Cluj Napoca este orasul cel mai interesat de Romania Startup Nation

//Cluj Napoca este orasul cel mai interesat de Romania Startup Nation

Cluj Napoca este orasul cel mai interesat de Romania Startup Nation

Dupa 2 saptamani de la realizarea primului sondaj, echipa Cilv Consulting revine cu noi rezultate, folosindu-se de doua esantioane. Primul dintre ele este format din 12.626 de vizitatori unici pe pagina dedicata programului Romania Startup Nation, asa cum sunt ei prezentati de platforma Google Analytics, vizite inregistrate in intervalul 3-9 aprilie.

Principalele rezultate evidentiate sunt legate de:

Varsta

Cei mai multi oameni interesati de program sunt din segmentul 25-34 de ani, jumatate din vizitatorii site-ului facand parte din aceasta categorie, fiind urmati de categoria de varsta 35-44 de ani. Lucrul acesta este o veste buna pentru program, cele doua categorii fiind categoriile care combina in mod eficient energia si experienta necesare pentru succesul unei afaceri.

Sex

Majoritatea participantilor sunt de sex masculin, dar putem observa o crestere a interesului fata de anii trecuti din partea reprezentatelor sexului frumos.

Tara

Evident, majoritatea vizitatorilor sunt din Romania, insa peste 5% din cei interesati sunt din afara tarii, semn ca multi oameni vor sa se intoarca in tara. Pe primul loc in clasamentului tarilor, in afara Romaniei se afla Regatul Unit, semn ca Brexit-ul a obligat multi romani sa gaseasca alternative si sa ia in considerare intoarcerea in tara.

Orase

Bucurestiul conduce detasat in randul oraselor cu cel mai mare numar de oameni interesati pentru accesarea programului,. Daca raportam insa aceste numere la totalul populatiei, observam ca in Cluj-Napoca exista un interes chiar mai mare. 1 din 380 de Bucuresteni s-au interesat de program, in timp ce in Cluj vorbim de 1 din 247.

Urmatoarele doua statistici sunt obtinute din formularul de contact al companiei noastre, in intervalul ultimelor doua saptamani.

Din nou, se poate observa un interes major pentru servicii, urmate de productie si apoi de industrii creative. Informatia aceasta este utila mai ales in estimarea pe care participantii la program si-o pot face cu privire la incadrarea in punctajul relativ la ceilalti participanti.

Contributia proprie mica ramane una din probleme principale ale participantilor la acest program, chiar daca fata de ultima statistica realizata, procentul celor cu putini bani a mai scazut putin.

Cum pot fi utile aceste informatii daca participi la programul Romania Startup Nation? Doua grafice prezinta interes deosebit:

  • cel legat de domeniile de activitate, pentru a putea sa-ti faci o idee cum sta competitia fata de tine si cum te vei situa fata de ea cu afacerea ta
  • al doilea grafic este cel legat de interesul regional/local, care poate sa-ti dea o idee despre aglomeratia potentiala la ONRC, de durata eventual crescuta de evaluare in cadrul OTIMMC-ului de care apartii.

Cilv Consulting va continua sa monitorizeze pulsul programul Romania Startup Nation si sa va ofere statistici actualizate legate de acesta. Daca doriti sa fiti la curent nu uitati sa urmariti pagina noastra de facebook dedicata programului.

 

By | aprilie 11th, 2017|Planul de afaceri|1 Comment

About the Author:

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×