Multumesc!

    • admin 2 martie 2016 at 15:39 - Reply

      Da

  3. nicul. 28 noiembrie 2015 at 19:32 - Reply

    eu me-am deschis firma pe 02/08/2015 (srl_d) mai pot sa beneficiez de acest ajutor in 2016 ?ce trebuie sa fac ? unde as putea sa ma interesez sa fac dosaru corect .? unde trebuie sa merg cu el ?si ce conditi trebuie sa indeplinesc ???va multumesc mult.
    .

    • admin 2 decembrie 2015 at 7:43 - Reply

      Puteti sa-l accesati anul viitor. Trebuie sa ne contactati telefonic pentru mai multe detalii.

  4. Gabriela Cotur 10 noiembrie 2015 at 20:45 - Reply

    Ce suma minima trebuie depusa ca si capital social la banca?

    • admin 10 noiembrie 2015 at 20:51 - Reply

      200

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×