Programul SRL-D 2013

/, SRL-D/Programul SRL-D 2013

Programul SRL-D 2013

           Programul SRL-D 2013

Update: Înscrierile deschise din 22 aprilie 2013. Mai multe detalii aici.

Programul pentru stimularea infiinţării şi dezvoltării microintreprinderilor de către intreprinzătorii tineri a fost propus pentru bugetare şi în anul 2013, anuntul fiind afişat încă de pe data de 10.02.2013 pe site-ul Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri.

La momentul publicării acestui anunţ, pentru programul SRL-D (vezi aici mai multe detalii) nu a fost afişat proiectul procedurii de implementare, cu toate acestea, este de aşteptat, ca aceasta să nu difere în mod semnificativ faţă de anii trecutţi.

Cu toate acestea, având în vedere proiectul de procedură destinat Programului START, afişat deja, ne aşteptam ca birocraţia şi gradul de complexitate al acesteia să crească, în încercarea agenţiei de a elimina pe cât se poate de mult, posibilităţile de fraudare sau de proastă cheltuire a banilor, regăsite în anii trecuţi.

Din păcate, acest lucru va duce la o accesare mai greoaie a finanţării şi în final la descurajarea tinerilor să-şi înceapă propria afacere, lucru exact contrar obiectivelor princiaple ale acestui proiect. Ceea ce pare să scape conducerii agenţiei în momentul în care redactează aceste proiecte.

Din experienţa noastră de pe acum, putem să vă spunem că deja numeroşi tineri erau de părere că birocraţia aferentă acesteui proiect era una prea ridicată pentru a prezenta interes, mulţi dintre ei, renunţând chiar la înfiinţarea unui SRL-D, dintr-o informare incorectă crezând că accesarea programului SRL-D fiind una chiar obligatorie.

Bugetul propus spre aprobare este de 25 de milioane de lei, mai mare cu 4 milioane decât cel disponibil anul trecut la demararea programului SRL-D. Cu toate acestea, anul trecut, in vară, bugetul iniţial a fost mărit, lucru care nu ştim însă dacă se va mai întâmpla şi anul acesta.

Din experienţa anilor trecuţi, putem să estimăm, că bugetul alocat va fi disponibil pentru aproximativ 6 luni de zile din momentul deschiderii programului, până când va fi epuizat.

Momentan, pe site-ul agenţiei nu a fost încă afişat proiectul de procedură de implementare pentru SRL-D. Acest lucru înseamnă că, din momentul în care va fi afişat, va exista o perioadă de dezbatare publică, urmată de anuntul oficial de implementare, din momentul în care vor mai trece cel puţin 5 zile până la deschiderea înscrierilor.

Noi estimăm că mai devreme de 15 martie, înscrierile nu vor fi deschise, cu o lună întârziere faţă de anul trecut.

By | martie 6th, 2013|Blog - Planul de afaceri, SRL-D|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. […] trecut deja 3 luni din noul an, iar Programul SRL-D 2013 incă nu a fost demarat. Din informaţiile obţinute de la Agenţia, pardon Direcţia (nu înţeleg […]

  2. 5 propuneri de imbunatatire Program SRL-D 2013 | Plan de afaceri SRL-D 31 martie 2013 at 10:42 - Reply

    […] trecut deja 3 luni din noul an, iar Programul SRL-D 2013 incă nu a fost demarat. Din informaţiile obţinute de la Agenţia, pardon Direcţia (nu înţeleg […]

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×